Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Коли бронювати тури на Новий рік

Золоте правило туриста - чим раніше планується і готується поїздка, тим краще. Це пов'язано як з економічними причинами, так і з психологічними. Вартість авіаквитків за кілька місяців до перельоту, швидше за все, буде нижче, ніж за кілька тижнів до нього, а готелі часто надають знижки при ранньому бронюванні. Крім того, поставивши собі за мету - поїздку - турист підсвідомо буде прагнути до її реалізації, адже квитки вже викуплені, готель заброньовано. Відомі випадки, коли очікуване подорож допомагало людям заробити на нього.

Туроператори починають продавати новорічні путівки ще влітку. Завбачливі туристи вважають за краще придбати такий тур заздалегідь, щоб потім не відчувати сумнівів і не вибирати з решти пропозицій. Однак в цьому випадку є кілька ризиків, навіть якщо турист на сто відсотків упевнений, що його планам зустріти Новий рік за кордоном не завадять ніякі особисті обставини. По-перше, це ймовірність того, що значно зміняться авіатарифи і доведеться доплатити за квитки, а по-друге - найсумніший варіант: припинення туроператором діяльності. На жаль, на туристичному ринку зараз склалася така ситуація, що цей ризик зріс в рази. Один за іншим банкрутують найстаріші туроператори, завжди вважалися дуже надійними, і навіть страховка не завжди допомагає туристам повернути витрачені на путівку гроші.

Один за іншим банкрутують найстаріші туроператори, завжди вважалися дуже надійними, і навіть страховка не завжди допомагає туристам повернути витрачені на путівку гроші

Аеропорт Токіо Ханеда в новорічному оформленні

Аеропорт Токіо Ханеда в новорічному оформленні

Новорічний феєрверк у Ейлаті

Новорічний феєрверк у Ейлаті

Новорічна композиція аеропорту Суварнабумі (Бангкок)


При цьому серйозним плюсом звернення до туроператором для організації подорожі на Новий рік залишається відносна дешевизна авіаперельоту (такі компанії замовляють чартерні рейси або викуповують оптом блоки місць) і проживання (заздалегідь викуповуються цілі корпуси готелів, що забезпечує низьку ціну). Таким чином, пакетний тур може обійтися туристу значно дешевше, ніж самостійно організоване подорож. Особливо це важливо, якщо на відпочинок їде ціла сім'я. Також покупка пакетного туру позбавляє мандрівника від необхідності самому займатися підготовкою документів, страховками і іншим.

Крім того, існують ще гарячі тури. Їх продають за зниженою ціною в останній момент перед вильотом - за сім чи менше днів. Це дуже зручно для тих туристів, які можуть швидко скоригувати свої плани, мають дійсний закордонний паспорт та необхідні візи. Є навіть любителі подорожувати за півціни таким чином: вони завжди вибирають гарячі путівки.

Однак не можна бути впевненим у тому, що гарячі тури взагалі з'являться на ринку перед Новим роком. Справа в тому, що ці "надлишки" туроператорів - результат помилкового планування. Трапляється так, що компанія забронювала занадто багато готельних номерів і авіакресел, не врахувавши пропозицій конкурентів на цьому напрямку або загальну економічну ситуацію в країні або на туристичному ринку. Тому заздалегідь передбачити появу таких вигідних путівок майже неможливо. Крім того, це дуже обмежена пропозиція, і не підходить, наприклад, сім'ям з дітьми.

Самостійні туристи мають набагато більше можливостей для організації своєї поїздки . приємно самому вибрати готель , авіаквитки зі зручними сполученнями, а то і зовсім поїхати на відпочинок на своєму автомобілі. При цьому потрібно не забути заздалегідь отримати візи , Якщо це необхідно, і обов'язково купити туристичну страховку .

Новорічний Бад-Хофгастайн

Новорічний Бад-Хофгастайн

Як вже говорилося вище, авіаквитки варто купувати заздалегідь, щоб ціна була дещо нижчою. Те ж правило відноситься і до готелів.

При цьому своє свято на Новий рік такі туристи теж готують самостійно, на свій смак: можна піти гуляти, можна оплатити святкову вечерю в будь-якому ресторані або замовити їжу в номер і провести цю ніч за переглядом телевізора. Організовані туристи такого вибору не мають: їх свято входить у вартість туру, і відмовитися від нього означає втратити гроші.

Катерина Романова-Паніна
12.09.2014

Джерело: Travel.ru

Новости