Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібна віза до Тунісу для білорусів в 2019 році

  1. Особливості візи в Туніс
  2. Що потрібно для отримання візи
  3. Отримання візи для дитини
  4. Тривале перебування в країні
  5. транзитне дозвіл


Перед тим як збиратися в поїздку за кордон, логічно задатися питанням про існуючий візовий режим обраної держави. Туніс для білорусів вважається доступною країною, з точки зору простоти оформлення візи. Варто враховувати ряд особливостей оформлення дозволу і візових правил.

Особливості візи в Туніс

Відкриття візи в Туніс для білорусів в цілому є лише формальністю. Пов'язано це з відсутністю численних стандартних паперових операцій і незначним часом очікування оформлення дозволу. Відмітка проставляється вже після прибуття в аеропорт, і платити за візу нічого не потрібно, якщо тур купується через агентство. Заздалегідь оформляти візу необхідно, наприклад, громадянам Вірменії, Афганістану, Китаю і ін.

Проставляється в аеропорту штамп має на увазі одноразове відвідання країни, тому перебуваючи на відпочинку в Тунісі, не можна відвідувати сусідні держави навіть в екскурсійних цілях, щоб уникнути серйозних неприємностей на кордоні.

Карта Тунісу

Якщо ж є велике бажання побувати у багатьох місцях поруч з Тунісом, то слід заздалегідь підготувати всі документи і скласти екскурсійний план. У цьому випадку знадобиться віза в'їзний категорії, яка оформлюється в офіційному представництві Тунісу. У Білорусі такої можливості немає, оформляти доведеться їхати в столицю Росії. Оплата за таку візу невелика - близько 7 доларів. В'їзна віза оформляється і в тому випадку, коли планується відпустку, що перевищує 20 днів.

Якщо не звертатися за послугами до туроператору, то в аеропорту Тунісу штамп ставити не будуть, тому потрібно оформляти в'їзну візу.

Якщо після першого відвідування Тунісу виникло бажання побувати там ще раз, то краще за все відкрити мультивізу. Багато туристів із задоволенням повертаються на острів Джерба, що розташовується поруч з узбережжям Тунісу. Тут прекрасна природа, безліч екзотичних рослин і розвинена інфраструктура. Отримати мультивізу можна також через посольство, попередньо зібравши і відправивши особисті документи.

Що потрібно для отримання візи

Багаторазова віза до Тунісу або острів Джерба ​​для білорусів може бути відкрита після надання наступних обов'язкових документів:

  • Фотографія встановленого зразка в будь-якому колірному виконанні (3 на 4 см).

    Вимоги до фото на візу

  • Довідка про доходи , Отримана в організації, де заявник офіційно працює не менше півроку.
  • Громадянський паспорт.
  • Копія останнього листа в паспорті.
  • Заповнена візова анкета на іноземній мові (французькою або англійською).

    Зразок заповнення міграційної карти Тунісу

  • Якщо подорож планується здійснити з метою туризму, то обов'язково надати бронь в готелі Тунісу або ж ваучер (можна в електронному варіанті).

    Приклад ваучера для отримання візи

  • Запрошення від керівництва іноземного навчального закладу, якщо заявник планує навчання в Тунісі.
  • Запрошення від зарубіжної компанії, якщо заявник відправляється в Туніс з метою ділової зустрічі.

У випадках, коли громадянин Республіки Білорусь планує гостьовий візит до Тунісу, то обов'язково запрошення від постійно проживає на території держави особи. Запрошення повинно бути офіційно завірено в муніципальних місцевих органах. Буде потрібно не тільки копія і оригінал документа, а й електронний його варіант, який в подальшому повинен відправлятися в консульський відділ.

Отримання візи для дитини

Якщо планується взяти в подорож дитини, то разом із зібраним пакетом документів для дорослих, необхідно надати лист від одного із законних представників, в якому йдеться про згоду на виїзд з країни неповнолітнього . Дозвіл офіційно засвідчується у юриста. У випадках, коли дитина входить до складу організованої групи, що виїжджає в Туніс, дозвіл заповнюється обома батьками.

Діти, які не досягли повноліття, мають право виїжджати тільки з законними представниками, з іншими родичами виїзд неприпустимий.

Діти, які не досягли повноліття, мають право виїжджати тільки з законними представниками, з іншими родичами виїзд неприпустимий

Батьки повинні підготувати свідоцтво про народження дитини, документ, що підтверджує громадянство Республіки Білорусь, копії своїх внутрішніх паспортів. Приблизний термін оформлення - один тиждень. Знадобиться заповнення міграційної картки з інформацією про постійне місце проживання, місце роботи і контактних відомостях. Один примірник залишається у туриста, другий віддається після прибуття в іноземну державу.

Тривале перебування в країні

Є випадки, коли віза після прибуття в аеропорт іноземної держави не може бути оформлена. В'їзна віза до Тунісу обов'язкове, якщо в планах є побувати в Лівії або ж Алжирі. Крім того, тривале перебування також вимагає оформлення дозволу. Якщо громадянин Білорусі затримався на термін менше 2 тижнів від допустимого, то від нього вимагатиме виплату штрафу - приблизно 15 доларів. Якщо затримка на туніської території більш тривала, то можливо накладення заборони на в'їзд.

Необхідно оформлення довгострокової візи в Туніс у випадках, коли білоруський громадянин хоче відвідати країну, маючи на меті:

  • приватний візит;
  • отримання освіти;
  • ведення бізнесу;
  • влаштування на роботу;
  • Ділова зустріч.

Кожен може скористатися ваучером і не оформляти спеціально для цих цілей візу, однак в цьому випадку у гостя не буде певних переваг: можливість продовження перебування, вибору маршруту і способу перебування на територію даного держави, а також повернення в рідну країну.

транзитне дозвіл

Багатьом білоруським туристам може знадобитися транзитна віза з метою відвідування прилеглих до Тунісу держав. До таких відносяться: Королівство Марокко, Алжир , А також Лівія.

Перш за все, транзитна віза дає можливість перебування на території Тунісу протягом 7 днів. Терміни встановлюються виходячи з часу, зазначеному на сплаченому квитку.

Терміни встановлюються виходячи з часу, зазначеному на сплаченому квитку

Дозвіл на в'їзд транзитного типу обійдеться дешевше, ніж в'їзна туніська віза - близько 1 300 рублів.

Багато туристів вибирають саме цей спосіб подорожі, щоб поєднати кілька різних маршрутів: можна тиждень насолоджуватися екзотикою Тунісу, а потім подивитися і на інші країни. Більшість подорожують в Марокко або Єгипет . Проблем з отриманням дозволу в останній країні не виникає, воно видається безпосередньо в місцевому аеропорту.

Новости