Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібна віза на Філіппіни в 2019 році для росіян: правила безвізового в'їзду

  1. Чи потрібна віза для росіян
  2. Правила безвізового в'їзду в країну
  3. Як оформити візу на 59 днів
  4. Необхідні документи
  5. Анкета
  6. Вимоги до фото
  7. Вартість і термін дії візи
  8. терміни оформлення
  9. Продовження штампа і візи
  10. Сертифікат для виїзду з країни
  11. На Філіппіни з дітьми
  12. Митні правила
  13. Посольство Філіппін в Москві

Віза на Філіппіни в 2019 році не потрібна для росіян. Термін безвізового перебування становить 30 днів. Віза на Філіппіни в 2019 році не потрібна для росіян

Готель на Філіппінах

Філіппіни - унікальна держава, розташоване на Малайському архіпелазі і включає в себе більш семи тисяч островів. Росіяни найчастіше відвідують острова Боракай, Бохол, Себу і, зрозуміло, основні «ворота» в країну - Манілу, розташовану на острові Лусон.

Чи потрібна віза для росіян

Для туристів діє спрощений візовий режим.

Поспішаймо порадувати росіян, які планують провести на островах до 30 днів: віза на Філіппіни не знадобиться. Необхідний тільки закордонний паспорт, з терміном дії не менше півроку від дати в'їзду в країну.

Наприклад, якщо ви приїжджаєте на Філіппіни в лютому 2019 року, а ваш паспорт дійсний до червня 2019, то вас можуть на цій підставі не пустити на райські острови і відпустка не відбудеться.

Термін безвізового перебування для росіян на Філіппінах становить 30 днів в 2019 році. При цьому день прильоту в країну не включається в 30 днів, відлік починається з наступного дня. Так що, якщо ви прилітаєте рано вранці, фактично ви маєте право жити без візи по штампу навіть 31 день.

Тут можете подивитися, куди ще можна поїхати без візи .

Правила безвізового в'їзду в країну

Штамп про в'їзд в країну і можливості проживання протягом місяця без візи вам поставлять відразу ж в аеропорту. Про всяк випадок варто мати при собі не тільки паспорт, а й зворотний квиток.

На практиці офіцери його практично ніколи не перевіряють, проте мають на це право. Якщо ви проживете на Філіппінах більше 30 днів, не продовживши штамп, перед вильотом в аеропорту вам доведеться заплатити за оверстей.

Штраф становить приблизно 1000 філіппінських песо (23 долари) за кожен зайвий день.

Імміграційний офіс в аеропорту працює тільки в денний час, тому в разі вечірнього вильоту ви можете не встигнути заплатити штраф, і з країни вас в цей день просто не випустять.

Цей момент в разі оверстея варто продумати заздалегідь - необхідно приїхати в аеропорт в робочий час, навіть якщо ваш рейс пізно ввечері.

Якщо ви вже заздалегідь знаєте, що ваш відпустку на Філіппінах триватиме понад місяць, варто продовжити безвізове перебування до 59 днів.

Якщо ви вже заздалегідь знаєте, що ваш відпустку на Філіппінах триватиме понад місяць, варто продовжити безвізове перебування до 59 днів

Як оформити візу на 59 днів

Якщо хочеться відправитися на Філіппіни на довгий термін, то можна заздалегідь оформити довгострокову візу на 59 днів (майже на 2 місяці). Для росіян існує можливість звернутися з цим питанням в Філіппінське посольство в Москві.

Крім того, отримати філіппінську візу можна в генеральних консульствах, які розташовані в Санкт-Петербурзі і Владивостоці.

Необхідні документи

Перед походом в посольство або консульство потрібно зібрати кілька обов'язкових документів:

  • Закордонний паспорт. Потрібно оригінал і копія першої сторінки з фото;
  • Заповнена анкета (англійською мовою);

Бланк анкети можна завантажити тут .

Анкета

Аплікаційна форма для відкриття візи на Філіппіни складається всього з 18 питань. Бланк потрібно заповнювати тільки англійською мовою, бажано друкованими літерами.

