Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пенсійне забезпечення осіб, які проживають за кордоном

Детальну інформацію про пенсійне забезпечення осіб, які проживають за кордоном, можна отримати на сайті   Пенсійного Фонду Російської Федерації   (ПФР) Детальну інформацію про пенсійне забезпечення осіб, які проживають за кордоном, можна отримати на сайті Пенсійного Фонду Російської Федерації (ПФР).

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД РОСІЇ

Виконавча дирекція ПФР
119991, г. Москва, ул. Шаболовка, д. 4

Управління по роботі зі зверненнями громадян Виконавчої дирекції ПФР
Телефон: 8 (495) 987-89-07, 8 (495) 987-89-14
Адреса: м Москва, Слов'янська пл., Д. 4
Для направлення звернень в письмовому вигляді: 119991, г. Москва, ул. Шаболовка, д. 4

Департамент з питань пенсійного забезпечення осіб, які проживають за кордоном
Телефон: 8 (495) 987-80-30
Адреса: м Москва, вул. Академіка Анохіна, д. 20, корпус А.

Оформлення пенсійних документів консульським відділом Посольства Росії в Республіці Корея здійснюється відповідно до Постановою Уряду Російської Федерації від 17.12.2014 № 1386 "Про порядок виплати пенсій особам, які виїжджають (виїхали) на постійне проживання за межі території Російської Федерації" Федерації , Який набрав чинності з 01 січня 2015 року.

Звертаємо увагу, що призначені до 1 січня 2015 року пенсії, виплата яких здійснюється шляхом переказу за межі Російської Федерації, будуть виплачуватися в 2015 році і наступних роках в колишньому порядку Звертаємо увагу, що призначені до 1 січня 2015 року пенсії, виплата яких здійснюється шляхом переказу за межі Російської Федерації, будуть виплачуватися в 2015 році і наступних роках в колишньому порядку. Пенсіонер має право подати заяву про зміну способу виплати пенсії шляхом її перерахування на банківський рахунок, відкритий ним в кредитній установі на території Російської Федерації. Виплата пенсій, призначених після 1 січня 2015 року, буде проводитися тільки на території Російської Федерації.

В рамках Угоди про електронний взаємодії між Міністерством закордонних справ Російської Федерації і Пенсійним фондом Російської Федерації (далі - ПФР) від 15 грудня 2014 року консульський відділ Посольства щодня направляє до Консульського департаменту МЗС Росії для подальшої передачі в ПФР наступну інформацію:

- особиста присутність громадянина в загранучреждение з метою продовження виплати пенсії у відповідному періоді;
- про підтвердження постійного місця проживання за межами Російської Федерації;
- про виконання (невиконання) оплачуваної роботи за межами Російської Федерації (в разі, якщо виплата пенсії залежить від факту здійснення оплачуваної діяльності).

Звертаємо увагу, що для виплати пенсій, призначених на непрацездатних громадян (дітей, братів, сестер і онуків, які не досягли 18 років) і на громадян, визнаних в установленому порядку судом недієздатними, одержувачами яких є їх законні представники, документ, що підтверджує факт перебування фізичної особи в живих, представляється на одержувача пенсії і на громадянина, на якого призначено пенсію. Це ж правило застосовується і при складанні актів особистої явки.

Акт про особисту явку підписується консульською посадовою особою, яка його склала, а також самим заявником Акт про особисту явку підписується консульською посадовою особою, яка його склала, а також самим заявником. Заявнику видається розписка-повідомлення, а сам акт на паперовому носії зберігається в архіві консульського відділу. Довідки про підтвердження постійного місця проживання за межами Російської Федерації і про виконання оплачуваної роботи за межами Російської Федерації на руки заявникові не видаються. Вміщені в них відомості направляються в ПФР тільки в електронному форматі.

Складання акту про особисту явку на рік призначення пенсії не потрібно.

Важливо, що документ, який підтверджує факт перебування громадянина в живих, (акт про особисту явку громадянина) представляється (складається) не раніше ніж після закінчення 12 місяців з дня:

подачі громадянином, які проживають за кордоном, заяви про виплату пенсії за межі Російської Федерації або на її території відповідно до Пенсійного фонду Російської Федерації або його орган, який здійснює йому виплату пенсії;

уявлення (складання) раніше представленого (складеного) документа, що підтверджує факт перебування фізичної особи в живих, або акта про особисту явку громадянина (його законного представника).

При цьому днем ​​подання вказаного документу в ПФР і його територіальні органи вважається дата його складання.

Тим самим, відпадає необхідність оформлення та подання документа, що підтверджує факт перебування фізичної особи в живих (акта про особисту явку громадянина) безпосередньо на 31 грудня кожного року, як це було передбачено раніше. Наприклад, на підставі документа, що підтверджує факт перебування фізичної особи в живих (акта про особисту явку громадянина) виданого відповідним органом 15.09.2014 виплата пенсії органом, що здійснює пенсійне забезпечення громадянина, буде продовжена по 30.09.2015.

Зазначені дії вчиняються безкоштовно Зазначені дії вчиняються безкоштовно.

