Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новий рік за кордоном. Куди їдуть жителі Барановичів

  1. Єгипет: традиційно, але дорожче
  2. Вибирають бюджетний відпочинок

До Нового року ще півтора місяці, але святкові тури в туристичних агентствах городяни вже і запитують, і купують. Intex-press дізналася, як змінилися ціни, які новорічні пропозиції користуються популярністю у барановічан і чим цей Новий рік в сфері турбізнесу не схожий на попередній.

Працівники Барановицька турагентств кажуть, що як таких нових напрямків в туризмі, в тому числі і новорічному, немає. «Ми ж не можемо самі відкрити нову невідому країну, а в усі відомі сьогодні можна поїхати, питання тільки в грошах», - відзначають вони. Проте кожен сезон є напрямки, які жителі нашого регіону відкривають для себе вперше або які користуються найбільшим попитом.

Єгипет: традиційно, але дорожче

Одним з найпопулярніших новорічних напрямків у барановічан традиційно є Єгипет. Але в цьому році попит на нього може знизитися через значно подорожчали турів. Якщо в минулому році новорічний тур на двох можна було і за 600 доларів купити, то зараз точно такий же тур обійдеться мінімум в 1000 доларів.

Ще одне нововведення цього року: чартерні рейси до Єгипту літають з усіх обласних центрів Білорусі.

РЕКЛАМА

По інших популярних напрямках, по крайней мере в доларовому еквіваленті, ціни практично не змінилися. Але з'явилися деякі складності з візовою підтримкою. Зокрема, з польськими візами.

- По ідеї, поява візового центру в Барановичах мало полегшити процес отримання віз. Але зараз чомусь працювати стало складніше: проблемно записатися, відкриття візи доводиться чекати довше. Тому, якщо людина хоче саме польську візу, він повинен подавати документи приблизно за два місяці до передбачуваної дати виїзду, - розповідає Наталя Смирнова, фахівець з продажу ЧТУП «Гулівер і Компанія».

Разом з тим працівники турагентств відзначають, що з іншими країнами проблем немає: городяни, які їхали недавно в Чехію, шенгенську візу відкрили всього за тиждень.

Вибирають бюджетний відпочинок

Середньостатистичний Барановичський турист - це представник середнього класу. І частіше його приваблює бюджетний відпочинок. Як правило, це короткострокові новорічні тури в найближчі країни, куди не потрібна віза - в Україну і Росію.

Але і дорогі екзотичні напрямки, як відзначають в турагентствах, Барановицька туристам не чужі. Зокрема, в цьому році наші городяни відкрили нове для себе напрямок - Острови Зеленого Мису (Республіка Кабо-Верде, Африка). За вартістю такої тур співвідносимо з поїздкою на Кубу або в Домінікану (близько 1000 євро на людину на 10 днів по системі «все включено»), але сервіс там набагато вище за рахунок того, що туди поки «не так часто ступає нога російського туриста» .

РЕКЛАМА

В цілому ж, кажуть представники турагентств, більшість городян все-таки вважають за краще проводити новорічні свята вдома. Білоруськими турами цікавляться, але ось купують небагато, так як путівки в санаторії і на бази відпочинку (а новорічні програми в Білорусі, як правило, пропонують саме вони) не дешевше, а іноді і дорожче закордонних турів.

До Нового року ще півтора місяці, але святкові тури в туристичних агентствах городяни вже і запитують, і купують

Взимку думають про літо

Як не дивно, взимку більшість Барановицька туристів звертаються в турагентства не за зимовими, в тому числі новорічними, пропозиціями, а за путівками в літо. Вже сьогодні за деякими напрямками відкрито раннє бронювання на літо 2019 року, а до початку грудня, як кажуть в турагентствах, настає гаряча пора. Такий інтерес до раннього бронювання працівники пояснюють прагненням жителів міста Барановичі заощадити: тури взимку на літо можна купити на 20-30% дешевше, ніж в сезон. А після того, як ввели так звані страховки від невильоту, за якими в разі чого людина може повернути всю вартість туру, бажаючих купити взимку путівку на літній сезон збільшилася.

Популярні серед туристів країни, для відвідин яких білорусам не потрібна віза

• Грузія
• Ізраїль
• Куба
• Росія
• Україна
• Туреччина
• Туніс
• Чорногорія

• Грузія   • Ізраїль   • Куба   • Росія   • Україна   • Туреччина   • Туніс   • Чорногорія

Інфографіка: Петро КАРАСЮК

Новости