Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Обмін закордонного паспорта за межами Росії

  1. Озброївшись знаннями з інтернету, я подумав, що наша найближча мета королівство Камбоджа - дуже...

Сьогодні, я поділюся з вами своїм досвідом обміну закордонного паспорта за межами Російської Федерації. У мене термін дії закордонного паспорта закінчується 26 червня 2012 року. Відповідно, з 26 грудня 2011 року багато країн регіону Південно-східної Азії мені не дадуть візу.

З огляду на всі ці обставини, і щоб не залишитися ні при справах, виконавши за три місяці шлях від Москви до Камбоджі через Росію, Узбекистан, Казахстан, Китай, Лаос, В'єтнам без перельотів , Я вирішив, що зробити паспорт буде не складніше переїзду будь кордону. 🙂

Озброївшись знаннями з інтернету, я подумав, що наша найближча мета королівство Камбоджа - дуже підходить для вирішення мого квесту, де і як поміняти закордонний паспорт за межами Росії.

Також, я дізнався, виявляється, Камбоджа - одна з найбільш лояльних країн, для продовження візи в цьому регіоні, для росіян. При в'їзді в країну потрібно всього зробити візу типу «E», тобто бізнес візу, яка коштує 25 доларів, що всього лише на 5 доларів дорожче, ніж віза типу «T» - туристична.

Сьогодні, я поділюся з вами своїм досвідом обміну закордонного паспорта за межами Російської Федерації

Ось в такому віконці Ви заповнюєте бланк, платите 25 доларів, можна вьетнам-Донг за нормальним курсом! Ось в такому віконці Ви заповнюєте бланк, платите 25 доларів, можна вьетнам-Донг за нормальним курсом і вам за 5 хвилин роблять візу типу «Е» (бізнес-віза)

Туристична віза може бути продовжена всередині країни на 1 місяць, а після для продовження треба виїжджати за межі Камбоджі. І для мого випадку, вона не підходила. А бізнес візу можна продовжувати всередині країни від 3-х місяців до року, і через рік можна все повторити. Тобто, росіянам можна взагалі жити в Камбоджі, не виїжджаючи. Продовження візи на рік коштує 270-290 доларів і робиться в багатьох містах в туристичних офісах.

Коли питання з візою було вирішено, ми приїхали в столицю Королівства Камбоджа Пномпень. Я знайшов сайт посольства РФ в Камбоджі (www.embrusscambodia.mid.ru), дізнавшись, що офіційно приймають громадян лише 2 дні на тиждень - у понеділок і четвер, з 8 до 12 дня. Не густо. 🙂 Довелося почекати пару днів заповітної аудієнції.

Ах так, забув розповісти, що при перетині китайського кордону, вже 3-й за рахунком нашого довгого шляху, до мене виникли питання від китайських прикордонників з приводу мого закордонного паспорта.

Справа в тому, що він зносився, а саме, ламінатна плівка, яка закриває пін-код і фотографію в паспорті - відійшла. І при переході в'єтнамсько-камбоджійського кордону, прикордонники знову пильно придивлялися до мого паспорту, хоча потім все-таки зняли відбитки пальців і пропустили! До речі, не був раніше в жодній стані, де при вході з тебе беруть відбитки пальців і міряють температуру тіла спеціальним сканером! 🙂

Так, ближче до справи, а то можна ще щось цікаве згадати! 🙂

Ось, нарешті, сьогодні 20 жовтня, ми з Наталочка встали рано-вранці і попрямували до посольства РФ. Там нас зустріла мила жінка, завідувачка консульським відділом посольства, ми коротко описали ситуацію, показали паспорт і співробітник посольства відразу зробила висновок, що паспорт вже зіпсований, і як я взагалі примудрився пройти 6 кордонів! 🙂

Загалом, далі слідували формальності, я пішов сфотографувався і заповнив бланк заяви, де я насилу згадував свій трудовий стаж за останні 10 років.

Після, ми почекали, поки мій бланк наберуть на комп'ютері. І ще попросили світлокопій мого свідоцтва про народження. Я написав братові в Москву, думаю надішле днями, і я відішлю в посольство по електронній пошті.

У підсумку, за півдня, я подав всі документи на новий закордонний паспорт, заплатив 30 доларів мито і вже відчув себе вільніше! Так як, мені не доведеться летіти або їхати за тридев'ять земель, що б чекати, коли здійсняться ці довгі і нудні формальності системи на нашу упорядкування!

Так, обіцяли зробити новий паспорт до нового року, тобто приблизно за 2 місяці, хоча на сайті написано за 3 місяці. І найголовніше, ця жінка консул взяла мій нинішній закордонний паспорт, пішла його підлатала, покривши нової ламинатной плівкою, і віддала в користування, до заміни на новий, за що їй від мене окрема подяка! Так що дорогі співгромадяни, думайте позитивніше і у вас все вийде, а в даному випадку, система, навіть допомагає людині! 🙂

🙂

Усе! Документи подав! Залишилося трохи почекати! 🙂

Читайте також - Обмін закордонного паспорта за межами Росії (частина 2) .

Новости