Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Весілля за кордоном: класична Прага і спекотна Куба

Фотографії на фоні готичних соборів або на райських пляжах Варадеро - він, вона, білосніжне плаття, весільний букет ... І тільки найчарівніші спогади - про день весілля, проведеному за кордоном!

| 683
Варіант реєстрації шлюбу за кордоном сьогодні вибирають багато наших співвітчизників. По-перше, це дуже хороший спосіб «втекти» від традиційного торжества, яке не всім до душі. По-друге, в гонитві за ексклюзивними весільними фотографіями доводиться, як то кажуть, «міняти фон». І, безумовно, на тлі європейської архітектури або морського узбережжя ваше щастя випромінюватиметься зі знімків з потрійною силою. А враховуючи, що витрати на реєстрацію, фото і відео за кордоном можна порівняти з тим, що ви витратите на «вітчизняний» варіант весілля, та ще й можливість поєднати офіційний момент з медовим місяцем і помандрувати, весілля за кордоном стає золотим ключиком до вирішення багатьох проблем .

Сьогодні своїми закордонними весільними історіями з нами поділилися три пари. Дві з них вибрали найбільш популярний варіант весілля - в Празі, а інше сімейство вирішилося на більш екзотичну Кубу.

Софія і Олексій

Розповідає Софія:

Бажання зробити нетрадиційну весілля - як мінімум, без викупів, пам'ятників і т. П. - було абсолютно обопільним, а розписатися за кордоном запропонував Льоша. Захід для родичів, звичайно ж, влаштували теж - по приїзді.

А ось рішення розписуватися саме в Празі було прийнято після довгих роздумів, вивчення законодавства країн, які ми розглядали. Я, звичайно, схилялася до узбережжя. Але Льоша вважав, що дуже здорово буде в одній з європейських столиць, і вибрали Прагу.

Шлюб, зареєстрований в Чехії, визнається законодавством РФ. З усім пакетом документів нам допомагали наші організатори Ігор і Галина Гурджій (сімейна пара з Москви, яка переїхала жити до Праги - вони там відкрили свій бізнес по організації весіль росіян). Вони все робили самі, тільки давали нам «відмашку», що і коли і в якому вигляді надіслати. За нас вони подавали в Празі всі документи! Галина, до того ж, дуже хороший фотограф.


Ми самі займалися тільки приємними клопотами - сукнею, костюмом, кільцями, вибором готелю. Я відправила заздалегідь фото букета, який я хочу, приклад макіяжу і зачіски - щоб всі були готові.

На наступний день після приїзду в Прагу наші організатори прокотили нас на білому кабріолеті, дали рекомендації по місцях, які потрібно відвідати.

Нас настільки захистили від організації, що я навіть не пам'ятаю, в які держструктури ми їздили і навіщо. Для нас забронювали дуже красивий ресторан з видом на Карлів міст і столик на кораблі з джазовим оркестром.

Ми всюди ходили з особистим перекладачем. Організація була настільки бездоганною, що навіть штани від Лешіного костюма, які ми не встигли підрізати в Іванові, празька швачка самостійно забрала з нашого номера і повернула в той же день вже укороченими.

У день весілля ми сіли в білий кабріолет і поїхали в замок, де нас розписали. Було дуже весело - спочатку реєстратор вимовляла свою промову на чеському, потім її дублював офіційний державний перекладач на російську. Після реєстрації ми погуляли по Празі, повісили на Карловому мосту замочок, зробили фотосесію. Потім були в ресторані, а ввечері каталися на кораблику уздовж берегів палаючої вогнями Праги і слухали музику джазового оркестру ...

Дарина і Антон (пара з м Пенза)

Розповідає Дарина:

Я завжди знала - моя свадьба буде десь в іншому місці, не в рідному місті. Це були навіть не якісь мої романтичні мрії, а просто сильне небажання робити традиційне весілля. Коли майбутній чоловік почав міркувати про поїздку в іншу країну, я була дуже здивована і просто щаслива. Вибрали Прагу - я кілька років мріяла туди потрапити.

