Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Інтернет в подорож: як бути завжди онлайн або хитрі поради для виходу в мережу

  1. Інтернет в іншому місті
  2. Wi-Fi в готелі
  3. Мобільний інтернет
  4. В Інтернет через планшет
  5. Інтернет за кордоном
  6. Місцеві сім-карти
  7. Wi-Fi - там, де знайдете
  8. Інтернет на вулиці
  9. Інтернет і зв'язок в горах

Автор Команда TravelMonster На читання 10 хв. Переглядів 17.5k.

Я працюю в Інтернеті, і якщо кожен день вставати в якийсь несамовитий час і в годину пік їхати на інший кінець міста в офіс мені не потрібно, то без ноутбука і виходу в онлайн ніяк не обійтися. Вдома все давно облаштовано, і компактний роутер роздає Wi-Fi на всі наші пристрої. А ось як йдуть справи в подорож? Блогеру потрібен вихід в мережу, щоб опублікувати новий пост, вебмайстру, щоб написати статтю або розмістити рекламу, фрілансеру - для зв'язку з замовником і отримання / відправки роботи. А якщо я - ще й все і відразу, і Інтернет мені потрібен хоча б раз в 2-3 дня? Загалом, за кілька років моїх самих різних подорожей, де мені тільки не доводилося виходити в мережу. Хочу поділитися з вами декількома корисними прийомами.

Інтернет в іншому місті

Будинки - все зрозуміло і логічно, у кого-то роутер Wi-Fi роздає, у кого-то стаціонарний комп'ютер і провід до нього. Але ось ви їдете в подорож в інше місто, а бажання вийти в Інтернеті, запостити фоточки або посидіти вконтактіке не пропадає .. Варіантів кілька.

Варіантів кілька

Ось так я і працюю в Криму під час нашої подорожі

Wi-Fi в готелі

Дешево і сердито - відразу вибирайте готель з безкоштовним Wi-Fi, зараз він є майже всюди, навіть в дешевих хостелах. Наприклад, в Санкт-Петербурзі ми знімали двомісний номер в хостелі в 15 хвилинах від площі Повстання всього за 1200 на добу за номер, і там був халявний Wi-Fi, причому роутер стояв прямо у нас в кімнаті і сигнал був відмінний. про цей хостел в Санкт-Петербурзі читайте тут.

про цей   хостел в Санкт-Петербурзі   читайте тут

Моє робоче місце в хостелі в Санкт-Петербурзі. Обожнюю бездротові технології

Ось і моє робоче місце в подорож. Знаю, не особливо фотогігіенічное, але що поробиш, люблю я працювати лежачи на дивані або на ліжку, причому не тільки в подорожі, але і вдома.

Мобільний інтернет

Дуже легко вийти в мережу в будь-якому іншому місті Росії за допомогою мобільного Інтернету. Для цього вам достатньо підключити будь-який Інтернет тариф від якогось стільникового оператора.

Як уникнути переплати! Ваш Інтернет тариф повинен діяти по всій Росії, а не тільки в домашньому регіоні.

Деякі оператори аж надто хитрі - розцінки на Інтернет у них начебто вигідні, а на ділі виявляється, що ці 50 Мб в день за 3 рубля ти отримаєш тільки в своїй області, а трохи куди поїхати треба - плати за 7 руб за Мб, що руйнівно . Мегафон раніше цим грішив, а зараз в деяких МТС тарифах подібне зустрічається. Я використовую Білайн «Все по 90», раніше там був 1 Гб в місяць за 90 рублів, але зараз зробили всього 500 Мб і за 120 руб. , Правда, коли закінчується 500 Мб, можна за 50 рублів купити ще 500, а потім ще 500 .. Загалом, буває зручно, так як активно мобільним Інтернетом я користуюся тільки в поїздках. Плюс для тих, кому мобільний Інтернет потрібен всього на пару днів: у того ж Білайну є подневная тариф «Простий Інтернет» - по 250 Мб на добу за 19 рублів, плюс можна докуповувати мегабайти, якщо раптом не вистачило - за 15 руб 150 Мб. Діє по всій Росії. Всі тарифи - в Рязані, в інших містах і регіонах перевіряйте на сайті оператора.

В Інтернет через планшет

Мобільний Інтернет + планшет - даєш мобільність і компактність!

Якраз в тему мобільного Інтернету корисний лайфхак - підключення з ноутбука через планшетний комп'ютер. Мобільний Інтернет - геніальний винахід, але писати довгу статтю з планшета, і вже тим більше зі смартфона страшенно не зручно. У мене це займає рази в три більше часу, ніж з ноутбука. Але ось проблема, ноутов з 3G дуже мало, і всі вони мені не подобаються за іншими параметрами. І як працювати, якщо немає Wi-Fi?

Для блогерів і фрілансерів: вийти в Інтернет там, де немає Wi-Fi, можна з того ноутбука, на якому ви працюєте або пишете статті. Для цього нам знадобиться смартфон або планшетний комп'ютер з мобільним Інтернетом.

Я так працюю, наприклад, якщо в готелі відключили Інтернет, якщо зупиняюся у якихось людей похилого віку далеких родичів, що живуть без мережі, або навіть в поїзді - що ще робити в дорозі? Мобільний Інтернет, звичайно, досить повільний, але опублікувати статтю, написати пост для блогу чи щось ще зробити можна.

