Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Особливості перетину кордону Росія Україна

  1. Як дістатися з України до Росії
  2. Відвідування України громадянами РФ
  3. Чи безпечно їхати на Україну?
  4. Що потрібно, щоб приїхати в Україну
  5. Чи потрібні запрошення для громадян Росії?
  6. Тривалість візиту в Україну
  7. Відвідування України з дітьми
  8. Ввезення валюти в Україну
  9. Що можна ввозити в Україну
  10. Ввезення в Україну тварин
  11. Ввезення автомобіля в Україну
  12. Стан доріг на Україні

Діяльність Першої міжнародної трансферної компанії полягає в наданні міжміських пасажирських автоперевезень. Для надання послуг найвищої якості необхідно добре розбиратися в питаннях, що стосуються прикордонних формальностей.
У зв'язку з близькістю Харкова, де базується Перша міжнародна трансферна компанія, до державного кордону, перевезення звідси здійснюються найчастіше між Україною і Росією. Служба міжміського таксі організовує поїздки між будь-якими населеними пунктами цих країн. Популярними є маршрути таксі Маріуполь - Білгород, Краснодар - Полтава, таксі Воронеж - Дніпро, Черкаси - Москва , Таксі Запоріжжя - Росош.
Саме тому ми зобов'язані досконально розбиратися в нюансах перетину кордону України - Росія, адже з цим доводиться стикатися щодня.


Як дістатися з України до Росії


Жителі нашої країни, часто відвідують Росію, особливих змін в прикордонних і митних правилах не помітили. І дійсно, на тлі постійного посилення наших прикордонних правил по відношенню до громадян Росії така юридична стабільність і передбачуваність російських законів приємно дивує гостей з України.
Але що стосується транспорту і варіантів проїзду з України в Росію, то вони значно скоротилися. Авіаційне сполучення між нашими країнами перекрито повністю. Тепер жителям України, щоб вилетіти літаком на Крайню Північ Росії або Чорноморське узбережжя Кавказу, потрібно організувати трансфер в найближчий аеропорт, звідки вилітає потрібний рейс. Доставляє авіапасажирів і зустрічаючих в російські аеропорти таксі Харків - Воронеж, таксі Одеса - Білгород, Одеса - Москва.
Кількість пасажирських поїздів, що курсують між Україною та Російською Федерацією, теж значно скоротилося. При цьому ряд прикордонних пунктів закрилося, інші знаходяться поза державним контролем. Далеко не вся межа України контролюється її прикордонною службою .
У зв'язку з такими тенденціями частка автомобільного транспорту в пасажирських перевезеннях Україна - Росія і Росія - Україна значно зросла. Багатьох з тих громадян України, які звикли подорожувати з комфортом, поїздки з численними пересадками і мінімумом зручностей абсолютно не влаштовують. Інші занадто цінують свій час і вважають за краще витрачати на дорогу менший час.
Для таких пасажирів оптимальним варіантом є міжміське таксі в Росію від Першої міжнародної трансферної компанії, що надає для них комфортабельні легкові автомобілі і мікроавтобуси. Останнім часом відчутно зросла кількість замовлень по маршрутам Одеса - Ростов, Київ - Білгород, Харків - Курськ, Суми - Воронеж Челни, Полтава - Краснодар.


Відвідування України громадянами РФ


Якщо значних нововведень в російському законодавстві з питань перетину українсько-російського кордону нашими громадянами в останні роки не спостерігається, то в Україні з недавніх пір введений комплекс обмежувальних заходів на в'їзд російських громадян на територію України.
З 1991 року, коли Україна стала незалежною суверенною державою, і по сьогоднішній день правила в'їзду сюди для росіян тільки ускладнювалися. Спочатку прикордонні формальності практично були відсутні. Зараз же порядок в'їзду російських підданих в Україні має безліч нюансів, їх бажано добре знати росіянам, які планують відвідати нашу країну.
Поїздка в Україну для росіян - справа непроста, але, маючи елементарну інформацію про прикордонні і митні правила, можна подолати всі складнощі.


