Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

☂ Шенген візи для громадян Узбекистану


Шенген візи для громадян Узбекистану необхідно оформити в посольствах Німеччини, Франції, Італії, Чехії, Латвії, Польщі, які знаходяться в Ташкент.

Австрія, Бельгія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ісландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція, Естонія є державами-учасниками Шенгенської угоди.

Посольство Німеччини в Узбекистані розглядає клопотання на отримання туристичних віз для поїздок до Німеччини, а так само є представником Австрії, Данії, Іспанії, Фінляндії та Швеції.

Посольство Франції в Узбекистані розглядає клопотання на отримання туристичних віз для поїздок до Франції, є представником таких країни, як Португалії, Ісландії, країн Бенілюксу (Люксембург, Брюссель, Нідерланди).

Посольство Італії в Узбекистані розглядає клопотання на отримання туристичних віз для поїздок до Італії і є представником Норвегії, Греції, Словенії та Мальти.

Посольство Латвії в Узбекистані розглядає клопотання на отримання туристичних віз для поїздок до Латвії, а так само в Естонію, Литву, Угорщину.

Посольства Польщі, Швейцарії, Словаччини і Чехії не є представниками, будь-якого іншого держави.

Перелік документів для подачі клопотання на отримання туристичної Шенгенської візи:

паспорт, (повинен бути дійсним протягом не менше 3 місяців після закінчення терміну запитуваної візи, містити щонайменше 2 чисті сторінки і бути виданий протягом останніх 10 років)

дві актуальні біометричні фотографії

• один повністю заповнений і підписаний заявником бланк клопотання для отримання шенген візи для громадян Узбекистану (для Шенгенської візи в Європу)

поліс медичного страхування, дійсного на території всіх держав-учасниць Шенгенської угоди з мінімальною сумою страхового покриття 30.000, - євро на запланований термін перебування, включаючи додатковий термін в кількості 15 днів. Як правило, договір

медичного страхування слід укладати в Узбекистані, в компанії, яка акредитована в представництвах держав-учасниць Шенгенської угоди в Ташкенті. Страховий захист може бути також підтверджена в якості однієї з послуг, що надаються власникам кредитних карток, або страховий договір може бути укладений запрошує особою на території країн-учасниць Шенгенської угоди (з підтвердженням обсягу страхових послуг).

Оригінали документів членів сім'ї в Узбекистані (наприклад, свідоцтво про укладення шлюбу, паспорта та / або свідоцтва про народження і т.п.) з ксероксом / копією кожного документа

підтвердження броні авіаквитка і передоплати за проживання в готелі, в разі резервування через туристичне агентство - ваучер з підтвердженням оплати (квитанція, квитанція грошового переказу і т.п.)

підтвердження фінансування поїздки (піддаються перевірці виписки з банківських рахунків, банківська довідка, що підтверджує наявність кредитної картки і сама картка з відповідним обсягом коштів на рахунку, виходячи з суми мінімум 45 € на кожен день запланованого перебування в Німеччині;

довідка з місця роботи, документи, що підтверджують нарахування заробітної плати

документи про реєстрацію фірми: реєстрація в хокіміятов, ліцензія, статут фірми з ксерокопіями (тільки для власників фірм)

для пенсіонерів: пенсійне посвідчення з ксерокопією, документи, що підтверджують інші доходи, наприклад, доходи від оренди, грошові перекази від родичів і т.п.

для дітей, школярів та студентів: залікова книжка та студентський квиток з ксерокопіями, дозвіл навчального закладу на виїзд для дітей або студентів, зобов'язаних відвідувати школу (вуз), свідоцтво про народження з ксерокопією (для неповнолітніх)

Консульський збір за Шенгенську візу або транзитну шенгенську візу становить 60, - євро. Для дітей від 6 до 12 років він становить 35, - євро.

• Автобусні групові тури по Європі

• Віза в Чехію для громадян Узбекистану: зміни переліку документів

• Туристична віза в Болгарію для громадян Узбекистану



Новости