Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як вийти заміж за італійця

  1. Традиції заручин
  2. Підготовка документів для укладення шлюбу в Італії
  3. Збір інформації про необхідні документи
  4. Отримання довідки NULLA OSTA
  5. Легалізація NULLA OSTA
  6. Подача заяви на одруження
  7. одруження
  8. Життя в шлюбі

Олександр Сергійович Пушкін писав: "Любові всі віки покірні". Дану цитату я пам'ятаю зі шкільних років і завжди була згодна з висловлюванням великого поета. Згодом я також зрозуміла, що кохання покірні і все кордону. Я громадянка Республіки Білорусь, а любов і шлюб наздогнали мене в Італії. Чому Італія? У цю країну я закохалася з першої хвилини як опинилася тут, і так склалося, що саме в Італії я зустріла людину, в якого і закохалася.

Чому італієць? У чоловіків даної національності є природжене почуття смаку, а також почуття гумору. Вони галантні і майстерно володіють мистецтвом зваблювання. Але не думайте, що це все награні емоції, навпаки, італійці дуже відкриті і уважні до жінок. Вони вміють справити враження на дівчину, змусивши її відчувати себе принцесою, а з такими відчуттями тільки весілля і грати. Є правда одне але: з огляду на, що шлюб тут захищений конституцією, різними законами і церквою, процес розлучення триває від 5 до 10 років, тому італійці, які вирішуються на весілля, зустрічаються не часто.

Традиції заручин

Заручини має античні корені Заручини має античні корені. Вперше в 1215 році за наказом Папи Innocenzo III обіцянку заручин повинно було бути публічним, тому сучасні пари, такі традиціям, організують сімейний обід зі сторони нареченої. Обов'язкова присутність всіх батьків і родичів! Підносячи кільце, молода людина, у присутності свідків, офіційно просить дівчину зустрічатися (proposta di fidanzamento), і якщо дівчина вдягає кільце на безіменний палець лівої руки, то закохані стає офіційною парою, що в майбутньому має на увазі весілля . Найближчим часом призначається дата реєстрації шлюбу, і до моменту цієї важливої ​​події пара є офіційно зарученою (ufficialmente fidanzati).

У разі, якщо весілля не відбудеться, наречена зобов'язана повернути кільцю нареченому. На жаль, останнім часом, дану традицію дотримуються далеко не всі, багато хто після заручин починають просто жити разом, в так званому цивільному шлюбі.

Підготовка документів для укладення шлюбу в Італії

Тепер звернемо увагу на бюрократичне рішення даного питання. Набравшись терпіння, я почала шукати в інтернеті поради по збору необхідних папірців. На кожному сайті я знаходила відмінності в оформленні та, в кінець заплутавшись, я звернулася в комуну свого міста. На щастя, все виявилося набагато простіше, ніж я думала, і оформлення нашого шлюбу не вимагало особливих зусиль. І тепер мені хотілося б поділитися своїм досвідом з вами.

Збір інформації про необхідні документи

Оскільки в Італії можливі відмінності в оформленні в залежності від вашої національності і міста (регіону) Італії, в якому буде відбуватися одруження, почну з ради: "Зверніться до комуни міста, де прописаний ваш майбутній чоловік або дружина". У цьому місці вам напевно дадуть відповідь на всі питання. Саме так вчинила я, і мені в подробицях пояснили весь процес оформлення шлюбу, а також видали список усіх документів, необхідних з мого боку. Від мене вимагалося:

  • перебувати в Італії легально, тобто у мене повинна була бути діюча віза на момент одруження;
  • діючий паспорт;
  • довідка Нулла Осту (Nulla Osta), що підтверджує відсутність перешкод для одруження.

Отримання довідки NULLA OSTA

Громадянину країни, що не входить до Євросоюзу, даний документ обов'язковий для вступу в шлюб. Отримати його можна тільки в консульстві вашої країни в Італії.

Я стала в консульство без запису, надавши необхідні документи і сплативши збір, мені все зробили протягом декількох годин. Але це скоріше везіння, оскільки за правилами потрібно спочатку записатися на прийом.

У цей списку ви знайдете адреси консульств чи консульських відділів. Раджу уточнити всю інформацію на офіційних сайтах.

Республіка Білорусь
Via delle Alpi Apuane 16, 00141 Roma, Italia.
Tel .: (06) 8208141.
Fax: (06) 82002309.
www.italy.mfa.gov.by

Росія
Via Nomentana 116, 00161 Roma, Italia.
Tel .: (06) 44235625, (06) 44234149.
Fax: (06) чотиреста дев'яносто один тисяча тридцять один.
www.ambrussia.com Тут ви також знайдете інформацію та контактні дані про консульствах в інших містах Італії.

