Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібна віза в Індонезію (на Балі) для українців в 2019 році

  1. різновиди віз
  2. Віза по прибуттю
  3. Туристична віза
  4. Соціальна віза
  5. Бізнес-віза
  6. робоча
  7. Інші типи віз
  8. продовження


З 2016 віза в Індонезію для українців не потрібна. Дане правило було прийнято урядом острівної держави з метою збільшення потоку туристів з цієї країни. В указі під №21 прописуються чіткі вимоги і правила щодо безвізового в'їзду для підданих цієї країни. З 2016   віза в Індонезію   для українців не потрібна

Індонезія на карті світу

Під безвізовим в'їздом розуміється перетину кордону без попереднього оформлення дозволу на в'їзд в країні фактичного перебування українця. Це означає, що після прильоту до Індонезії українець отримує дозвіл на перебування в цій країні протягом перших 30 днів з моменту перетину індонезійської кордону. Дозвіл підтверджується проставленням візового штампа в закордонний паспорт українця.

Одним з основних вимог отримання безвізового в'їзду з Індонезійську Республіку є перетину кордонів в певних пунктах пропуску. Це означає, що якщо людина захоче в'їхати через інші пункти пропуску, не прописані в указі, то він не зможе розраховувати на безвізовий в'їзд.

Все про візи в Індонезію (на Балі) - на відео.


Пункти пропуску для безвізового в'їзду для підданих України в 2019 році:

  1. Міжнародні аеропорти:
  • «Ngurah Rai» знаходиться на острові Балі.
  • «Soekarno-Hatta» розташовується в місті Джакарта.
  • «Juanda» знаходиться в Сурабаю.
  • «Kuala Namu» - аеровокзал Медана.
  1. Морські міжнародні порту:
  • «Hang Nadim» знаходиться на острові Батам.
  • «Pelabuhan Laut Sekupang» розміщується на острові Батам.
  • «Pelabuhan Laut Sri Bintan» - морський порт острова Ріау.
  • «Pelabuhan Laut Batam Center» знаходиться на Ріау.
  • «Pelabuhan Laut Tanjung Uban».

Для отримання безвізового штампа українському підданому необхідно подати такі документи на прикордонний контроль, як:

  1. Дійсний закордонний паспорт з терміном дії не менше півроку з моменту в'їзду в Індонезію.
  2. Квиток, який підтверджує виліт з території Індонезійській Республіки в рідну державу або країну третього призначення.
  3. Міграційна форма. Карта заповнюється українцем. Її видають в літаку. У міграційній карті вказується мета поїздки, можливий термін перебування в Індонезії та особисті ініціали підданого України.

Віза до Індонезії

Після перевірки всіх наданих паперів співробітник митної служби ставить штамп в паспорт, який дозволяє перебувати в цій республіці не більше 30 днів.

Платити за штамп не потрібно. Його вартість вже входить в ціну авіаквитка на цю острівну державу.

Індонезія є дуже красивою країною. Але багато туристів хочуть її відвідати з однією метою - побувати на острові Балі, який вважається одним з найяскравіших туристичних місць на планеті. Але чи потрібна віза на Балі, знають не всі. Варто зазначити, що нововведення 2016 року поширюються на цей курортний острів, тому віза на Балі для українців не потрібна.

різновиди віз

Якщо термін можливого перебування в індонезійській Республіці перевищує 30 днів, то підданому України все-таки буде потрібно відкривати візу.

Якщо термін можливого перебування в індонезійській Республіці перевищує 30 днів, то підданому України все-таки буде потрібно відкривати візу

Приклад візи в Індонезію

Існує кілька різновидів віз в Індонезійську Республіку:

  1. Віза по прибуттю.
  2. Туристична.
  3. Ділова.
  4. Робоча.
  5. Соціальна.
  6. Сімейна.
  7. Студентська.
  8. Пенсійна.

У посольстві Індонезії оформляються всі типи дозволів, крім візи по прибуттю.

Віза по прибуттю

Цей різновид дозволу на в'їзд називається в цій країні «Visa on Arival». Але, на жаль, на сьогоднішній день піддані України отримати подібний дозвіл не можуть . Тому якщо термін перебування на острівній державі перевищує 1 місяць, варто звертатися до дипломатичного представництва з клопотанням про відкриття дозволу на в'їзд виходячи з мети поїздки.

