Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Перетин кордону в Абхазію на машині. Страховий поліс. Спілкування з митниками

Перетин кордону в Абхазії з Росії досить тривіальне подія для будь-якого мандрівника. Можна сказати, що там і кордони щось немає, але всі формальності дотримуються досконально. На боці Росії є шлагбауми, суворі дядьки з гострими поглядами і навіть російський паспорт перевіряють. Думаю за окрему плату можуть і особистий огляд організувати. Дівчата в митній службі працюють симпатичні, але реагувати на їхні лукаві погляди мені Заратустра не дозволяє. І природна скромність. Подивіться на мене, поверніться направо (направо тупица), відкрийте багажник, закрийте багажник ... Перетин кордону в Абхазії з Росії досить тривіальне подія для будь-якого мандрівника

Перетин кордону в Абхазію на машині. Будьте готові до несподіваних зустрічей.

- Що-небудь заборонене везете?
- А що в Абхазії заборонено?

Улибнув митника, ми проїхали на нейтральну територію, де виявили duty-free для знедолених. Споживче поведінка підказувало «валити на вихід» і я піддався покликом серця. Наближаючись до кордону Абхазії, ми почули шиплячі звуки говорять людей. А адже це і правда закордон! Теж для знедолених, яких останнім часом все більше і більше ...

Варто відзначити гранично ввічливе поводження співробітників митниці Абхазії. Правда, набутий рефлекс чиновника з печаткою, може трохи ускладнити життя власникові російського паспорта, якщо дозволити поставити в цей паспорт штамп про проходження кордону. Ще раз - якщо в ваш російський паспорт потрапить штамп про проходження кордону, даний документ може бути визнаний недійсним. А ось абхазькому співробітнику пофігу! Він може його впендюріть і на автоматі. Перетин кордону в Абхазію спрощено до абсурду. Нас навіть не просили відкрити машину.

- Мета вашого візиту в нашу країну?
- Будемо робити новий Манхеттенський проект! Як Лаврентій Палич! Сподіваюся сировину експортувати не доведеться?

Улибнув абхазького митника, ми рушили в бік блакитного берега, але проїхавши п'ятдесят метрів, я побачив намет з написом ОСАГО. Порушувати місцеві закони в мої плани не входило, тому я припаркувався і відправився на безкоштовну консультацію до страховому агенту. Замість агента там виявилися два співробітники ДПС. Повільні як коали. Після пари мовних реверансів я вирішив з місця в кар'єр!

- А поліс ОСАГО купувати обов'язково?
- Нє, савсем нє абезателно. Так їдь ...

Ось подобається мені така південна лаконічність формулювань. Начебто сама назва поліса передбачає його наявність в обов'язковому порядку. Але тільки не в Абхазії. З одного боку не потрібно витрачати додаткові кошти, з іншого боку - класичний російський поліс на території Абхазії не діє. Якщо ви приїхали туди на своїй машині, ніяка страховка на вас не поширюється. Пересуваєтеся ви на свій страх і ризик. У разі ДТП, відповідати за всіма збиткам вам доведеться своєю кишенею. І ось мій висновок: перетин кордону в Абхазію зовсім нескладна процедура, але після того як ви опинитеся в цій чудовій країні, машина часу починає працювати на всю котушку. Вам доведеться згадати деякі навички життя з дев'яностих років і користуватися ними. Але саме цим Абхазія і приваблює. А ми вирушаємо в місто Гагра.

Реєструйтеся і отримуйте до 3 0% від суми покупкі.Возврат за покупки в Інтернеті за такими адресами:

Кешбек за покупки до 30% http://bit.ly/2lwn3VD
Кешбек для вебмастера до 30% https://bit.ly/2kN2L67
Кешбек з ALI http://bit.ly/2kMWIhX

Ролик про наше перетин кордону в Абхазію на машині.

Що-небудь заборонене везете?
А що в Абхазії заборонено?
Мета вашого візиту в нашу країну?
Сподіваюся сировину експортувати не доведеться?
А поліс ОСАГО купувати обов'язково?

Новости