Чи безпечно їхати на Україну?


Незважаючи на наполегливі запевнення українських друзів і родичів, багато росіян сумніваються у власній безпеці під час візиту в Україну. Адже їм відомо із засобів масової інформації, що в країні відбувається збройний конфлікт. Та й відносини між двома країнами зараз не найтепліші.
Незважаючи на військові дії на Донбасі, в повсякденному житті звичайних українських громадян мало що змінилося. Тут, як і раніше ходять на роботу, відпочивають з родинами і друзями, ходять один до одного в гості, народжують дітей. Тут проходять концерти, спортивні змагання, виставки.
В Україні продовжують щодня заїжджати російські та інші іноземні громадяни. Незважаючи на посилення прикордонних вимог, під час перебування на території України дискомфорту вони відчувати не будуть, адже українці відрізняються привітністю і гостинністю. А російську мову в Україні зовсім не сприймається як іноземний, на ньому говорить в повсякденному житті дуже великий відсоток населення країни. І незнання української мови не виділить громадян Росії з числа місцевих жителів.
Звичайно, під час перебування в Україні з метою власної безпеки не слід відвідувати політичні мітинги або протестні акції. Не слід вступати в дискусії на політичні теми з представниками влади або радикально налаштованими громадянами. Слід враховувати, що в разі агресивних дій радикалів представники правоохоронних органів на допомогу до вас швидше за все, не братимуть, навіть якщо будуть при цьому бути присутнім.
Але якщо ви далекі від політики, то під час перебування в Україні вашої безпеки нічого загрожувати не може. Сміливо замовляйте таксі Череповець - Дніпропетровськ, Київ - Білгород , Корольов - Харків, Москва - Кривий Ріг і приїжджайте.


Що потрібно, щоб приїхати в Україну


Для в'їзду в Україну російському громадянинові потрібно показати на кордоні одне з наступних посвідчень особи:
• паспорт для виїзду за кордон;
• паспорт громадянина РФ;
• службовий паспорт держслужбовця;
• паспорт моряка;
• паспорт дипломата;
• свідоцтво члена авіаційного екіпажу;
• військовий квиток військовослужбовця.
Список значний, але насправді абсолютна більшість російських громадян перетинають кордон України на підставі закордонного паспорту. Загальногромадянський паспорт можуть пред'являти лише жителі прикордонних районів, і тільки на місцевих пропускних пунктах (для проїзду через міжнародний пункт пропуску буде потрібно закордонний паспорт).
Раніше основна маса російських громадян здійснювала перетин українського кордону по внутрішньому паспорту з доданою до нього міграційної картою. На сьогоднішній день в'їзну позначку штамп співробітники прикордонної служби України вносять в закордонний паспорт. Прикордонні жителі можуть заповнити міграційну карту для штампів. Це дає можливість уникнути частих замін закордонного паспорта через брак вільних сторінок.
Збираючись в дорогу, російський громадянин повинен перевірити кінцеву дату терміну дії паспорта. В'їзд заборонять, якщо залишається менше трьох місяців.


Чи потрібні запрошення для громадян Росії?


Жоден український закон не зобов'язує російського громадянина здійснювати в'їзд в нашу країну на запрошення, але на практиці без нього через кордон росіянина не пропустять.
Наприклад, росіян чоловічої статі від 16 до 60 років без запрошення в країну не пропускають ні в якому разі. Іншим категоріям російських громадян, які не мають на руках запрошення, кордон зазвичай перетнути теж не вдається. Тут не допоможуть ніякі вмовляння і аргументи. Остаточне рішення, пропускати вас чи ні, приймає той самий прикордонник, який вивчає ваші документи. Він для вас цар, бог і президент, як скаже, так і буде. А підпорядковується він розпорядженням керівництва. А керівництво дає установку - без запрошень не пропускати нікого. Ні запрошення - до побачення.
Дуже часто пасажири ігнорують наші попередження, покладаючись на поради друзів і родичів з України, але ми ще раз акцентуємо вашу увагу на те, що запрошення ПОТРІБНО! Але якщо ж ви з якоїсь причини приїхали без запрошення, і вас не пропустять в Україні, подача машини оплачується в повному обсязі. Якщо через некоректно оформлені документи пасажира довелося затриматися на пункті пропуску більше години, то простий також оплачує пасажир, адже компанія не може відповідати за дії співробітників прикордонних служб.
Так що не випробовуйте долю і оформите цей документ. Тим більше, що особливих труднощів ця процедура не викликає.