Документи, необхідні для призначення пенсії

Для направлення до ПФР інформації про дату виїзду громадянина на постійне проживання з Російської Федерації (переїзду з однієї держави в іншу) і місце його постійного проживання за межами Російської Федерації в консульський відділ необхідно представити:

1. заяву;
2. дійсний російський закордонний паспорт і копію сторінок з особистими даними і штампом про дату виїзду;
3. документ, що підтверджує правовий статус і адреса проживання на території Республіки Корея.

Відомості будуть спрямовані в ПФР в електронному вигляді, готові довідки в паперовому вигляді заявникам не видаються.

Для направлення до ПФР інформації про виконання (невиконання) громадянином оплачуваної роботи за межами Російської Федерації (в разі необхідності) в консульський відділ необхідно представити:

1. заяву;
2. дійсний російський закордонний паспорт і копію сторінок з особистими даними і штампом про дату виїзду;
3. документ, що підтверджує факт виконання (невиконання) громадянином оплачуваної роботи за межами Російської Федерації.

Відомості будуть спрямовані в ПФР в електронному вигляді, готові довідки в паперовому вигляді заявникам не видаються.

Для направлення до ПФР інформації особиста присутність громадянина (його законного представника) з метою продовження виплати пенсії у відповідний період в консульський відділ необхідно представити:

1. дійсний російський закордонний паспорт або документ, що засвідчує особу іноземного громадянина, і копію сторінок з особистими даними.

Акт про особисту явку підписується консульською посадовою особою, яка його склала, а також самим заявником. Заявнику видається розписка-повідомлення, а сам акт на паперовому носії зберігається в архіві консульського відділу.

Звертаємо увагу на те, що новий порядок дозволяє звертатися за документом, що підтверджує факт перебування фізичної особи в живих (актом і особиста присутність) не по станом на 31 грудня кожного року, а в будь-який зручний для заявника час Звертаємо увагу на те, що новий порядок дозволяє звертатися за документом, що підтверджує факт перебування фізичної особи в живих (актом і особиста присутність) не по станом на 31 грудня кожного року, а в будь-який зручний для заявника час.

Роз'яснення Пенсійного фонду Російської Федерації

З метою пенсійного забезпечення відповідно до пункту 17 вказівки Міністерства соціального захисту населення Російської Федерації від 18.01.1996 р №1-1-У яке застосовується в даний час в частині що не суперечить Федеральному закону від 17.12.2001 № 173-ФЗ «Про трудові пенсії в Російській Федерації », документи, оформлені на іноземних мовах, приймаються за умови їх перекладу на російську мову, якщо вірність перекладу (справжність підпису перекладача) засвідчена нотаріусами, які займаються приватною практикою, нотаріусами, які працюють і в державних нотаріальних конторах, або консульськими установами Російської Федерації.

У разі подання офіційних іноземних документів необхідно їх посвідчення шляхом проставлення «Апостиля» в компетентному органі країни проживання відповідно до ст. 4 Гаазької Конвенції від 05.10.1961 року. Після посвідчення за допомогою «Апостиля» проводиться переведення документа на російську мову і вірність перекладу засвідчується нотаріусом, якщо він знає відповідні мови, або консульською установою Російської Федерації. Печатки та штампи на іноземній мові, якими засвідчені записи в документах, також повинні бути переведені на російську мову. Якщо нотаріус не знає відповідних мов, переклад може бути зроблено перекладачем, справжність підпису якого засвідчується нотаріусом або консульською установою Російської Федерації. Зверніть увагу, що, якщо переклад документа на російську мову засвідчено іноземним нотаріусом, то до нього також застосовується вимога про апостилювання.

  • трудові пенсії

Трудова пенсія - щомісячна грошова виплата з метою компенсації застрахованим особам заробітної плати та інших виплат і винагород, втрачених ними в зв'язку з настанням непрацездатності внаслідок старості або інвалідності, а непрацездатних членів сім'ї застрахованих осіб - заробітної плати та інших виплат і винагород годувальника, втрачених у зв'язку зі смертю цих застрахованих осіб.

Види трудових пенсій:

  1. трудова пенсія по старості
  2. трудова пенсія по інвалідності
  3. трудова пенсія у зв'язку з втратою годувальника

  • Пенсії по державному забезпеченню

Пенсія по державному пенсійному забезпеченню (далі державна пенсія) - щомісячна державна грошова виплата, право на отримання якої визначається відповідно до умов і нормами, встановленими Федеральним законом «Про державне пенсійне забезпечення в Російській Федерації», і яка надається громадянам з метою компенсації їм заробітку (доходу), втраченого у зв'язку з припиненням федеральної державної цивільної служби при досягненні встановленої законом вислуги при виході на працю овую пенсію по старості (інвалідності); або з метою компенсації втраченого заробітку громадянам з числа космонавтів або з числа працівників льотно-випробувального складу в зв'язку з виходом на пенсію за вислугу років; або з метою компенсації шкоди, завданої здоров'ю громадян при проходженні військової служби, в результаті радіаційних або техногенних катастроф, в разі настання інвалідності або втрати годувальника, при досягненні встановленого законом віку; або непрацездатним громадянам з метою надання їм засобів до існування.

Умови призначення та розміри державні пенсій регулюються Федеральним законом від 15.12.2001 №166-ФЗ «Про державне пенсійне забезпечення в Російській Федерації» .

Новости