Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Переїзд через кордон Росія-Абхазія в 2019 році

  1. Проходження кордону
  2. Необхідні документи
  3. Через кордон пішки
  4. Митні правила
  5. самостійне подорож
  6. Поїздка на автомобілі
  7. Особливості в'їзду з дитиною
  8. Документи на дитину
  9. Як не стояти в черзі на кордоні
  10. підсумки

Абхазькі курорти приваблюють безліч росіян. Серед переваг: дешевизна відпочинку, пишність природи і м'якість субтропічного клімату. Ще один позитивний момент - це межа Росії і Абхазії. Перетнути її досить просто. Жителям РФ не потрібні візи, реєстрація на території сусідньої держави, навіть закордонний паспорт оформляти не потрібно. Які тонкощі і нюанси відвідування закавказької республіки в 2019 році?

Проходження кордону

Проходження кордону

Абхазію офіційно визнають лише п'ять країн - членів ООН. Росія зробила це першою, Федерація надає допомогу гірській республіці. Цей фактор істотно впливає на ставлення до закордонним гостям. Росіян пропускають на територію за внутрішніми паспортами, реєстрації не вимагають. Жителі держав, що не визнали Абхазьку Республіку, зобов'язані прийти до місцевого органу внутрішніх справ для сплати мита.

Необхідні документи

З 1 квітня поточного року законодавство країни, що стосується прийому гостей, змінилося. Перед подорожжю рекомендується дізнатися, які документи потрібні для поїздки в Абхазію. Перелік залежить від підданства. Міжурядові угоди гірська республіка підписала всього з декількома країнами. Акт дозволяє громадянам перетинати кордон без віз. Подібний привілей є у жителів Росії, Нікарагуа, Придністров'я, Південної Осетії, Тувалу.

Своїм Указом Президент Республіки Абхазія ввів виключення ще для деяких категорій іноземців. Без візи невелика держава можуть відвідувати:

  • жителі Білорусі, Казахстану (до двох тижнів);
  • представники організованих туристичних груп (на добу);
  • фахівці, що займаються ремонтом енергетичних об'єктів (до п'яти днів), будівництвом таких в Галском і Ткуарчалском районах (до року).

Росіянам потрібен тільки внутрішній паспорт. Документ дає право перебування на території республіки без реєстрації, закордонний пред'являти на переході «Адлер» не рекомендується. Відмітка про перетинання кордону може привести до проблем при відвідуванні Грузії. У документах ООН Абхазія визнається частиною саме цієї країни. Неповне визнання закавказької республіки призводить до ще однієї колізії. Перетнути кордон з боку Грузії вийде тільки при наявності спеціального дозволу МЗС Абхазії.

Міжурядовий договір з РФ забезпечує громадянам Росії вільний перехід пункту пропуску «Адлер» за наступними документами:

  • внутрішній, дипломатичний і закордонний паспорт (чинний);
  • посвідчення особи моряка (необхідна виписка з суднової ролі корабля, за яким закріплений службовець у флоті);
  • свідоцтво про народження дитини.

Увага: водієві транспортного засобу потрібно посвідчення. На машину заповнюється митна декларація. Прикордонникам пред'являються технічний паспорт, свідоцтво про реєстрацію ТЗ.

Через кордон пішки

З Росії потрапити на територію закавказької республіки можна тільки через перехід «Адлер». Тут розміщені піший і автотранспортний пункти. Фактично вони локалізовані в одному місці. Перехід росіянами кордону Абхазії не становить труднощів. Громадяни послідовно пред'являють внутрішній документ прикордонникам обох країн. Порядок дій такий:

  1. Виходь за межі РФ. Паспорт перевіряють російські прикордонники. При необхідності вони цікавляться метою візиту. Багаж службовці не дивляться. Проводиться звичайна антитерористична перевірка (рамки).
  2. Знаходження в нейтральній зоні. Це смуга до кордону Абхазької Республіки. Тут можна відвідати Duty Free.
  3. Вхід на територію закавказької країни. Потрібно показати внутрішній паспорт. Метою візиту місцеві прикордонники, як правило, не цікавляться.

Підказка: деякі труднощі становить вихід з РФ пішки. Російська служба обов'язково запитує про мету перетину кордону. До туристів не чіпляються, випускають вільно.

Митні правила

Абхазька влада оприлюднили перелік предметів, заборонених до ввезення-вивезення. До таких віднесено:

  1. Алкогольні напої. До трьох літрів можна взяти з собою з РФ без сплати збору. До п'яти - після внесення мита. Ставка дорівнює 10 євро за кожен літр починаючи з четвертого.
  2. Повнолітні особи мають право перевезти до 200 сигарет на одну людину (50 сигар, 250 грам тютюну).
  3. Заборонено проносити через кордон в бік РФ більше трьох літрів меду.
  4. Не підлягають вивезенню місцеві рідкісні рослини: самшит і евкаліпт.