У запрошенні вказується, що особа, що запрошує або організація бере на себе всі витрати, які доведеться піти іноземцю під час відвідин України, в тому числі і ймовірні витрати на лікування
У запрошенні вказується, що особа, що запрошує або організація бере на себе всі витрати, які доведеться піти іноземцю під час відвідин України, в тому числі і ймовірні витрати на лікування. Запрошення служить вагомим підтвердженням фінансової спроможності іноземного громадянина.
І звичайно, воно помітно підвищує шанси на вільний перетин кордону України.
Запрошення для іноземних громадян можна розділити на три категорії:
• приватні;
• туристичні;
• ділові.
Росіянин, який відвідав Україну на підставі туристичного запрошення, може перебувати тут не більше 30 днів. За іншими видами запрошень йому дозволено перебувати в країні 30-180 діб.
Існує певний алгоритм оформлення запрошень для громадян Російської Федерації. Оформляються вони в нотаріальних конторах.
Зазвичай заяву робиться в друкованій формі. У заяві неприпустимо застосовувати ніяких скорочень. Воно складається українською мовою.
У ньому міститься інформація про іноземного громадянина і про те, хто його запросив. У заяві також вказується, що всі витрати іноземця готова оплатити запрошуюча сторона.
Співробітники нашої компанії володіють достатніми юридичними знаннями для того, щоб проконсультувати наших клієнтів і допомогти їм правильно оформити всі папери без зайвого клопоту і втрати часу.
Запрошення не гарантує перетин кордону, але є вагомою підставою для позитивного рішення для співробітників прикордонної охорони.
Для доставки запрошень застосовуються різні методи, але швидше і надійніше за все вона відбувається, якщо скористатися послугами міжміського таксі. Наша компанія нерідко надає цю послугу.
Таксі доставляє запрошення російським громадянам, котрі збираються за маршрутами Ростов-на-Дону - Харків, Воронеж - Кременчук, Кіров - Суми, Твер - Харків.


Тривалість візиту в Україну


Термін перебування іноземців на українській території обмежений.
Російські громадяни можуть перебувати в Україні протягом 90 днів. Знову приїхати сюди вони можуть тільки через 180 днів.
Буває, що іноземцю з якихось причин необхідно затриматися в Україні понад встановленого терміну.
Якщо до закінчення терміну залишилося більше трьох днів, можна звернутися в відділення ГМС, взявши з собою необхідні документи:
• заяви від імені запросила боку і запрошеної особи;
• закордонний паспорт;
• 2 кольорові фотографії 35х45 мм;
• квитанція, що підтверджує оплату державного мита.


Відвідування України з дітьми


На сьогоднішній день свідоцтво про народження не рахується документом, що дає право на в'їзд дитини-росіянина в Україні. Як і у повнолітнього громадянина Росії, у нього теж повинен бути закордонний паспорт.

Якщо прізвища дитини і батьків, з якими він їде, збігається, то ніяких інших документів більше не потрібно
Якщо прізвища дитини і батьків, з якими він їде, збігається, то ніяких інших документів більше не потрібно. В іншому випадку слід взяти в дорогу свідоцтво про народження дитини.

