Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У чиновників будуть відбирати дорогі подарунки

У держслужбовців відбиратимуть дорогі подарунки, фото party.obozrevatel.ua

За дорогі подарунки чиновників чекає адміністративна відповідальність, а також штрафи від 5 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів з конфіскацією такого подарунка. Про це сказав начальник відділу з питань запобігання та протидії корупції контрольного управління Національного агентства України з питань державної служби Сергій Яременко.

За його словами, за порушення статті 8 закону про засади запобігання і протидії корупції передбачена адміністративна відповідальність, а також накладення штрафу. Також, повідомив Яременко, керівний орган, в якому працює дана особа, повинен звільнити порушника від посади.

"Крім того, в триденний термін інформація про те, що особа вчинила корупційне правопорушення, вноситься до єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Такий реєстр зараз створюється, це передбачено законом", - зазначив він.

Яременко зазначив, що за дорогі подарунки, які можуть вплинути на діяльність чиновника, передбачений штраф від 5 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією такого подарунка.

Нагадаємо, відповідно до закону про засади запобігання і протидії корупції, держслужбовці мають право приймати тільки ті подарунки, які відповідають загальним уявленням про гостинність і вартість яких не перевищує 50% від мінімальної заробітної плати.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости