Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди поїхати жити за кордон? Що краще, Таїланд, В'єтнам, Індія або Єгипет?

Нещодавно один з наших читачів торкнувся цікаву тему по переїзду на ПМЖ за кордон. У двох словах відповісти на таке питання не вийде. Отже, у вас з'явилася ідея реалізувати давно задуманий переїзд зі свого міста в іншу країну. Ви стоїте перед вибором і не знаєте, куди поїхати жити, де буде краще і комфортніше. В даний час перед вами відкрито безліч дверей, є маса цікавих країн, ваш вибір буде залежати від багатьох складових.

Перш за все хотілося б порадити з'їздити в усі перераховані вами країни, якщо ви там ще не були. Самі розумієте, що Таїланд, В'єтнам, Індія і Єгипет як різні планети. Якщо наважуєтеся поїхати жити за кордон не один, а з сім'єю, то бажано враховувати їх бажання і потреби теж. У всіх країнах спробуйте пожити, хоча б як турист, а краще пару місяців.

Переїзд до Індії

Давайте розглянемо Індію. Індію потрібно любити всією душею, щоб життя там була в радість. В іншому випадку ви втечете з цієї країни вже через пару тижнів.

Ми в гостях у індійської сім'ї
Ми в гостях у індійської сім'ї

І не забувайте, що одна справа приїхати у відпустку і пожити в готелі, погуляти на пляжі з коровами, їсти в ресторанах і роз'їжджати на таксі. А зовсім інша справа - переїхати на довгий термін і жити серед емоційного місцевого населення, кожен день ходити по засміченим вулицях країни.

Одна з вулиць в Північному Гоа   Ви повинні бути готові до таких видів   Так, в Індії брудно, але не настільки, щоб туди не їхати   Корови тут, як і собачки Одна з вулиць в Північному Гоа
Ви повинні бути готові до таких видів
Так, в Індії брудно, але не настільки, щоб туди не їхати
Корови тут, як і собачки. Скрізь і всюди

Я вважаю, що Індія - найбільш ризикований варіант переїзду з усіх.

Довгострокова віза в Індію

Залишатися жити в Індії дуже довгий час не так просто, як може здатися на перший погляд. Населення Індії до сьогоднішнього дня вже перевищує 1,2 млрд. Чоловік. Тому отримання візи в імміграційних службах обмежена.

Чи можна отримати посвідку на проживання в Індії? Можна, можливо!

  • Варіант №1: Ви можете отримати тимчасову посвідку на проживання, термін дії якого обмежений 12 місяцями.
  • Варіант №2: Ваш переїзд на ПМЖ, який повинен бути безстроковим, в реальності обмежитися терміном до 5 або 10 років. Що теж дуже непоганий термін.

Інші варіанти? як залишитися в Індії на тривалий час

  • Навчання. Навчання є найшвидшим способом отримати посвідку на проживання в Індії. Це пов'язано з великими фінансовими витратами, так як студенту можна подавати документи тільки в акредитовані вузи, які не передбачають навчання на бюджетній основі. Така еміграція в Індію передбачає видачу ВНЖ, який потрібно постійно продовжувати.
  • Відкриття власного бізнесу в Індії. Бізнес в цій державі - дуже ризикована справа, у вас повинні бути вагомі причини і велике бажання жити в Індії, вести свій бізнес саме тут і платити податки в казну держави. Це обов'язкова умова, після виконання, якого може бути розглянуто заяву на отримання ВНЖ.

Як отримати індійське громадянство і чи можливо це?

Отримати громадянство в Індії можливо. Головна умова - прожити в країні більше 10 років.

Інші Усов: відмова від інших громадянств; наявність постійної роботи в Індії, яка приносить певний щомісячний дохід; відсутність сутичок з правоохоронними органами; знання таких мов, як англійська та хінді, на високому рівні. Знання хінді потрібно продемонструвати на іспиті, необхідному для отримання громадянства.

Як бачите, варіанти залишатися жити в Індії довго є і навіть отримати індійське громадянство реально, але чи варто це того, нехай кожен відповість сам на це питання. Отримання індійського громадянства - складна процедура, яка затягується більш ніж на десять років.