Батьки, котрі відправляють своє чадо в Україну з кимось із родичів, повинні надати йому довіреність і оформити її нотаріально
Батьки, котрі відправляють своє чадо в Україну з кимось із родичів, повинні надати йому довіреність і оформити її нотаріально. Вона повинна містити дані паспорта людини, з яким їде дитина, і тимчасові рамки перебування його на українській території.
Дитині у віці 14-18 років дозволено в'їзд в Україну без супроводу дорослих, якщо у нього є на те письмову згоду батька чи матері.
Правила перетину кордону (проходження митниці) Росія - Україна
У різних країнах світу митні правила мало відрізняються один від одного, і Україна не є винятком. В нашу країну, як і в інші країни світу, заборонено ввезення наркотиків, зброї, вибухівки та токсичних речовин.
Відмінною рисою є те, що перешкодою для в'їзду росіян в нашу країну можуть бути предмети, на яких є російські або радянські державні символи, а також георгіївські стрічки. Це може бути розцінено як пропаганда сепаратизму і підривної діяльності. Законодавчо це не закріплено, але на практиці діє.


Ввезення валюти в Україну


Митна служба може вимагати пред'явити наявні у вас кошти на підтвердження вашої фінансової спроможності. Але це не єдина причина, що змушує митників цікавитися вашими грошима
За існуючими правилами кожен іноземець, що перетинає кордон України, повинен декларувати провозяться валюту. Це зовсім не має на увазі, що потрібно витрусити все з кишень, порахувати кожну копійку і вписати все в декларацію.
Декларувати можна не тільки письмово. Якщо ви везете грошові кошти не більше 3 тисяч північноамериканських доларів в будь-якій валюті, то ніяких паперів заповнювати не потрібно. Можна просто озвучити приблизну суму, якщо вас попросять про це на митниці.
Якщо у вас є більше 3 тисяч доларів, буде потрібно письмове декларування ввезених грошових коштів. Цей документ дає також право на зворотне вивезення цих коштів з країни.
Якщо ж сума перевищує 10 тисяч американських доларів, то на її ввезення додатково потрібно документ, що підтверджує походження цих коштів.


Що можна ввозити в Україну


В'їжджаючи на українську територію, росіянам слід вивчити митні правила, прийняті в Україні, щоб не потрапити в халепу. Слід добре розібратися, що підлягає декларуванню, що немає, а що взагалі заборонено ввозити в Україну.
Не підлягають декларуванню такі позиції (з розрахунку на одну людину):
• предмети загальною вартістю менш 200 євро і масою не вище 50 кг;
• алкогольні напої міцністю вище 22о - менше 1 літра;
• вина - максимум 2 л;
• пиво - менше 5 літрів (сюди включено і безалкогольне);
• сигарети - 200 шт. чи менше;
• сигари - максимум 50 шт .;
• продукти - менше 2 кг одного виду;
• ліки без рецепта не більше 5 упаковок кожного найменування;
• предмети особистого користування.
Записати на трирічну дитину пляшку горілки не вийде, так як алкогольні та тютюнові вироби можна провозити лише дорослим.
Будь задекларований товар може бути вивезений назад.
У митних правилах враховані всі речі, які можуть вважатися особистими:
• Особиста одяг. Якщо в багажі є новий одяг, що має заводську упаковку або етикетки, то можна безмитно ввозити не більше 1 одиниці одного виду.
• Взуття.
• Коштовності можна провозити лише ті, якими ви користуєтеся. Найкраще, якщо ви їх надягнете.
• Канцелярські товари (ручка, блокнот, папка і т.д.).
• Фото- або відеокамера.
• Електронні гаджети.
• Спортивний інвентар (в розумних межах).


Ввезення в Україну тварин


Багато господарів настільки прив'язані до своїх чотириногих улюбленців, що навіть подорожують разом. А чистопородні представники фауни відправляються на престижні виставки в Україні з різних країн світу, в тому числі і з Росії.

Для комфортної поїздки з тваринами найкраще звернутися в Першу міжнародну трансферну компанію і замовити таксі Іваново - Черкаси, таксі Калуга - Полтава, таксі Смоленськ - Херсон, Волзький - Чернігів
Для комфортної поїздки з тваринами найкраще звернутися в Першу міжнародну трансферну компанію і замовити таксі Іваново - Черкаси, таксі Калуга - Полтава, таксі Смоленськ - Херсон, Волзький - Чернігів.
Для перевезення домашнього улюбленця слід мати з собою такі документи.
• Ветеринарний паспорт. Для посвідчення особи тварині видають паспорт і вшивають спеціальний чіп. Паспорт містить дані про зроблені щеплення.
• Довідка про відсутність сказу. Тварина обов'язково повинно бути вакциновано від сказу. Через місяць після зробленого щеплення робиться аналіз, щоб упевнитися, що вакцинація пройшла успішно.

