Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Довгострокова віза на Балі (Нові правила 2017!). Як прилетіти на Балі?

Привіт друзі, я знову на Балі! Добрався спочатку в Куала-Лумпур (Малайзія), а потім і на сам острів Балі (Індонезія).

Для тих, хто ніколи не літав в Азію, або ніколи не був на Балі, зараз в деталях поясню, чому саме такий маневр.

А поки, трохи вступної інформації.

Привіт друзі, я знову на Балі

За візі 211 можна прилетіти на Балі і оселитися жити в такому красивому місці

Острів Балі - один з більш ніж 17000 островів Індонезії, який розташований тут . Щоб потрапити на цей острів, потрібно легально перетнути кордон Індонезії, відповідно. Для цього потрібно подивитися, чи потрібна вам віза, і в разі, якщо вона потрібна, то подати документи, і отримати її. Якщо не потрібна, то просто купити квиток і прилетіти на острів.

Якщо за цим посиланням вам дозволено вліт без візи, то це, швидше за все, на 30 днів.

Якщо ви хочете бути в Індонезії довше, вам доведеться зробити візу, наприклад "соціальну", яку ще називають "віза 211 в Індонезію", або "віза 211 на Балі".

Ця віза дає право влетіти в країну, пробути тут 60 днів, і потім всередині країни продовжити цю візу 4 рази по місяцю. В сумі це 2 + 1 + 1 + 1 + 1 = 6 місяців. Тобто, віза 211 дає право на перебування в країні до 6 місяців.

  • можна отримати візу в Індонезію в своїй країні
  • можна отримати візу в Індонезію в Таїланді, Малайзії, В'єтнамі, Сінгапурі - країні, яка по-сусідству з Індонезією

Варіант перший самий провальний. Треба йти в посольство, оббивати пороги в полусовковом форматі, і швидше за все, вам дадуть відмову. Моїй мамі відмовляли 3 рази, хоча повний пакет документів, з листами-запрошеннями і документами спонсорів, з довідками з банків її, моїх і мало не всіх членів сім'ї, які навіть не летять. Загалом, якби ви були моїм родичем, я б вам ніколи в житті не порадив йти в посольство Індонезії в своїй країні. Просто забудьте про цей варіант, і робіть так, як робить весь світ: прилітає в Таїланд (Бангкок), Сінгапур або Малайзію, і робить візу там.

Повірте, це і швидше, і цікавіше, і простіше!

Знову ж таки, можна прилетіти в Індонезію на місяць, рознюхати все, і потім вилетіти в сусідню країну, зробити візу і повернутися на положеннях півроку.

Куди краще? Дешевше? Простіше? Малайзія.

Наскільки я пам'ятаю, в Таїланд візу можна по прибуттю отримати в аеропорту, але за гріш.

З Сінгапуром все і просто і складно водночас. Там особливі умови за часом перебування і він вам, швидше за все, здасться моторошно дорогим.

Малайзія і відносно дешева, і в ній все просто.

У Малайзії є кілька точок (посольств / консульств Індонезії), в яких можна отримати візу 211. Але в кожному посольстві свій начальник, і свої умови. Раніше можна було легко робити візу на о. Пенанг, який знаходиться щось близько години-півтори льоту від Куала-Лумпура. Але тепер (інфа на вересень 2017 року) там помінявся начальник, і просто здати документи і на наступний день забрати візу не вийде. Вас запросять на додаткову співбесіду, винесуть мозок вам і вашому спонсору, плюс це додатковий переліт з Куала-Лумпура "вбік". Додатковий витрата.

До речі, уточню, хто такий спонсор. Спонсор - це не той, хто платить за ваш переліт і ваше життя. В даному випадку це громадянин Індонезії, який готовий за вас поручитися. Від нього вимагається спонсорський лист (лист-запрошення зі спеціальною маркою, яка видається державою) і копія його посвідчення особи (KTP).

У Малайзії можна отримати візу в багатьох місцях (Пенанг, Джохор-Бару, Кота Кінабалу, Тавау, Кучінг, Куала-Лумпур), але я порахував найзручнішим варіант в Куала-Лумпурі.

1) Не потрібна віза до Малайзії: в аеропорту після прильоту ставлять штампик в паспорт, і все. Безкоштовно.

