Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Безвізові країни для Казахстану в 2019 році

  1. Колишні союзні республіки
  2. Європа
  3. Азія
  4. Америка
  5. Африка
  6. Океанія
  7. Віза по прильоту
  8. список країн

У минулому році в Казахстан відкрили двотижневий безвізовий в'їзд громадянам десяти найбагатших країн світу. У порядку експерименту, на рік, щоб простимулювати інвесторів. А як справи з поїздками за кордон для самих казахів? Вивчимо, які безвізові країни для Казахстану дійсно доступні, а які відкриті тільки формально.

Колишні союзні республіки

Без будь-яких обмежень казахи можуть відвідувати сусідні країни: Азербайджан, Білорусь Без будь-яких обмежень казахи можуть відвідувати сусідні країни: Азербайджан, Білорусь. Киргизстан, Росію, Таджикистан, Узбекистан.

Вірменія, Грузія, Молдова та Україна готові прийняти казахів на термін до 90 днів.

Подорожуючи по цих країнах в наш непростий час, потрібно пам'ятати, що на грузинському кордоні можуть виникнути проблеми у тих, хто має в паспортах відмітки Абхазії. Також в Україні краще не в'їжджати з боку Криму.

Киргизстан, Таджикистан і Узбекистан обов'язково зажадають реєстрацію протягом п'яти днів перебування.

Для жителів Атирауської і Мангістауської областей можлива п'ятиденний безвізова поїздка в Туркменистан.

Європа

В'їзд в Албанію без візи можливий тільки в літній сезон. Македонія дозволяє залишатися казахам до 90 днів. Поїздки в Сербію, Туреччину і Чорногорію без оформлення дозволів - 30 днів. Причому для Чорногорії знадобиться туристична путівка.

Решта країн Європи вимагають віз. У тому числі Хорватія, Румунія і Болгарія: незважаючи на те, що вони не увійшли в зону Шенгену, ці країни є членами ЄС.

Можна поїхати на Північний Кіпр - в'їзд туди для громадян усього світу вільний. Але штампи про перетин кордону краще ставити не в паспорт, а на окремий вкладиш. Інакше потім можуть заборонити в'їзд на територію Південного Кіпру і Греції.

Азія

Чи не знадобиться оформлення віз в Гонконг на два тижні, в Південну Корею, Малайзію, на Мальдіви протягом місяця. Чи не знадобиться оформлення віз в Гонконг на два тижні, в Південну Корею, Малайзію, на Мальдіви протягом місяця

Якщо полетите в Малайзію з пересадкою в Сінгапурі, можна скористатися безвізовим транзитом в 96 годин. Головне, щоб у вас на руках були квитки на виліт і заброньована готель на час зупинки в Сінгапурі.

Китайський Хайнань теж можна відвідати, купивши попередньо путівку в турфірмі. Два тижні на острові можна відпочивати по груповій візі. Але на материковий Китай в'їзд по ній буде закритий.

Потрапити в Монголію можна на цілих 90 днів. Тут немає розвиненої туристичної інфраструктури, але звідси до Казахстану переїхало багато етнічних казахів. Так що поїздки за сімейними обставинами тут не рідкість.

У минулому році скасували візи для казахів і Філіппіни. Можна не думати про документах протягом місяця. У минулому році скасували візи для казахів і Філіппіни

Америка

Багато країн з безвізовим перебуванням для громадян Казахстану є і в Америці. Але потрібно пам'ятати, що переліт туди довгий і може зажадати транзиту. А для транзиту до багатьох країн буде потрібно спеціальна віза. Найчастіше отримати її нітрохи не простіше і не дешевше, ніж туристичну.

Проте, відвідати можливо як країни Латинської Америки, так і численні острови Карибського моря:

  • Антигуа і Барбуда - 30 днів;
  • Барбадос - 28;
  • Гаїті - 90;
  • Домініка - 21;
  • Сент-Вінсент і Гренадіни - 30;
  • Еквадор - 90
  • Аргентина - 30;
  • Колумбія - 180.

Африка

Збираючись в Африку, зазвичай всі уявляють собі сафарі, слонів і жирафів, що пасуться в неймовірних пейзажах. Туніс і Єгипет таким уявленням не відповідають, вони належать до арабського світу. І хоча для Єгипту потрібно отримувати візу по прильоту, в Туніс можна потрапити в складі групи. Головне - купити путівку у туроператора.

А ось в Намібії вже можна побачити справжню Африку, там можна провести 90 днів. Одна умова - термін дії закордонного паспорта повинен бути не менше півроку.

Це ж умова має виконуватися і для відвідування Сейшельських островів. Якщо через місяць вам не захочеться їхати, перебування завжди можна продовжити прямо на острові. Це ж умова має виконуватися і для відвідування Сейшельських островів

Океанія

Добре, кажуть, на островах Кука і Ніуе, туди без віз пускають на 30 днів. Але пропозиція заманливо для тих, хто має дійсну візу Нової Зеландії. Тому як без транзиту дістатися до островів Кука не представляється можливим.

Те ж саме можна сказати і про острови Самоа і Мікронезії, куди можна потрапити, маючи австралійську, новозеландські або американську візи. Ці острови є безвізовими для всіх іноземців: Самоа на 60 днів, Мікронезія - на 30 днів.

Віза по прильоту

Крім держав, в які віза не потрібна зовсім, є умовно безвізові країни для громадян Казахстану, де візи видаються після прильоту.

Зазвичай в таких випадках потрібно запастися комплектом документів:

  • закордонний паспорт, причому потрібно заздалегідь дізнаватися в конкретному посольстві, які вимоги пред'являються до терміну його дії;
  • фотографії; іноді простіше і дешевше зробити їх прямо в аеропорту;
  • квитки додому або в третю країну;
  • туристичний ваучер або броня готелю;
  • достатню кількість грошових коштів.
  • потрібно заповнити анкету (бланки видаються в аеропорту), заплатити візовий збір.

У переважній більшості випадків цього достатньо, щоб протягом декількох хвилин вам в паспорт поставили штамп і відпустили з миром. Деякі країни вимагають листи-запрошення, якими також потрібно запасатися заздалегідь. У переважній більшості випадків цього достатньо, щоб протягом декількох хвилин вам в паспорт поставили штамп і відпустили з миром

список країн

Можливі варіанти можна вивчити в табличці:

Країна термін дії візи днів вартість $ особливі умови Бангладеш 90 50 Болівія 50 Бурунді 30 Східний Тимор 30 30 В'єтнам 15 60 Гвінея 90 60 запрошення Гренада Джібуті 30 30 Домініканська Республіка 30 10 Єгипет 30 Замбія 90 50 Йорданія 30 15 Кабо-Верде 30 Камбоджа 30 20 Кенія 90 50 Коморські острови Е-віза Лаос 30 30 Ліван 90 Маврикій 60 Мадагаскар 90 65 Макао 30 Малі Мозамбік 30 25 прибуття через аеропорт Мапуту Непал Нікарагуа Палау 30 Сенегал 90 прибуття в Дакар Сомалі 30 є обмеження Сінгапур Е-віза Таїланд 15 Того 7 70 Тувалу 30 Уганда 90 50 Шрі-Ланка 30 30 Е-віза Ямайка 30 20

Як бачимо, при бажанні можна відвідати досить велика кількість країн і побачити весь світ в його різноманітті без будь-якої необхідності оформляти візу.

Безвізові країни. Куди поїхати без закордонного паспорта і візи. Куди полетіти відпочивати: Відео

А як справи з поїздками за кордон для самих казахів?

Новости