Далі пішли в турагентство. Всією організацією займався туроператор - ми вибрали базовий пакет, в який входило: уявлення нас в консульстві, збір довідок і оформлення документів на всіх етапах, проведення самої церемонії, надання авто з прикрасами та ін. Плюс ми замовили ще одну машину (з нами були батьки ).

У будь-якому турагентстві можна вибрати пакет на свій смак і достаток. Наприклад, можна провести весілля в палаці або замку, замовити політ на повітряній кулі ...

У іншого туроператора ми замовили путівки (готель + проживання). У соціальних мережах я знайшла фотографа, перукаря, візажиста і замовила собі букет. Через інтернет вибрали шикарний французький ресторан. Так що організація була абсолютно нескладної!

Весілля відбулося в липні. Було дуже сонячно і жарко і це було чудово!

Ми встали годин в 8, спокійно поснідали в готелі, потім до мене приїхали майстри - перукар і візажист, - трохи пізніше мені привезли букет. А потім подзвонив брат і повідомив, що у них з дружиною народився синочок. Так що у нас був подвійно щасливий день.

Від готелю нас забрали на машинах зі стрічками і повезли в центр Праги - на Староместскую площа, де знаходилася наша ратуша. Той, хто був у Празі, бачив знаменитий годинник, у яких збирається натовп туристів, щоб послухати їх бій. Так ось саме в цій будівлі-ратуші пройшла наша церемонія. Мені дуже сподобалися теплі слова пані реєстраторки про шлюб та сім'ю і те, з якою щирістю нас вітали всі наші дівчата-огранізатори. А як були раді батьки! Нам принесли шампанське, а на вулиці обсипали пелюстками троянд. Потім, звичайно, була фотосесія!

На вулиці було градусів 40, а ми розсікали в кабріолеті без верху, і перехожі радісно кричали нам навздогін. А ще запам'ятався французький ресторан - таке шампанське і м'ясо ми ніколи не пробували! Це правда було приголомшливо, я до сих пір згадую його смак!

Я можу сказати точно, що всю нашу подорож вийшло дешевше, ніж якби ми робили весілля будинку! А скільки емоцій, вражень ми привезли з собою! Це і весілля, і медовий місяць, і відпочинок для батьків одночасно!

Приблизно на весь захід ми витратили 400 тисяч рублів, але сюди я включаю і плаття, і костюм нареченого, і всі інші дрібниці: проживання та харчування на чотирьох, переліт, організацію весілля, гроші з собою. Всі наші знайомі були в захваті від фотографій! Я думаю, скоро такі поїздки стануть дуже популярними. Зараз море пропозицій і весілля можна організувати хоч на північному полюсі!

Офіційні весільні церемонії в Празі, за даними агентства "Дельта-тур" , Коштують від 800 до 1850 євро - в залежності від місця розпису. На вибір пропонуються різні замки, ратуші і палаци. Додатково оплачуються авіаквитки, проживання в обраному готелі, віза, страховка, послуги відеоператори і фотографа, весільна вечеря, а також довідка про сімейний стан - 250 євро з пари. Православне вінчання в Катедральному соборі коштує 1350 євро.

Олена і Дмитро (пара з м Пенза)

Олена і Дмитро (пара з м Пенза)

Розповідає Олена:

Ідея весілля за кордоном прийшла в голову мені. Ми відкинули традиційний варіант, тому що були на декількох весіллях в тому ж році, моторошно втомилися, бачили, як смикають нареченого-наречену. Останньою краплею було весілля в липні в самий жаркий день 2010 р Був 41 градус, в ресторані зламався кондиціонер, і хотілося просто скоріше втекти звідти. На той момент у нас вже був замовлений ресторан і фотограф на 10 вересня. І ми як раз всерйоз задумалися про мінімізацію торжества. Спочатку я думала про весілля на Балі, бачила приклад в передачі про подорожі. Стала вивчати питання про весілля за кордоном, виявилося, на Балі немає офіційної реєстрації, тільки символічна. Європа теж відпадала через високу вартість. Залишилися Куба і Домінікана. Зупинилися на Кубі.

