Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібна віза на Кіпр? Про візу і про про-візу

  1. Попередня віза або про-віза
  2. Посольство в Москві
  3. Консульство в Санкт-Петербурзі
  4. Консульство в Єкатеринбурзі
  5. Консульство в Краснодарі
  6. Консульство в Самарі
  7. Віза
  8. Для власників шенгенської візи

Чи необхідно отримувати візу на Кіпр росіянам? Якщо відповідати кратно, то так, віза потрібна. Але спосіб отримання кіпрської візи для жителів Росії настільки спрощено, що не треба цього боятися. Почнемо з найбільш простого способу отримання візи, який навіть не вимагає приходу в посольство або консульство. У гонитві за туристами Кіпрський уряд гранично спростило правила отримання візи для громадян Росії для чого і впровадила так звані про-візи.

Попередня віза або про-віза

У Росії Кіпр представлений в декількох містах - посольством в Москві і Генеральними консульствами в Санкт-Петербурзі , Єкатеринбурзі , Краснодарі і Самарі . Перед замовленням про-візи визначитеся до якого з консульств територіально ви приписані. Це потрібно буде при подачі заявки. Щоб було простіше орієнтуватися, ми зібрали дані зі сторінок різних консульств в загальну купку.

Посольство в Москві

Республіка Алтай, Республіка Бурятія, Республіка Інгушетія, Республіка Комі, Республіка Саха, Республіка Тива, Республіка Хакасія, Алтайський край, Камчатський край, Хабаровський край, Красноярський край, Приморський край, Забайкальський край, Амурська область, Білгородська область, Брянська область, Іркутська область , Івановська область, Калінінградська область, Калузька область, Кемеровська область, Костромська область, Курська область, Липецька область, Магаданська область, Московська область, Новосибірська область, Омська область, Орловс кая область, Рязанська область, Сахалінська область, Смоленська область, Тамбовська область, Томська область, Тверська область, Тульська область, Володимирська область, Вологодська область, Воронезька область, Ярославська область, Ненецький автономний округ, Чукотський автономний округ.

Консульство в Санкт-Петербурзі

Санкт-Петербург, Архангельська, Ленінградська, Мурманська, Новгородська, Псковська область і Республіка Карелія.

Консульство в Єкатеринбурзі

Території Свердловської, Тюменської, Курганської і Челябінської областей, Ханти-Мансійського автономного округу - Югри і Ямало-Ненецького автономного округу.

Консульство в Краснодарі

Краснодарський край, Ставропольський край, Астраханська область, Волгоградська область, Ростовська область, Республіка Адигея, Республіка Кабардино-Балкарія, Республіка Карачаєво-Черкесія, Чеченська Республіка, Республіка Дагестан, Республіка Північна Осетія-Аланія, Республіка Калмикія.

Консульство в Самарі

Республіки Башкортастан, Марі Ел, Мордовії, Татарстан, Удмуртія, Чувашія і області Кіровська, Нижегородська, Оренбурзька, Пензенська, Саратовська, Ульяновська, Самарська і Пермський Край.

Визначившись з територіальною приналежністю, переходимо по посиланню і в першу чергу вибираємо зі списку потрібне консульство. Далі вказуємо число заяв, яке хочете подати (по числу осіб, для яких про-візи оформляються). Натискаєте кнопку "продовжити", після чого заповнюєте анкету. Після заповнення ретельно її перевірте, потім поставте галочки, погоджуючись з обробкою персональних даних та про те, що ви не робот. Визначившись з територіальною приналежністю,   переходимо по посиланню   і в першу чергу вибираємо зі списку потрібне консульство

Тепер натисніть кнопку "Відправити" і чекайте, коли на вказану вами адресу електронної пошти прийде готова про-віза. Вона може прийти як через кілька хвилин, так і через кілька днів (особливо якщо ви відправляєте запит у вихідні).

Роздрукуйте отриманий документ. Цей папірець вам не зайве буде показати при реєстрації на рейс при відльоті, ну і тримати напоготові для показу кіпрському прикордоннику, хоча вся інформація про вашу про-візі у нього і так буде видно в комп'ютері.

Віза

Кілька років тому про-віз не було, тому доводилося отримувати звичайну візу, яку вклеюють у паспорт. А ми по-старому робимо це і тепер. Кілька років тому про-віз не було, тому доводилося отримувати звичайну візу, яку вклеюють у паспорт Не знаю як москвичам, але жителям Пітера це зробити просто. Вранці з 9-30 до 12-00 в робочий день здаєте набір документів, а ввечері того ж дня з 16-00 до 16-30 приходите і забираєте паспорт з вклеєною візою. Швидше за все і в Москві, і в інших містах так само.