Переїзд до В'єтнаму

Скажу відразу, що якщо в Таїланд закохуються десять чоловік з дев'яти, то В'єтнам - країна дуже на любителя. Та й самі в'єтнамці специфічний народ. Ціни на житло і на продукти в країні на підлогу рівня вище, ніж в Таїланді або в Індії.

Наш улюблений місто у В'єтнамі -   Дананг   Пляж в Нячанге   Харчування в місцевих забігайлівках виходить вигідне, нехай і   не завжди смачне
Наш улюблений місто у В'єтнамі - Дананг Пляж в Нячанге
Харчування в місцевих забігайлівках виходить вигідне, нехай і не завжди смачне

Наскільки ми зрозуміли, то знайти недорогу квартиру в оренду в країні вкрай важко. В основному пропонують великі двох-трьох кімнатні апартаменти за ціною від 450 $ в місяць + обов'язковий депозит. Болше популярністю користуються будинки або кімнати в гестхаусах.

Болше популярністю користуються будинки або кімнати в гестхаусах

Візовий режим у В'єтнамі

До недавніх пір візовий режим у В'єтнамі був найзручніший, тут можна було жити роками і не переживати, що тебе виженуть з країни. Зараз до нас починають доходити чутки, що в'єтнамська влада щось намудрували з візами і тепер не все так гладко. Начебто, на 3 місяці зробити візу ще можна без проблем, а продовжувати вже буде коштувати дуже дорого.

Живеш у В'єтнамі і в вус не дуєш
Живеш у В'єтнамі і в вус не дуєш

Отримання посвідки на проживання

Щоб отримати дозвіл на проживання у В'єтнамі потрібні підстави. Такі як: відкриття своєї організації в країні, офіційне працевлаштування та дозвіл на роботу. Або ви повинні стати акціонером вже існуючої компанії.

Переїзд в Таїланд

Таїланд - країна посмішок, вже багатьох російських переманила до себе. Ціни на харчування , Транспорт і житло дуже приємні. Тут широкий вибір якісного недорогого житла. Причому, як будинків, так і квартир в кондомініуми.

Шикарні кондо, в яких можна жити за прийнятні гроші   Дизайнерські лобі замість обшарпаних під'їздів на батьківщині   Сучасні квартири, де є все для життя   Безкоштовний басейн на даху, якщо втомився від моря
Шикарні кондо, в яких можна жити за прийнятні гроші

Дизайнерські лобі замість обшарпаних під'їздів на батьківщині

Сучасні квартири, де є все для життя

Безкоштовний басейн на даху, якщо втомився від моря

До того ж, якщо розглядати місто Паттайя , То ваша дитина без проблем буде ходити в російський дитячий садок або в школу. Єдине, з якою проблемою ви зіткнетеся - це візи.

Як прожити в Таїланді довго і щасливо?

Якщо ще рік тому з візами в Таїланді не виникало ніяких складнощів, то зараз ситуація в країні нестабільна. Варіанти, звичайно ж, є. Такі як, оформити студентську візу на рік. А після її закінчення заново виконати аналогічну процедуру. Однак, гарантії, що такий візовий режим буде стабільно працювати ще багато років, ніякої немає. До того ж потрібно обов'язково відвідувати мовну школу.

До того ж потрібно обов'язково відвідувати мовну школу

Не менш популярний тип візи - пенсійна віза. Така віза видається тільки тим, кому більше 50 років. Віза дає право на перебування в країні до 1 року. Після закінчення терміну потрібно отримувати нову візу. Але дозволити пенсійну візу може собі далеко не кожен, кому за п'ятдесят. По-перше, ви повинні внести на депозит в тайському банку не менше 800 тис. Бат або пред'явити довідку про доходи не менше 65 тис. Бат в місяць. Якщо вам вже стукнув полтинник і всі ці умови ви можете виконати, тоді це ідеальне рішення для вас.