2) Куала-Лумпур - це мега-круп аеропорт, хаб. Фактично всі перельоти по Азії будуть зістиковуватися саме в аеропорту Куала-Лумпура. Економія на авіа-перельоти.

3) Куала-Лумпур відносно недорогий і зрозумілий місто.

4) У Куала-Лумпурі можна легко за допомогою візового агента з Балі (зараз про це буде докладніше) на зручних умовах зробити візу.

Тепер про візові агентів на Балі. Якщо ви хочете прилетіти на Балі, швидше за все, ви почуєте про візові агентів. Їх кілька, і з досвіду тих, хто користувався їхніми послугами, я чув тільки позитивні відгуки. У найперший свій приліт 4 роки тому на Балі, я намагався максимально обійтися без візових агентів, так як боявся їх, і вважав якимись "баригами", до яких звертатися - це вже остання справа.

Я помилявся. Всі дороги вели до них. І вони реально вирішують і допомагають вирішувати питання з візами і їх продовження.

Як я отримав візу в Індонезію в Куала-Лумпурі в серпні 2017?

  1. Зв'язався з перевіреним агентом " Visa4Bali "(Протягом багатьох років я успішно користуюся їхніми послугами) і оплатив експрес-оформлення візи за добу до вильоту до Малайзії.
  2. Отримав від них e-mail з пакетом документів та інструкціями.
  3. Прилетів в Куала-Лумпур і звернувся в посольство в понеділок з ранку (з 9 до 12).
  4. Забрав візу вже о 16:30 того ж дня.
  5. О 21:55 вже пройшов реєстрацію на рейс на Балі, того ж дня.

Зручність роботи з візовим агентом в тому, що він зніме з вас сувору масу бюрократії.

Якщо ви хочете обійтися без агента, є ймовірність, що вам можуть відмовити у візі (відсутність спонсора), плюс доведеться чекати 5 робочих днів в Куала-Лумпурі рішення. Вартість проживання на протязі 5 робочих днів в Куала-Лумпурі обійдеться вам дорожче, ніж послуги агента. (Реальних днів може бути і більше, якщо потрапите на вихідні).

До того ж, з 99% ймовірністю, ви потім все одно зверніться до цього ж агенту для продовження візи всередині країни.

Не бійтеся агентів, вони свою роботу роблять добре.

Адреса посольства Індонезії в Куала-Лумпурі:

233, Jalan Tun Razak, Imbi, 50400 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

1) Потрібно вибрати день коли підете в посольство. Субота, неділя - завжди вихідні. У Національні свята Індонезії та Національні свята Малайзії посольства / консульства теж не працюють. Обов'язково гуглити інформацію до покупки квитків в Азію.

2) Приносьте в посольство закордонний паспорт, копію паспорта (перша сторінка з фото), 2 фото 3х4 на білому тлі, копію штампа про влетівши в Малайзію, квитки В-З Індонезії, якими летите (КЛ-БАЛИ-КЛ) і консульський збір 205 малайських рингіт (205 RM) в конверті.

Деякі особливості і правила відвідування посольства / консульства:

  • Ставтеся з повагою до співробітників консульства.
  • Дотримуйтесь дресскод. Взуття, одяг, волосся і загальний вигляд повинні відповідати офіційним установі. Тату і дреди краще прикрити. Чоловіки - беріть штани та кросівки з собою в рюкзак, в посольство в шортах і шльопанцях не пустять. Жінки - ніяких майок / топіків - все з покритими плечима, і з закритими ногами.
  • Не привертайте до себе увагу гучними розмовами і зайвими питаннями.
  • Заповнюйте анкети без виправлень і помарок акуратними літерами.
  • Місцем роботи краще вказувати конкретну компанію і посаду.
  • Бажано надавати кольорові копії документів від спонсора.
  • Не соромтеся консультуватися у вашого агента перед поїздкою за візою, щоб звести всі ризики у відмові до нуля.

Буду вдячний за коментарі! Якщо ви отримали візу, пройшовши по моїй інструкції, теж буду радий вашому відгуку!

А тепер, давайте дружити в соц-мережах:

==> телеграм <==

==> Facebook <==

==> Youtube канал <==

==> VK <==

==> Instagram <==

Куди краще?
Дешевше?
Простіше?
Як я отримав візу в Індонезію в Куала-Лумпурі в серпні 2017?

Новости