Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібна віза в Чорногорію?

  1. Як оформляти візу Чорногорії в посольстві?
  2. Як швидко оформляють візу в посольстві Чорногорії?
  3. Посольство Чорногорії в Москві
  4. Посольство України в Чорногорії
  5. Посольство Російської Федерації в Подгориці
  6. Посольство Чорногорії в Україні
  7. Трохи про суми консульського збору і правилах реєстрації в Чорногорії
  8. Оформляєте візу в Чорногорію і цікавитеся митними правилами?

Багато наших співвітчизників, які бажають побачити на власні очі пам'ятки Чорногорії , Задають резонне питання: чи потрібні візи в Чорногорію для росіян? Відповідь така: немає. Віза в Чорногорію для громадян Росії, які відвідують Монтенегро в якості туристів на термін менше 30 днів, не потрібна.

Однак, вам може знадобитися переклад документів на іноземну мову, для отримання освіти в Чорногорії або покупки житла. Для цього, можете скористатися послугами бюро перекладів .

Немає необхідності в ваучерах і запрошеннях, потрібен лише закордонний паспорт, термін дії якого на момент в'їзду становить не менше 3-х місяців. На практиці, до речі, ця умова виявляється не таким суворим: чорногорські прикордонники перевіряють тільки дійсність паспорта на період перебування в країні.

Що стосується оформлення візи в Чорногорію для громадян України та Білорусі:

  • українці можуть в'їжджати на територію Чорногорії без візи (термін перебування - до 30 днів, ваучери і запрошення не потрібні)
  • білорусам додатково потрібен ваучер туркомпанії або запрошення від фізичної або юридичної особи. Термін перебування - до 30 днів.

Без візи в Чорногорії (термін - 90 днів) можуть перебувати також громадяни країн ЄС, США, Австралії, Боснії і Герцеговини, Канади, Ісландії, Болгарії, Ватикану, Ізраїлю, Монако, Македонії, Андорри, Сан-Марино, Румунії, Нової Зеландії, Ліхтенштейну і Норвегії.

Якщо Ви плануєте в'їхати в країну на період, що перевищує 30 днів, треба звернутися в консульський відділ посольства Чорногорії в Москві.

Як оформляти візу Чорногорії в посольстві?

Для того, щоб громадянин Російської Федерації міг оформити візу в Чорногорію, в посольство треба надати наступні документи:

  • закордонний паспорт з терміном дії не менше трьох місяців з дня виїзду з Чорногорії;
  • копію 1-ої сторінки закордонного паспорта з даними заявника;
  • анкету, заповнену латинськими літерами, чорною або синьою ручкою. Анкету підписує заявник!
  • заяву на ім'я консула (у вільній формі). Документ повинен бути надрукований на комп'ютері, на російській мові. Обов'язково треба вказати мету поїздки, дати і місце проживання на час подорожі.
  • копія запрошення від приймаючої сторони або копія договору оренди, або підтвердження бронювання з готелю .
  • Запрошення треба завірити в місцевому відділенні поліції, в готельному підтвердженні повинні бути вказані реквізити готелю і ім'я особи, відповідальної за бронювання.

Як швидко оформляють візу в посольстві Чорногорії?

Подача документів в чорногорське консульство здійснюється по понеділках, середах і п'ятницях. З 9 ранку до 12 дня. Попередньо записатися не вийде, але є можливість подати документи на візу в Чорногорію через довірену особу (потрібна нотаріальна довіреність).

Не так давно з'явилася можливість оформити візи в Чорногорію для громадян Росії через кур'єрську службу "Pony Express". Але подібна вільність не поширюється на жителів Москви і Московської області.

Термін оформлення візи в Чорногорію зазвичай становить 2 тижні з моменту подачі документів. Віза видається рівно за тиждень до зазначеної в документах дати від'їзду.

Посольство Чорногорії в Москві

Адреса: Москва, вул. Мосфільмовская, д. 46
Телефон: 8-495-147-41-06; 8-495-147-90-08
Факс: 8-495-147-41-04
E-mail: [email protected]
Сайт посольства Чорногорії в Москві: немає

Посольство України в Чорногорії

Адреса: ul. Serdara Jola Piletica, br. 15, 81000 Podgorica
Телефон: +382 (20) 227-181, +382 (20) 227-521
E-mail: [email protected]
Час роботи: з понеділка по п'ятницю, 09:00 - 18:00, перерва: 13:00 - 14:00
Сайт посольства України в Чорногорії: http://www.mfa.gov.ua/serbia, http://www.ukrembassy.org.yu/

Посольство Російської Федерації в Подгориці

Адреса: 81000, Podgorica, ul. Vaka Djurovica, 135, Generalni konzulat Ruske Federacije u Podgorici
Телефон: 8-10-381-81-272-460; 8-10-381-81-272-450
Факс: 8-10-381-81-272-460
E-mail: [email protected]
Сайт посольства РФ в Чорногорії: немає

Посольство Чорногорії в Україні

Адреса: м Київ, вул. Волоська, 4
Телефон: (044) 416-6060, 417-5510
Факс: (044) 416-6047
Сайт посольства Чорногорії в Україні: немає

Трохи про суми консульського збору і правилах реєстрації в Чорногорії

На сьогоднішній момент в'їзд до Чорногорії для громадян Росії, України і Білорусі на термін більше 30 днів передбачає сплату консульського збору На сьогоднішній момент в'їзд до Чорногорії для громадян Росії, України і Білорусі на термін більше 30 днів передбачає сплату консульського збору. Сума консульського збору - 62 євро, для дітей до 14 років - 32 євро. Оплата збору відбувається в консульському відділі під час подачі документів для отримання візи.

Примітка: якщо документи подаються через "Pony Express", до суми збору додається сервісний збір 1600 рублів.

Відповідно до правил реєстрації, іноземець, який перебуває на території Монтенегро і не проживає в готелі , Кемпінгу і т.д. повинен самостійно зареєструватися в органах внутрішніх справ країни протягом 24 годин (за місцем перебування)

Оформляєте візу в Чорногорію і цікавитеся митними правилами?

Іноземцям дозволено ввозити і вивозити необмежену кількість валюти без її декларування. вивезення готівкової валюти Чорногорії з країни може перевищувати обсягу в 500 євро. При вивезенні більшої суми необхідна її декларація. Наш Вам порада: краще робіть подорож до Чорногорії з пластиковою карткою. Що стосується тютюнових і алкогольних виробів, то тут правила такі: можна безмитно ввезти і вивезти 50 сигар або 200 сигарет, 2 літра вина або 1 літр міцного алкогольного напою. Заборонено ввезення отрут, наркотиків, вибухових і психотропних речовин, пестицидів, медикаментів, а також предметів, що представляють історичну цінність (при відсутності дозволу).

Якщо Ви збираєтеся відвідати Чорногорію разом з домашнім улюбленцем, то слід пам'ятати про необхідність мати довідку від ветеринара. Довідку повинен видати лікар або ветеринарна служба. Ваш авіаперевізник також повинен бути повідомлений про факт перевезення тварини на борту.

Також радимо почитати статтю, детально описує планування самостійної поїздки в Чорногорію . Така інформація зайвою не буде. Приємного відпочинку!

Як оформляти візу Чорногорії в посольстві?
Як швидко оформляють візу в посольстві Чорногорії?
Як оформляти візу Чорногорії в посольстві?
Як швидко оформляють візу в посольстві Чорногорії?

Новости