Для початку потрібно заповнити заяву про видачу візи, яке можна завантажити тут (На сторінках московського посольства такою гарною анкети мені знайти не вдалося Для початку потрібно заповнити заяву про видачу візи, яке можна завантажити   тут   (На сторінках московського посольства такою гарною анкети мені знайти не вдалося   ) ). У заяві є докладний опис заповнення, тому дублювати його не буду. До заяви потрібно додати дві кольорові фотографії розміром 3 * 4 см. Одну потрібно буде вклеїти в анкету, а другу просто прикласти до неї. До речі, в графі 24 (запитувана число в'їздів) можете сміливо ставити галочку у дворазова - мало чи захочеться куди на екскурсію з'їздити (в перші відвідини Кіпру ми їздили в круїз на теплоході до Єгипту та Ізраїлю). Хоча для круїзів і одноразового в'їзду вистачає - позначки про виїзд при цьому не робиться. У графі 25 (тривалість перебування) можна поставити планований термін перебування, а можна відразу 90 - вони все одно зараз 90 днів і пропишуть.

Ми теж просили в останній раз три місяці, а в підсумку нам дали багаторазову візу на три роки - мабуть набридло, що ми кожні півроку до них приходимо. Ми теж просили в останній раз три місяці, а в підсумку нам дали багаторазову візу на три роки - мабуть набридло, що ми кожні півроку до них приходимо Але це не означає, звичайно, що ми можемо там кілька років безвилазно знаходитися. За загальними правилами "туристичної" візи можна пробути в країні 90 днів з кожних 180 днів. Іншими словами, якщо три місяці пожив на Кіпрі, то будь добрий поживи тепер наступні три місяці вдома або десь ще.


Дуже ветувати на сайті відповідають на питання про вартість візи:

Скільки коштує віза на Кіпр?
Віза одним або подвійним в'їзду варто 10,26 євро. Віза багаторазового в'їзду варто 34,20 євро. Оплата здійснюється в рублях за курсом. Будь ласка, зверніть увагу на те, що власники паспортів Російської Федерації в даний час звільнені від сплати візового збору до подальшого розпорядження. Це означає, що візи видаються Російським громадянам БЕЗКОШТОВНО.


Загалом халява. Загалом халява Крім анкети ми завжди ще прикладали запрошення з готелю (Confirmation), який попередньо бронювали. Якщо ви бронюєте готель не безпосередньо, а через скажімо booking.com, то підійде роздруківка, яку вони надішлють після бронювання. Ну і звичайно потрібен закордонний паспорт, що діє як мінімум ще три місяці після терміну закінчення візи плюс копії декількох сторінок звичайного паспорта. Але краще я приведу повний список документів, взятий з офіційного сайту. Отже, з собою в консульство треба принести:

  • закордонний паспорт, дійсний ще як мінімум 3 місяці після закінчення терміну дії візи.
  • заповнену заяву на отримання візи з особистим підписом заявника.
  • 2 кольорові фотографії 3х4 (одна наклеюється на заяву).
  • копія першої сторінки закордонного паспорта.
  • копія першої сторінки внутрішнього паспорта (для громадян Росії).
  • копія сторінки з реєстрацією (з внутрішнього російського паспорта для громадян Росії).
  • копія останньої сторінки російського паспорта з інформацією про раніше виданих паспортах.
  • копія ваучера на проживання / копія договору на придбання нерухомості на Кіпрі / копія свідоцтва про власність на нерухомість на Кіпрі, АБО копія стандартного запрошення "Відповідальність за гостя", з нотаріально завіреної підписом особи, яка запрошує.

Вранці цей набір відносите в консульство, а ввечері забираєте паспорт з красивою візою, дуже нагадує шенгенську. Ну що ж, вони готуються вступити в шенгенську зону. Мова про це давно йде, але якось не виходить поки, мабуть. Вранці цей набір відносите в консульство, а ввечері забираєте паспорт з красивою візою, дуже нагадує шенгенську

Для власників шенгенської візи

Просто процитую абзац, взятий зі сторінок консульства.

Починаючи з березня 2009 року Радою Міністрів Республіки Кіпр прийнято рішення про те, що громадяни Росії, які мають діючу шенгенську візу (категорії С з одноразовим, дворазовим або багаторазовим в'їздом) і які вже відвідали (по ній) країну Шенгену, згідно з правилами отримання шенгенської візи , проставленою в їх паспорті, можуть здійснити подорож на Кіпр без національної кіпрської візи і перебувати там протягом терміну, передбаченого шенгенською візою і покинути Кіпр не пізніше закінчення терміну дії шенгенської візи.


Попутно зауважимо, що не важливо "відкрита" була ця віза вже чи ні. Важливий тільки факт її наявності.

А також часто зустрічається питання по темі.

Чи дійсна кіпрська віза для в'їзду в Шенгенську зону?
Ні. Кіпр ще не є частиною Шенгенської зони, отже, кіпрські візи є строго національними; вони дозволяють їх власнику в'їжджати тільки на територію Кіпрської Республіки.

Сподіваємося, що отримання візи у вас пройде гладко. Тепер перейдемо до питання про медичну страховку для Кіпру.

Чи дійсна кіпрська віза для в'їзду в Шенгенську зону?

Новости