Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Робота і життя в Ізраїлі: коротка інструкція для успішного життя

  1. Зарплати в Ізраїлі
  2. Скільки доведеться витрачати в Ізраїлі і за що?
  3. Життя російськомовного мігранта: плюси і мінуси
  4. Візи в Ізраїль: способи отримання
  5. Список затребуваних професій для російськомовних в Ізраїлі

Ізраїль - прогресивна і розвинена країна. Тут сконцентровані великі капітали, власники яких щорічно створюють сотні тисяч нових робочих місць для емігрантів з усіх країн світу.

Вакансії в Ізраїлі привертає українців, наполеглива праця і професіоналізм яких гарантує їм успіх і процвітання в цій маленькій, але гордій країні.

Питання переїзд до Ізраїлю не втрачає актуальності, але стає ще популярним, так як ця країна зацікавлена а в українських працівників У першу чергу тут раді бачити будівельників, медичний персонал і IT-фахівців, однак і представники інших професій можуть також розраховувати на успішний пошук роботи.

У цьому матеріалі проекту Eurabota.ua, сконцентруємося на наступних питаннях: вартість життя в Ізраїлі, особливості законодавства, взаємодія з російськомовною громадою і т.д.

Зарплати в Ізраїлі

Вакансії в Ізраїлі оплачуються на одному найвищих рівнів у світі. Розміри середньої заробітної плати в цій країні починаються від 2 тисяч американських доларів.

Згідно з офіційною статистикою, в середньому в країні заробляють від 9 тисяч шекелів.

Громадяни країни, також як і російськомовні мігранти підтверджують, що цієї суми вистачає для покриття витрат. Крім того, залишаться гроші для розваг і невеликих інвестицій в майбутнє.

Якщо хочете переїхати на «землю обітовану» не один, а з сім'єю, то природно знадобиться більше грошей. Так, державні органи заявляють, що для життя сім'ї з однією дитиною необхідно володіти доходом в 14 тисяч шекелів.

Відзначимо, що в Ізраїлі оплачується праця, який в Україні традиційно не цінується. Йдеться, в першу чергу про медичний персонал і викладачів. Так, на ці вакансії в Ізраїлі платять від 8 тисяч шекелів на місяць.

Соціальний працівник отримує зарплату в 4 тисячі шекелів, а співробітник банківської сфери - від 15 тисяч шекелів.

Цінують і працівників державного сектора. Так, на ці оплачуються від 20 000 тисяч шекелів за один обліковий період.

Сьогодні частіше потрібні співробітники в сільськогосподарську галузь. На цю роботу найчастіше потрапляють ті українці, які не володіють івритом. При цьому, робота на ізраїльській фермі приносить дохід - від 1500 доларів.

При цьому, робота на ізраїльській фермі приносить дохід - від 1500 доларів

На такий же рівень зарплати розраховують представники сфери обслуговування - офіціанти, бармени, кухарі, продавці і т.д. Крім того, деякі з них отримують щедрі чайові, сума які іноді перевищує офіційну зарплату.

Скільки доведеться витрачати в Ізраїлі і за що?

Як вже описано вище, в Ізраїлі - дуже великі зарплати. Однак, ціни на споживчі послуги та продукти в країні - відповідні.

Проживання - коштує дорого. Багато доведеться платити за оренду нерухомості, харчування та медичні послуги.

Так, вирішивши орендувати житло, доведеться платити в місяць 500-750 шекелів. Відзначимо, що комунальні послуги вкрай дорогі і оплата йде окремо. Розраховуйте, що кожен місяць за газ, воду, електрику та інші послуги, доведеться додатково сплачувати 100 - 300 доларів на місяць.

Обравши шлях легальної життя працевлаштування в цій країні, також доведеться справно платити податки, розміри яких вражають. Так, на покриття податкових витрат доведеться «викласти» до 35% від суми загальних доходів.

Крім того, знадобиться оплатити ще медичну страховку, автомобіль і т.д.

Життя російськомовного мігранта: плюси і мінуси

Відомо, що в Ізраїлі живуть мільйони російськомовних мігрантів. Вихідці з країн колишнього Радянського Союзу переїхали на «землю обітовану» і сформували тісний і функціональну громаду.

Так, в державі зареєстровано від 2 мільйони російськомовних громадян. Вихідців з України тут кілька сотень тисяч. Про точну кількість українців в Ізраїлі точної інформації немає навіть у українського посольства в країні.

Відзначимо, що частина представників російськомовної громади не хочуть інтегруватися в ізраїльське суспільство і не вчать іврит. Часто подібні мігранти, навіть при отриманні громадянства, живуть окремими групами.

По всій країні існують квартали, які заселяють вихідці з СРСР і навіть міста, більшість жителів яких розмовляють російською.

Якщо хочете переїхати в подібні місця, то зверніть увагу зверніть на Хайфу. Це місто розташоване на півночі країни. Тут, згідно з офіційною статистикою живе найбільше російськомовних.

До переваг Хайфи також варто віднести невеликі ціни на житло. Також тут багато роботи, яка доступна незалежно від кваліфікації і знання мови.

Окремо варто згадати про Бат Ям - передмістя Тель-Авіва. Тут живуть не більше 150 тисяч чоловік, більшість з яких володіють російською мовою. Міста вважається центром розваг і курортом. У місті багато ресторанів, веселощі в яких не закінчується ні на хвилину. Крім того, на місцевій набережній круглий рік гуляють іноземні туристи.

Візи в Ізраїль: способи отримання

Для отримання права на законну життя і роботу на території країни потрібно отримати робочу візу. Офіційно такий документ називає віза В-1.

Що потрібно для отримання візи?

  • Довідка про відсутність судимості;
  • довідка форми К-1;
  • копія закордонного паспорта;
  • ІПН;
  • два фото на паспорт;
  • довідка про стан здоров'я;
  • довідка про виплату консульського сбора№
  • відбитки пальців;

Окремо відзначимо, що робоча віза видається терміном на один рік. Після - її можна буде продовжити до п'яти років.

Не дивлячись на те, що між Ізраїлем і Україною діє безвізовий режим, для роботи в цій країні потрібен окремий дозвіл. Так, документ оформляє виключно роботодавець, який бажає працевлаштувати іноземця в країні.

Для цього представники фірма наймача подають папери здобувача на розгляд в Міністерство внутрішніх справ.

Роботодавець представляє відомству копію трудового договору, в якому вказана наступна інформація:

  • інформація про власника підприємства;
  • посаду здобувача;
  • сума винагороди іноземця; - особисті дані іноземного здобувача.

Крім того, МВС країни, як правило, може вимагати додаткової інформації:

  • факт видачі робочої візи іноземцю в минулому;
  • депортованих претендент з країни;
  • порушував законодавство держави.

Отримавши інформацію про іноземне працівника, відомство приймає рішення: чи видавати візу чи ні. Якщо відповідь позитивна, то документи іноземця пересилаються в посольство або консульство, куди претендент повинен особисто з'явиться для підписання заяви про видачу робочої візи.

Список затребуваних професій для російськомовних в Ізраїлі

Отже, сьогодні, роботу частіше за інших отримують представники наступних професій:

  • будівельники;
  • медичний персонал;
  • IT-фахівці;
  • артисти / вокалісти;
  • представники готельного бізнесу;
  • офіціанти;
  • кухаря;
  • підсобні робітники; - робочі в сфері сільського господарства;
  • продавці;
  • фахівці з догляди за старими;
  • няні і педагоги; - інженери.

Переглядів: 457


Скільки доведеться витрачати в Ізраїлі і за що?

Новости