Покрокове заповнення анкети:

  • У 1-му рядку вписується прізвище, ім'я, по батькові та вибирається стать: чоловічий чи жіночий.
  • У 2-й знадобиться вказати дату і місце народження, а також підданство іноземного резидента.
  • У 3-й вибирається сімейний стан. Відзначати потрібно хрестиком.
  • 4-й рядок заповнюють лише ті іноземці, які перебувають в офіційному шлюбі. У цьому рядку потрібно вказати детальну інформацію, ініціали та адреса дружини або чоловіка.
  • 5-я заповнюється в тому випадку, якщо іноземного резидента супроводжують неповнолітні діти. У цій графі потрібно буде вказати їх ініціали, дати і місця народження кожного.
  • У 6-му рядку вписується фактична адреса проживання і діючий мобільний або домашній іноземного резидента.
  • У 7-й вказується рід занять і джерела коштів для здійснення поїздки.
  • У 8-й вписуються дані про закордонному паспорті: номер, дата видачі, термін дії та орган, який видавав проїзний документ.
  • В 9-й вказується ім'я та адреса особи.
  • 10 рядок заповнюється тільки тими іноземцями, які хочуть здійснювати на території Філіппін трудову діяльність. Людям, що бажають працювати в цій країні, в цьому рядку потрібно вказати своє останнє місце роботи. Обов'язково варто вказати розмір окладу і займану посаду.
  • У 11-му рядку заявник розписується і ставить дату заповнення аплікаційної форми.

Зразок анкети на візу в Філіппіни

Нижня частина заяви заявником не заповнюється. Вона призначена для заповнення співробітниками консульства. Кожен бланк після заповнення і перевірки підписується консульським офіцером.

Вимоги до фото

Дуже важливо дотримуватися вимоги, пред'явлені до фотознімків на отримання візи на Філіппіни:

  1. Розмір: 30х40 міліметрів.
  2. Відсутність слідів пикселизации і фотошопа.
  3. Відсутність головних уборів або сонцезахисних окулярів. Окуляри дозволяються лише призначені для корекції зору, але варто враховувати, що лінзи не повинні створювати відблисків, а оправа не може закривати якісь частини обличчя. Головний убір дозволений на фото тільки жінкам мусульманського віросповідання, але він також не повинен закривати повністю або частково особа заявника.
  4. «Вік» фотознімків не може бути більше 90 днів.
  5. Особа заявника має займати від 70 до 80% всього простору кадру.

Особа заявника має займати від 70 до 80% всього простору кадру

Вартість і термін дії візи

Туристичні візи на Філіппіни відрізняються за термінами дії і встановленими тарифами. Станом на 2019 рік ситуація для росіян виглядає так:

  • 3-місячна віза коштує 40 доларів. Вона вважається одноразовою, тому якщо Ви залишите Філіппіни раніше завершення цих 3 місяців, віза автоматично анулюється;
  • 6-місячна віза коштує 80 доларів. Вона багаторазова - з її допомогою можна скільки завгодно залишати Філіппіни і повертатися назад протягом півроку;
  • Віза на рік. Оплата мита становить 120 доларів, віза є багаторазовою.

терміни оформлення

Всі візи робляться в Росії досить тривалий час - від одного тижня до 10 днів. Тому оформлення документів краще не відкладати на останній момент.

Продовження штампа і візи

На Філіппінах створені ідеальні умови для тих, хто хоче залишатися в тропічному раю якомога довше. Уже прилетівши в аеропорт, можна відразу оформити замість звичайного штампа на 30 днів інший, більш тривалий безвізовий штамп - на 59 днів. Ціна питання - 75 американських доларів.

Будь-яку туристичну візу можна продовжувати на Філіппінах в імміграційних офісах. Тут є кілька важливих моментів:

  1. Кожне продовження дає право жити на Філіппінах ще 59 днів. У загальній сумі можна залишатися на території країни більше року - цілих 16 місяців.
  2. Коли Ви прийдете за продовженням в перший раз, від Вас зажадають близько 200 доларів. Наступні продовження будуть коштувати близько 100 USD.
  3. Разом з першим продовженням візи необхідно буде отримати спеціальний ID (ідентифікаційний документ). Він являє собою щось на зразок туристичного паспорта: тут вказується ім'я, прізвище, додається фото і адресу проживання. Все це щастя коштує 15 доларів.

Кожен мандрівник з будь-якої країни СНД може продовжувати свою туристичну візу. Кожне продовження дається на 59 днів. За допомогою цих невеликих формальних процедур можна залишитися жити на Філіппінах до 16 місяців.

Сертифікат для виїзду з країни

Якщо канікули на Філіппінах триватимуть більше 6 місяців поспіль, то мандрівникові буде необхідно оформити ще один документ - Special Travel Exit Clearance (Спеціальний дозвіл на виїзд для мандрівників). Хоч як це прикро, без цього документа Вас просто не випустять з країни: або змусять оформляти, або оштрафують.

Тому доведеться віддати близько 12 доларів за оформлення і підготувати кілька документів:

  • Ксерокопії «загранніка»: сторінка з фото, а також сторінки з усіма філіппінськими штампами і візами;
  • Виданий раніше ID (досить копії);
  • Квитанцію про оплату мита за останні продовження візи;
  • Фото (кольорове або чорно-біле) 3 × 4 сантиметри.

На Філіппіни з дітьми

Філіппінські морські курорти - це відмінне місце для того, щоб відпочити тут всією сім'єю.

Якщо подорожувати разом з дітьми, яким ще не виповнилося 18 років, потрібно врахувати кілька важливих нюансів:

  1. Для того щоб заздалегідь оформити на дитину візу в Росії, потрібно надати копію свідоцтва про народження. Також для оформлення візи потрібно довідку зі школи або дитячого дошкільного закладу і два фото.
  2. Якщо продовжувати візу на Філіппінах, то досить буде подати закордонний паспорт дитини.
  3. Якщо дитина їде тільки з одним батьком, від другого потрібна довіреність. Цей документ повинен бути переведений на англійську мову з офіційним запевненням у нотаріуса.
  4. Відправити дитину на Філіппіни з іншими родичами або знайомими чи можливо. Зазвичай імміграційна служба країни відмовляє дитині у в'їзді, якщо з ним немає батьків або офіційних опікунів. Навіть довіреності в цьому випадку не допомагають.

В окремих випадках для відвідування Філіппін з дитиною можуть знадобитися такі документи (з англійським перекладом):

  • Довідка про смерть одного з батьків;
  • Довідка про розлучення.

Філіппіни дуже зручні для «зимівників», які довго хочуть жити з дітьми в теплих країнах. Справа в тому, що в цій країні можна залишатися півтора року, не виїжджаючи на віза-рани, які зазвичай стають досить важким випробуванням для дитини. Всі формальності щодо продовження візи можна зробити на місці, без виїзду в сусідні країни.

Митні правила

Що заборонено ввозити в країну:

  1. Наркотики, зокрема: опій, героїн, мак, листя коки, марихуана.
  2. Складові наркотичних речовин.
  3. Свіжі плоди овочів і фруктів.
  4. Саджанці рослин (ввезення можливий тільки в тому випадку, якщо на саджанці буде сертифікат).
  5. Вогнепальну зброю.
  6. Боєприпаси.
  7. Вибухові речовини.
  8. Порнографічні матеріали.
  9. Медикаменти та інструменти, призначені для абортів.
  10. Ігрові автомати.
  11. Лотерейні квитки.
  12. Вироби з дорогоцінних металів і каменів без сертифіката, що підтверджує їх якість.

Вироби з дорогоцінних металів і каменів без сертифіката, що підтверджує їх якість

Без оплати митом можна ввозити:

  1. Тютюнову продукцію на вибір: 20 пачок сигарет, 50 сигар або 250 грамів тютюну.
  2. Алкоголь - 2 літри. Але варто враховувати, що максимальний обсяг кожної пляшки не повинен перевищувати одного літра.
  3. Місцева валюта в розмірі 10 тисяч філліпінскіе песо.
  4. Іноземну валюту в розмірі 10 тисяч доларів США. При перевищенні цієї суми гроші потрібно задекларувати.
  5. Тварин. Для їх ввезення потрібно мати ветеринарний сертифікат.

Згідно з чинним законодавством з території Філіппін заборонено вивозити такі товари, як:

  1. Золоті вироби.
  2. Дерева рідкісних порід.
  3. Слонова кістка.
  4. Місцеві рослини.
  5. Антикваріат.

Посольство Філіппін в Москві

  • Розташовується за адресою провулок Карманіцкій, будинок 6/8.
  • Працює в будні дні з 9:00 до 17:00.
  • Телефонувати за номером: +7 (906) 738-25-38.

Консульство Філіппін в Києві

  • Знаходиться за адресою Печерський район, вулиця Мічуріна, будинок 19 А.
  • Працює по буднях з 9:30 до 16:00.
  • Телефонувати за номером +38 044 286-6210.

Огляд рівня життя на Філіппінах

Переважна більшість філіппінців, крім власного прислівники, кажуть на відмінному англійською мовою: після колонізації Іспанією острова через якийсь час були завойовані Сполученими Штатами Америки, а незалежною державою Філіппіни стали фактично лише до середини минулого століття.

Чим зайнятися на райських островах кожен вирішує сам, адже вибір дуже великий. Можна пройти навчання дайвінгу, позасмагати на білосніжному пляжі або вирушити в подорож гастронома по ресторанчиках, що пропонують найширший асортимент фруктів і місцевих страв з морепродуктами. А ось візові питання вирішуються в більшості випадків по одній і тій же схемі незалежно від мети вашого приїзду.

Новости