• Ветеринарний сертифікат
• Ветеринарний сертифікат. Тварина перед виїздом за кордон має пройти медогляд, що підтверджується відповідним сертифікатом.
Документи оформляються в державних ветеринарних установах і повинні бути завірені підписом та печаткою державного ветеринарного лікаря.
До речі, вашого вихованця слід задекларувати.


Ввезення автомобіля в Україну


Плануючі відвідування України на власній машині, слід враховуваті всі плюси мінусі такого Вибори. І если ви все-таки зважено, вівчіть уважний правила ввезення транспортних ЗАСОБІВ на теріторію України, а такоже підготуйте необхідній пакет документів:
1. Свідоцтво про реєстрацію транспортного засоби (СТС).
2. Нотаріально завірена Довіреність на управління. Ее слід мати, если вині є власником автомобіля. У ній має містітіся згода господаря транспортного средства на его вивезення за кордон. Если ж ВІН їде з вами, то такий папір НЕ Знадоби.
3. Посвідчення водія. Для перетин кордону цею документ не потрібен, но для пересування по территории України ВІН необхідній. Російське видання посвідчення в Нашій стране має силу. Міжнародні права теж годяться, але можуть виникнути питання у дорожніх інспекторів з цього приводу. Тому російські права залишати вдома не варто.
4. Номери. Якщо ваш автомобіль обладнаний старими номерними знаками, то всі букви на них повинні відповідати латинському алфавіту. Обов'язково має бути зазначено, що автомобіль з Російської Федерації. Це може бути наклейка «RUS» або зображення російського державного прапора на номері. Мати наклейку не обов'язково, але бажано, щоб не довелося доводити свою правоту співробітникам ДАІ.
5. Поліс страхування цивільної відповідальності. В Україні дійсний поліс національного (українського) або міжнародного зразка. Так як в Росії навряд чи вдасться оформите український поліс, то залишається лише «Зелена карта» міжнародного зразка.
Росія має власну нафту, тому пальне там дешевше, ніж у нас. І у російських гостей нерідко з'являється бажання запастися в дорогу паливом, щоб не переплачувати в Україні. Українська митниця вам цього не дозволить, адже провозити повні каністри бензину можна, паливо може заливатися тільки в бензобак. Ось його можна наповнити перед виїздом «під зав'язку».


Стан доріг на Україні


Якщо ви зважилися на поїздку в Україну на власному автомобілі, слід врахувати ще один важливий момент: якість дорожнього покриття.


Росія завжди славилася двома бідами: дурнями і дорогами. Не будемо говорити про дурнів, але дороги в Україні ще більша біда, ніж в Росії. На думку керівника Укравтодору, 97 відсотків українських доріг знаходяться в жахливому стані. Основними причинами вважається відсутність коштів на їх ремонт, а також більш широке використання великовантажного автотранспорту, що має вантажопідйомність до 80 тонн. Такий транспорт здатний з легкістю перетворювати дороги в напрямку.
Особливо гостро потребують ремонту траси на півдні країни (це пояснюється близькістю до вантажних портів) і в промислових районах. Особливо «відзначилися» в цьому плані Одеська, Миколаївська і Дніпропетровська області.
Витрати під час відвідин України можуть багаторазово зрости через можливі ремонтів вашого автомобіля.
Чим піддавати таким навантаженням власний автомобіль, краще замовити міжміське таксі Череповець - Полтава, таксі Химки - Кам'янське, таксі Шахти - Чернігів, таксі Коломна - Кременчук від Першої міжнародної трансферної компанії. Його основними перевагами є комфорт і швидкість.

Чи безпечно їхати на Україну?
Чи потрібні запрошення для громадян Росії?

Новости