Так як Діма тоді працював в Москві, займалася всім я. Сходила в турагентство, від якого багато разів літала за кордон - там дуже здивувалися, таких клієнтів у них ще не було. Підібрали тур, готель. З документами проблем не було, зараз точно вже не пам'ятаю, але, здається, збирали все те ж саме, що і для звичайної поїздки. Віза на Кубу не потрібна.

Переліт був прямий - Аерофлотом. Коли прилетіли, нас добре зустріли, заселили в шикарний готель - тільки для пар. У номері нас чекав «подаруночок» - пляшка іспанського вина, шампанське і пляшка горілки на два літри! Ну і квіти з фруктами, звичайно ж.

На наступний день зустрілися з весільним координатором - молодий кубинкою. Вона уточнила дату церемонії, які квіти потрібні для букета і яка начинка буде у торта. Спілкувалися тільки по-англійськи, російського там не знають.

Через два дні відбулася розпис, на якій були присутні консул, місцевий фотограф і координатор. Нам прикрасили альтанку, розписали, потім влаштували фотосесію на території. Потім приїхала раритетна машинка і повезла нас в Варадеро. Ми були в парку Фіделя Кастро, Будинку Аль Капоне, послухали місцеву групу в парку, нам подарували їх диск. Весь цей час з нами був фотограф. Після приїзду в готель нас чекала вечеря в морському ресторані. І все це задоволення коштувало 147 тис за тур, у вартість входила церемонія.

І все це задоволення коштувало 147 тис за тур, у вартість входила церемонія

Окремо заплатили фотографу 200 $, за зачіску-макіяж 30 $. Складнощі виникли в Росії. Свідоцтво про шлюб нам прислали поштою через два місяці, воно було на іспанському, ми його перевели і нотаріально завірили. У місцевому загсі відмовилися ставити печатки в паспорти - нібито це все не офіційно і потрібна друк нашого консульства. Відправили нас в міністерство юстиції в Пензі, там теж подивилися на нас, як на ідіотів - а що вам тут щось не одружилося? Загалом, щоб нам поставили штампи в паспорт, нам довелося приносити виписку із закону про відносини між Росією і Кубою, що не потрібна ніяка печатка консульства. Якщо шлюб узаконений на Кубі, то автоматично законний і в Росії.

До речі, батьки чоловіка спочатку сприйняли всю нашу затію скептично. Зате зараз його мама до сих пір хвалиться фотографіями своїм друзям і родичам!

Вартість офіційної весільної церемонії на Кубі сьогодні дорівнює приблизно 780 євро - за даними агентства «Дельта-тур» , Г. Иваново. До організації і вартість заходу включено:

  • Послуги нотаріуса при укладанні шлюбу, оформлення Свідоцтва про шлюб та легалізація документів в МЗС Куби і Російському Консульстві
  • Особистий координатор деталей весілля
  • Індивідуальний Check In (тільки для пари)
  • Покращений номер для молодят (по можливості готелю)
  • Окремі номери для нареченої і для нареченого в ніч перед весіллям; за бажанням молодят (в залежності від наявності номерів в готелі)
  • Пляшка ігристого вина і квіти в номері
  • Спеціальна альтанка для проведення церемонії
  • Допомога в підготовці нареченої до весілля
  • Весільний романтичну вечерю (максимум на 15 персон)
  • Спеціальний романтичну вечерю для пари
  • Свідки на весіллі (за бажанням)
  • Букет квітів для нареченої і бутоньєрка для нареченого
  • Дві пляшки ігристого вина
  • Весільний торт (максимум на 15 персон)
  • 24 Фотографії 13 × 18 см
  • Сніданок в номер на наступний день після весілля
  • Пам'ятні сувеніри
  • Футболки з написом «Молодята»
  • Пізній виїзд для молодят з готелю (за можливості)

Крім офіційної церемонії, можна провести і символічну - "Повторне весілля". Вартість її - від 310 євро (на період з 01 червня 2013 по 30 квітня 2014 року).

Автор: Анна Барна

Помітили помилку? Виділіть мишкою фрагмент тексту з нею і натисніть Ctrl-Enter.


Відправили нас в міністерство юстиції в Пензі, там теж подивилися на нас, як на ідіотів - а що вам тут щось не одружилося?

Новости