Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кредит для іноземних громадян

  1. Перелік документів

Зміст статті

Іноземці приїжджають до нас не тільки для відпочинку, але і для навчання і працевлаштування. У них, як і у всіх росіян, можуть виникнути фінансові труднощі. У цій статті розглянемо, чи можуть надати кредит іноземному громадянину в Росії.

Можливо вам буде цікаво:

Законодавство не встановлює прямої заборони на кредитування для іноземних громадян. Позичальниками можуть стати як громадяни РФ, так і іноземці, і навіть особи без громадянства. Але проблема криється зовсім в іншому: більшість кредитних організацій не готові співпрацювати з мігрантами через високі ризики затримок платежів або неповернення боргу.

Але проблема криється зовсім в іншому: більшість кредитних організацій не готові співпрацювати з мігрантами через високі ризики затримок платежів або неповернення боргу

Ч. 3 ст. 62 Конституції РФ:

"Іноземні громадяни та особи без громадянства мають Російської Федерації правами і несуть обов'язки нарівні з громадянами Російської Федерації, крім випадків, встановлених федеральним законом або міжнародним договором Російської Федерації".

Практично у всіх банках першим рядком у вимогах до позичальника варто "Громадянство РФ". Однак деякі організації, не бажаючи втрачати прибуток, погоджуються працювати з іноземцями на основі перевірених програм. Вимоги до потенційного позичальника такі:

  • постійне місце роботи (не менше трьох років в одному місці);
  • стабільний дохід (офіційний);
  • термін проживання на території Росії (чим довше - тим краще);
  • громадянство (перевага віддається жителям СНД);
  • майно, що перебуває у власності (квартира, автомобіль та ін.);
  • наявність сім'ї, дітей.

Іноземні громадяни поділяються на такі категорії:

  1. Тимчасово які (туристи, трудові мігранти, іноземці, які приїхали до своїх родичів). Вони в'їхали на територію РФ у візовому або безвізовому порядку, тобто їх термін проживання в нашій країні сильно обмежений - не більш 90 днів. Таким особам навряд чи нададуть кредит.
  2. Постійно перебувають (іноземці, які отримали дозвіл на тимчасове проживання в Росії). Зазвичай це особи, які добре освоїлися в країні, навчаються або працюють. Позики даної категорії надаються охочіше.
  3. Які постійно проживають (іноземці, які мають дозвіл на проживання). Правовий статус даних осіб практично прирівняний до статусу громадян Росії. Імовірність видачі кредиту іноземним громадянам з видом на проживання досить висока.

Щоб оформити договір позики, потрібно виконати кілька дій. Розберемо все по порядку:

  1. Знайдіть банки, які співпрацюють з іноземними громадянами. Для цього достатньо вбити в пошуковик "кредит для мігрантів в Москві" або в будь-якому іншому місті. Далі ретельно вивчіть продукти кредитування і ознайомтеся з вимогами банку.
  2. Підготуйте всі необхідні документи. Більш докладно про це нижче.
  3. Заповніть заявку-анкету з урахуванням всіх правил кредитної організації.
  4. Чекайте, поки банк винесе рішення. Воно залежить від рівня доходів, наявності застави, правильності заповнення анкети, а також від підтримки поручителів - громадян РФ.
  5. Якщо рішення позитивне, то готується кредитний договір. Перед підписанням ретельно вивчіть всі його умови.

Перелік документів

Для отримання позики іноземному громадянину потрібно зібрати певний пакет документів. Він встановлюється кожним кредитною установою окремо. Зазвичай туди входить:

Можуть знадобитися і інші документи:

  • свідоцтво про шлюб;
  • свідоцтва про народження дітей;
  • характеристика з місця роботи;
  • диплом про освіту;
  • наявність певної суми для першого внеску (інакше - виписка по рахунку);
  • довідка про відсутність судимості за кордоном і РФ.

Отже, найбільш "привабливими" клієнтами для банків є іноземці постійно перебувають або проживають в Росії. Але за умови, що вони відповідають усім вимогам, які пред'являються до позичальника.

Новости