Російські митні вимоги набагато суворіше. Рекомендується саме на них звернути увагу, з'ясовуючи, що перевірять на кордоні з Абхазією. Прикордонники закавказької країни рідко перевіряють багаж. А російські правила забороняють перевіз продуктів харчування. Норми змінюються регулярно з санітарних міркувань. Таким чином, під заборону потрапляють яйця, молочна продукція (сметана, сир), м'ясо, мед кустарного виробництва.

Читаємо також:
Як отримати громадянство Абхазії для росіян
Як живуть в Абхазії

самостійне подорож

Туристи відвідують закавказьку країну різними способами. Найбільш популярні методи: самостійно або з провідником. Поїздка по Абхазії абсолютно безпечна з точки зору злочинності. Але гірська територія вимагає уважності, а морські купання - вміння триматися на воді. Звичайні запобіжні заходи необхідні.

Також слід враховувати, як ставляться до росіян в Абхазії . Місцеві сприймають росіян бажаними гостями. Спілкуються відкрито, підказують, пояснюють. Особливо відчувається турбота про туристів у відносно небезпечних місцях: на підвісних мостах, гірських стежках, в покинутих містах.

Поїздка на автомобілі

Водіям потрібно уважно вивчити правила дорожнього руху. Це важливіше, ніж отримання інформації про те, як проїхати з РФ до Абхазії на машині. Неакуратне водіння може привести до значних фінансових втрат. Найкращий варіант автоподорожі - провідник зі своїм транспортом. Послуги із супроводу постійно пропонуються в Сочі. Гід розуміє місцеві звичаї, добре обізнаний про правила дорожнього руху.

Водії, які обрали самостійний вид подорожі, цікавляться, чи потрібна Грін-карта в Абхазію в 2019 році. Це не зовсім логічно. Гірська республіка не визнана більшістю країн. Вона не включена в систему автострахування. Поліс «Зелена карта» не приймуть до уваги місцеві влади в разі вчинення ДТП.

В'їзд до Абхазії через перехід «Адлер» для росіян на автомобілі простий. Потрібно заповнити декларацію, внести збір. Зробити це можна тут же через банкомат. Розмір внеску за один автомобіль:

  • легковий - 150 руб .;
  • вантажний - 300 руб.

Увага: водій зобов'язаний пред'явити нотаріальну довіреність, якщо використовує чуже транспортний засіб.

Особливості в'їзду з дитиною

Безвізовий принцип транскордонного подорожі поширюється тільки на громадян певних держав. Цей фактор накладає додаткові вимоги на батьків. Спрощений перетин кордону з дитиною можливо при наявності підтвердження російського громадянства неповнолітнього. Паспорт мами чи тата з відміткою не підійде: запис нічого не говорить про громадянство малюка.

Документи на дитину

Батькові необхідно мати при собі один з оригіналів:

  • свідоцтво про народження дитини з відповідним штампом (проставляють у органі ЗАГС);
  • довідку з ФМС.

Неповнолітні (від 14 до 18 років) пред'являють паспорт. Якщо малюк подорожує з третіми особами або самостійно, то потрібно нотаріально завірена згода мами і тата на виїзд з Росії. Документ актуальний для неповнолітніх, які проходять контроль тільки з одним батьком.

Як не стояти в черзі на кордоні

Пункт переходу «Адлер» працює за чітким графіком. Черг піших мандрівників практично не буває. Деяка затримка можлива на автотранспортному ділянці. Прикордонникам потрібен час для огляду машин. Паспортний контроль на кордоні з Абхазією триває лічені хвилини. Співробітник митниці перевіряє документ, іноді задає кілька питань.

Ще простіше росіянам на вході в закавказьку країну. Абхазькі прикордонники дивляться тільки на громадянство. Якщо пред'явлений паспорт РФ, то проблем не виникає. Жителі інших держав інформуються про необхідність проходження реєстрації.

Читаємо також:
Вакансії в Абхазії

підсумки

Абхазія - це гостинна, красива, цікава країна. Місцеве населення здебільшого живе за рахунок надходжень з туристичної сфери. Особливо раді росіянам. Міжурядова угода дає їм можливість відвідувати закавказьку республіку без віз за внутрішніми паспортами.

Які тонкощі і нюанси відвідування закавказької республіки в 2019 році?

Новости