Тому якщо термін перебування на острівній державі перевищує 1 місяць, варто звертатися до дипломатичного представництва з клопотанням про відкриття дозволу на в'їзд виходячи з мети поїздки

Приклад візи по прибуттю в Індонезію

Туристична віза

Даний тип дозволу видається на термін від 30 до 60 днів. Оформлення візи займає приблизно 3-4 робочих дня. Для відкриття подається стандартний пакет паперів:

  1. Дійсний закордонний паспорт. Вимоги до документу:
  • Наявність 2 чистих сторінок або 1 розвороту.
  • Термін дії проїзного документа повинен бути не менше півроку з дати в'їзду на територію Індонезійській Республіки.
  1. фотознімки в кількості 2 штук. Фото подаються паспортного розміру: 35 на 45 міліметрів.
  2. Аплікаційна форма в 1 примірнику. Бланк можна скачати з електронних джерел. Його варто брати безпосередньо в дипломатичному представництві. Дуже важливо в аплікаційній формі в графі «бажаний термін візи» написати максимальну кількість днів, тобто 60 днів. Це не дає гарантії, що вам видадуть візу саме на такий період, але збільшує шанси взагалі на видачу подібної візи посольством Індонезії.
  3. Ксерокопія основної сторінки українського паспорта.
  4. Квиток в Республіку Індонезія.
  5. Документ, що підтверджує бронювання готельного номера.

Ціна оформлення туристичного дозволу дорівнює 50 доларам США. Подібну візу можна продовжувати 4 рази. Період продовження дорівнює 30 дням.

Соціальна віза

Соціальна віза дуже схожа на туристичну. Але головне її відмінність в тому, що соціальне дозвіл є прототип гостьової візи, тобто вона призначена для відвідування родичів і знайомих, які живуть на території Індонезії.

Даний тип дозволу також оформляється в дипломатичному представництві. Для отримання подається такий же пакет паперів, як і на туристичну візу. Але відмінності все ж є. Замість документа про бронювання, підданому України знадобиться надати в посольство такі папери, як:

  1. Лист-запрошення від резидента або громадянина Республіки Індонезія. У листі має бути зазначено, що гарант бере на себе відповідальність за вчинки і дії запрошеної особи.
  2. Ксерокопія внутрішнього посвідчення особи особи, яка запрошує.

За соціальної візі в Індонезії можна перебувати не довше півроку. Консульський збір за оформлення дорівнює 50 доларам.

Консульський збір за оформлення дорівнює 50 доларам

Приклад соціальної візи в Індонезію

Бізнес-віза

Для відкриття бізнес-візи додатково подається запрошення від компанії чи організації, яка запрошує українського підданого. Найчастіше подібний дозвіл оформляється з метою проведення ділових переговорів або участі в будь-яких заходів, пов'язаних з бізнесом.

Замість 2 фотознімків, подається 3 фотографії. Термін оформлення - 2 дні. Дозвіл видається на період від 6 до 12 місяців. Даний тип дозволу також можна продовжувати 4 рази по 30 діб.

Бізнес-віза буває 2 видів:

  1. Багаторазова має на увазі перебування на термін до року. Але кожні 60 діб український резидент зобов'язаний залишати межі держави.
  2. Одноразова дозволяється перебувати на території Індонезійській Республіки протягом 60 днів. Її ціна - 50 доларів.

Її ціна - 50 доларів

Якщо бізнес в цій країні буде зростати і розвиватися, можна подумати про переїзді в Індонезію на ПМЖ .

робоча

Робоча віза, або так званий Visa KITAS Work Permit, в індонезійській Республіці відкривається з метою працевлаштування на Балі . Це єдиний тип візи, що дозволяє в подальшому оформити дозвіл на роботу і працевлаштуватися.

Даний дозвіл оформити не дуже складно. Вся складність полягає в зборі документів. В середньому на оформлення всіх необхідних паперів у людини піде не менше 2-3 місяців. Але сам візовий штамп можна отримати за 2-3 дня.

Visa KITAS Work Permit видається на 6 місяців. Коштує вона 100 доларів.

Інші типи віз

Крім вищевказаних дозволів в Індонезію можна оформити такі типи віз, як:

  1. Сімейна віза. Видається членам сім'ї людей, які на постійній основі проживають в Індонезії. Також її можуть отримати українці, які мають намір укласти шлюб з резидентами цієї республіки. Термін дії подібного дозволу - 5 років. По закінченню цього терміну вона щорічно продовжується ще на рік.
  2. Пенсійна віза видається лише особам старше 55 років.

продовження

Подача документів для продовження візи здійснюється не пізніше ніж за 2 тижні до закінчення терміну дії візового штампа. Документи для продовження соціальної візи подаються за все за один тиждень.

Весь процес продовження передбачає під собою 3 відвідування імміграційного відділення:

  1. Спочатку варто подати документи.
  2. Вдруге людині буде потрібно оплатити 355 тисяч індонезійських рупій, сфотографуватися і здати відбитки пальців.
  3. У треті відвідини людині видають продовжений документ.

Для здійснення продовження в українця повинен бути спонсор - людина з індонезійської реєстрацією. Якщо подібного гаранта немає, то продовжити візу не вдасться. Продовження в середньому займає від 7 до 20 робочих днів.

Пам'ятайте, що потрібна страховка

Новости