Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Безвізові країни для Казахстану в 2015 році

Міністерство закордонних справ РК надало дані про країни, які мають з Казахстаном чинні угоди про безвізовий режим на 2015 рік, повідомляє Тengrinews.kz.

Зараз безвізовий в'їзд для казахстанців діє в 42 країнах, при цьому перебування в шести з них не має для жителів нашої країни тимчасових обмежень. Це - Росія, Білорусь, Азербайджан, Киргизстан, Таджикистан і Узбекистан.

Для громадян цих країн в Казахстані діють аналогічні умови - можна гостювати без візи необмежену кількість днів, крім жителів Таджикистану та Азербайджану - для них максимальний термін перебування без візи в нашій країні становить 30 днів.

(При кліці зображення збільшиться ).

У 2014 році вдалося досягти двосторонньої угоди щодо скасування візового режиму з Колумбією, де максимальний час безвізового перебування для казахстанців - 180 днів.

У 14 країнах казахстанці можуть гостювати без візи не довше 90 днів: Албанія, Аргентина, Гаїті, Гренада, Грузія, Македонія, Молдова, Монголія, Намібія, Республіка Корея, Україна, Хорватія і Еквадор.

Максимальний термін подорожі без візи в Західне Самоа не повинен перевищувати 50 днів. Для подорожей на острови Кука до 31 дня казаха віза також не потрібна.

У 13 державах тривалість безвізової поїздки для казахстанців обмежена 30 днями. Серед них є популярні варіанти для відпочинку та туризму - Антигуа і Барбуда, Малайзія, Мальдіви, Мікронезія, Ніуе, Палау, Сейшельські острови, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сербія, Тувалу, Туреччина, Філіппіни і Шрі-Ланка.

На острові Барбадос без візи казаха можна перебувати 28 днів. Домініканська Республіка, розташована на однойменному острові в Карибському морі, відкрита для безвізових подорожей, що не перевищують 21 день.

У Китаї на острові Хайнань казахстанців можна провести без візи 15 днів, в Гонконзі - 14. Не більше 5 діб в Туркменістані на території Балканського велаята можуть перебувати жителі Атирауської і Мангістауської областей без оформлення віз. У Сінгапурі максимальний термін перебування без візи становить 4 дні.

Також Казахстан зацікавлений в притоці туристів і робить все можливе, щоб полегшити доступ до нашої країни. Наприклад, в 2014 році був запущений пілотний проект щодо скасування візового режиму для десяти країн. Громадяни Сполучених Штатів Америки, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Федеративної Республіки Німеччини, Французької Республіки, Італійської Республіки, Малайзії, Королівства Нідерландів, Об'єднаних Арабських Еміратів, Республіки Корея і Японії можуть відвідати нашу країну без візи терміном не більше ніж 15 днів.

Безвізовий режим в експериментальному порядку повинен був діяти протягом року, пізніше стало відомо, що його дія продовжили до 15 липня 2016 року.

Також стало відомо, що Казахстан готується стати безвізовим ще для 16 країн.

Новости