Україна
Via Monte Pramaggiore, 13 00141 Roma, Italia.
Tel .: (06) 820 03 641, (06) 827 12 85, (06) 829 32 36, (06) 868 948 50.
Fax: (06) 823 706.
www.italy.mfa.gov.ua Тут ви також знайдете інформацію та контактні дані про консульствах в інших містах Італії.

Казахстан
Via Cassia, 471, 00189 Roma, Italia.
Tel .: (06) 36 30 84 76.
Fax: (06) 36 29 26 12.
www.embkaz.it

Документи для отримання довідки Nulla Osta уточніть на сайті консульства, тому що список документів може відрізнятися в залежності від вашого громадянства і певних обставин. Від мене ж було потрібно:

  • діючий паспорт;
  • свідоцтво про народження (перекладене і з апостилем);
  • посвідчення особи нареченого / нареченої (carta d'indentità);
  • консульський збір 105 € (для Білорусі).

Довідка дійсна протягом 6 місяців з дня отримання.

Легалізація NULLA OSTA

Маючи на руках довідку і гербову марку (marca da bollo) вартістю 14.62 €, вирушайте в Префектуру за пропискою з метою встановлення автентичності документа. У моєму випадку легалізація зайняла 10 хвилин, але може знадобитися і кілька днів.

Подача заяви на одруження

Після вище описаного ви можете вирушати в комуну за місцем прописки нареченого / нареченої для подачі заяви на одруження. При собі треба мати такі документи з вашого боку:

  • діючий паспорт іноземного нареченого / ої (з дійсною візою);
  • довідка Nulla Osta;
  • свідоцтво про народження (перекладене і з апостилем).

З боку майбутнього італійського чоловіка / дружини - тільки посвідчення особи (carta d'indentità).

При подачі документів вам необхідно вибрати режим володіння майна (спільний або роздільний), і, підписавши необхідні папери, вам залишається чекати. За італійськими законами необхідно, щоб пройшло 8 днів після публікації вашої заяви і ще 3 дні, які даються на подачу протесту. Таким чином, після закінчення 11 днів вам дається 180 днів, щоб зареєструвати шлюб.

Таким чином, після закінчення 11 днів вам дається 180 днів, щоб зареєструвати шлюб

одруження

Дата і місце одруження призначається у вашій комуні. На ваш вибір буде запропоновано декілька місць (комуна або церква) і дат (в залежності від вільних днів), вам залишається лише зробити вибір. У призначений день майбутній чоловік і жінка обмінюються клятвами і обручками (одягається на безіменний палець лівої руки разом з Помолвочное кільцем), підписують сертифікат (certificato di matrimonio) в присутності мера міста / співробітника РАГСу і двох свідків. Це кількість людей мінімально обов'язкове, але як правило на розписи присутній дуже багато гостей, і всі вони родичі.

Після церемонії ваш сертифікат буде опублікований в інтернеті. Кожен із подружжя залишає за собою своє прізвище. Така практика діє в зв'язку з італійськими законодавством. Єдиний маленький пропуск залишили дамам, вони можуть до свого прізвища додати прізвище чоловіка, отримавши таким чином подвійне прізвище.

Життя в шлюбі

Можливо, ви намалювали в своїй голові трилер сімейного життя, але хочу відразу додати фарб в ваше уявлення:

  • як правило, родичі майбутнього чоловіка / дружини дуже привітні, і їм не важливо, який ви національності, головне, щоб синові / доньці було з вами добре;
  • будьте готові до сімейних вечерь по неділях - це традиція збиратися всім найближчим родичам, щоб поділитися новинами, і на таких вечерях все дуже емоційні і розмовляють на підвищених тонах, але не лякайтеся - це норма поведінки італійців ;
  • побутова сторона сімейного життя у кожного складається по своєму, але, як правило, обов'язки поділяються порівну;
  • останнім фактом, я, напевно, засмучу багатьох дівчат: більшість італійців готують чудово , Але лише по вихідних, так як в будні дні з-за роботи їм не вистачає час на шедеври;
  • але в останньому є і плюс, тому що пари часто вечеряють в ресторанах, зберігаючи, таким чином, романтику відносин до самої старості.

Якщо ви зібралися грати весілля з громадянином Італії, в подарунок ви маєте право отримати посвідку на проживання в Італії через сімейні обставини на 5 років, і вже через 2 роки після укладення шлюбу ви можете запросити італійське громадянство.

Я ж від себе бажаю вам шикарного весілля і любові.

↘️🇮🇹 КОРИСНІ СТАТТІ ТА САЙТИ 🇮🇹↙️ Щиро вітаємо з ДРУЗЬЯМИ

Чому Італія?
Чому італієць?

Новости