пляж Рейлі
пляж Рейлі

Виходить, що переїзд в Таїланд за всіма показниками найкомфортніше для життя, але не найспокійніше і надійний через останні змін у візовому режимі. Виходи з ситуації повинні бути, потрібно збирати більше інформації і виходити на людей, які вже мають нерухомість в Таїланді і живуть не перший рік. Читайте по темі: Переїзд в Таїланд: ілюзії про безтурботне життя в країні посмішок .

Знайти підходящі варіанти житла в Таїланді можна на Airbnb за цими посиланнями: в Бангкоку, в Паттайя, в Крабі, на Пхукеті, на Самуї.

Переїзд в Єгипет

Дуже багато наших співвітчизників вже встигли побувати в країні «все включено». Деякі навіть не один раз. Мені тільки хотілося б нагадати, що справжній Єгипет, це не тільки море, пляжі і розкішні п'ятизіркові готелі, де ви відчуваєте себе королем. Але ж звичайні туристи уявляють собі країну саме так.

П'ятизірковий сторона Єгипту
П'ятизірковий сторона Єгипту

Здебільшого, Єгипет - це і бруд і повальна бідність. Далеко ходити не треба. Потрібно просто вийти за межі готелю, щоб в цьому переконатися. А якщо від'їхати на 50-60 км від туристичного міста, то там і зовсім побачите, що деякі люди живуть в будинках без даху і вікон.

Хургада за межами готелю
Хургада за межами готелю

І це курортні зони. Ви ж не будете жити весь час в готелі, а значить, бачити такі пейзажі належить кожен день. Додамо до цього нестерпну спеку 10 місяців в році і товариська місцеве населення. Ще більше вражень вас чекає в Каїрі , Простіше показати:

Ось він, справжній Єгипет
Ось він, справжній Єгипет

Але якщо вас нічого з перерахованого не бентежить, то ми б все одно не стали б рекомендувати вам цю країну, як варіант для ПМЖ. Основна причина тому - нестабільна політична ситуація. Ясна річ, що мітинги, демонстрації, вибухи транспортних засобів в основному відбуваються в Каїрі, але все ж, спокійніше жити в країні, де світ, чого про Єгипті сказати неможливо.

Демонстрації в Єгипті
Демонстрації в Єгипті

Ще треба врахувати, що Єгипет - країна мусульманська, ваша дружина може втомитися від частих масляних поглядів в її сторону і інших докучань волелюбних чоловіків.

Мені здається, Єгипет, як і Індію, треба полюбити і побачити все те хороше, що є в країні, тоді й життя буде тією казкою, про яку ви колись мріяли.

Довгострокова віза в Єгипет

Є можливість отримати туристичну візу на 3 місяці в консульстві Єгипту. Також існує кілька видів робочої бізнес-візи, по якій можна перебувати в країні до 5 років. Можливо також отримати і посвідку на проживання на 3 або 5 років. А якщо вам виповнилося 60 років, то можна жити в Єгипті необмежено, головне, щоб було джерело доходу.

підсумки

Сподіваюся, що наші думки і поради щодо країн виявляться корисними. Ми претендуємо на об'єктивність, так як пожили в кожній з цих країн і нам є, з чим порівнювати. Хіба що, в Єгипті поки не пощастило пожити, а приїжджали в цю країну готельними туристами. Куди поїхати жити за кордон - вирішувати вам. Може бути, варто трохи розширити список країн, куди можна поїхати жити на ПМЖ? Попробуйет розглянути країни Латинської Америки або Європи. Не забувайте також, що при більш ретельному вивченні країн, назовні вилазить безліч «підводних каменів», з'ясовується багато мінусів, але і додаткові плюси теж будуть. Головне, не кидати все разом на батьківщині, не "спалювати мости», тому що, якщо вам життя за кордоном доведеться не до смаку, то потрібно, щоб завжди було, куди повертатися.

Чи можна отримати посвідку на проживання в Індії?
Інші варіанти?
Як отримати індійське громадянство і чи можливо це?
Як прожити в Таїланді довго і щасливо?
Може бути, варто трохи розширити список країн, куди можна поїхати жити на ПМЖ?

Новости