Нам знадобиться планшет або смартфон, який можна використовувати в якості Wi-Fi точки доступу. Розповім на прикладі мого Samsung Tab 3. Йдемо в «Додаткові настройки» і натискаємо на «Модем і точка доступу». Там включаємо «Переносна точка доступу Wi-Fi». Якщо клікнути, бачимо назву мережі - у мене це AndroidAP8793. Нижче список підключених пристроїв - мій ноутбук. І ще нижче коротка інструкція по підключенню і пароль від Wi-Fi мережі. Тепер просто на ноутбуці знаходите мережі та підключаєтеся до зазначеного на планшеті паролем. Ось скріншоти:

Ось скріншоти:

Використовуємо планшет як Wi-Fi точку доступу

Можна спокійно працювати в будь-якому місці, єдина складність - Інтернет тарифи у мобільних операторів зазвичай кінцеві, тобто 500 Мб, 1 Гб, 3 Гб в місяць і т.д., а потім сильно ріжуть швидкість до 64 кб / с - тут сидіти в Інтернеті з ноутбука вже незручно. На пару годин попрацювати у мене відлітав 300 Мб. Так що вибирайте відповідний тариф або використовуйте опції (типу моєї - отримай ще 500 Мб на високій швидкості за 50 рублів.).

Інтернет за кордоном

Ми подорожуємо не лише по Росії, але і за кордоном. Але в інші країни зі своїм мобільним Інтернетом від Російських тураператов їхати не варто - там грабіжницькі розцінки! Попадався мені рекламний банер від Мегафона в аеропорту в Москві:

Підключайте наш мобільний Інтернет в поїздках за кордоном! Всього 120 рублів на добу!

Цитата приблизна, але сенс точний. ВСЬОГО? Загалом, перед поїздкою не забуваємо відключити мобільний Інтернет, поки ваш телефон не вийшов в мережу погоду перевірити, і у вас баланс миттю в мінус не втік. Як же користуватися Інтернетом за кордоном?

Місцеві сім-карти

Перший варіант - купити місцеву сім-карту, яка підійде як для виходу в Інтернет, так і для дзвінків додому. Ми так робили в Україні (там був зручний тариф - по гривні за хвилину при дзвінку в Росію і по 1,25 в день - за 50 Мб Інтернету) і в Таїланді (по 2,5 рубля дзвінки в Росію, Інтернет з помегабайтной оплатою) . Вивчати тарифи у місцевих стільникових операторів краще заздалегідь.

Wi-Fi - там, де знайдете

У Європі ми місцевих сім-карт не купували і мобільним Інтернетом не користувалися. Додому в Росію дзвонили через Skype з готелю, і там же у нас був безкоштовний Wi-Fi в номері. Знову ж, коли будете вибирати готель, читайте опис і дивіться, щоб там був Інтернет - як не дивно, в Європі він далеко не скрізь є. Також можна знайти безкоштовний Wi-Fi не тільки в готелі, а й в торгових центрах, в кафе, і навіть просто на вулиці.

Також можна знайти безкоштовний Wi-Fi не тільки в готелі, а й в торгових центрах, в кафе, і навіть просто на вулиці

Шукай вільний Wi-Fi і буде тобі щастя!

Інтернет на вулиці

А що робити, якщо ви від готелю далеко, в іншому місті або взагалі в іншій країні, мобільного Інтернету у вас немає, але вам знадобилося терміново вийти в мережу? Наприклад, подивитися карту, знайти номер телефону, прочитати лист, дізнатися розклад електричок або подивитися час відправлення рейсу. Що робити? Бігти в готель? Все набагато простіше - в багатьох кафе зараз є безкоштовний Wi-Fi. Подекуди він без пароля, і можна просто підійти до дверей, стати поруч з кафе і вийти в мережу - це на той випадок, якщо ви економите, адже, якщо зайти в кафе, доведеться щось купувати. Якщо з паролем - то його завжди дають клієнтам, можна взяти чашку чаю або кави і попросити пароль від Wi-Fi. Шукайте заповітну наклейку на дверях.

Шукайте заповітну наклейку на дверях

Wi-Fi + легкий ноутбук - ось вам і простий спосіб працювати в подорож

У Росії або за кордоном підходимо до дверей Макдональдса, Шоколадниці, Starbucks, KFC, Теремок і інших мережевих кафе - зазвичай там Інтернет без пароля, і можна безкоштовно їм покористуватися.

Цікава фішка - безкоштовний Wi-Fi просто на вулиці. Зустрічаю таку вже в декількох наших містах. Наприклад, на набережній в Петрозаводську, у нас в Рязані на Горіховому озері, напевно, є і десь ще - можна просто прийти в парк, сісти на лавочку з ноутбуком або планшетним комп'ютером, і попрацювати на свіжому повітрі. Мені подобається ця ідея для сонячних, теплих, літніх днів.

Мені подобається ця ідея для сонячних, теплих, літніх днів

Безкоштовний Wi-Fi на березі Горіхового озера в Рязані

Інтернет і зв'язок в горах

І останнє, про що хочу вам розповісти, так це про вихід в Інтернеті і просто зв'язку там, де немає цивілізації - в лісі, в горах, в пустелі і інших диких місцях. Зазвичай, якщо цивілізації немає взагалі, то і зв'язку там також не буде, і відповідно, на мобільний Інтернет розраховувати не варто.

Але ж ви напевно візьмете з собою якісь гаджети - GPS навігатор, який зараз багато хто використовує замість звичайних паперових карт, смартфон (часто він як навігатор і працює), планшетний комп'ютер, фотоапарат, електронну книгу, щоб почитати перед сном, і так далі . Але не забуваємо - ми в горах, далеко від цивілізації, спимо в наметах, і електрики у нас немає. Як же заряджати гадежти?

Для зарядки смартфонів, планшетів і електронних книг там, де немає розеток, використовуйте зовнішні акумулятори та сонячні батареї.

Якщо без розеток вам потрібно прожити максимум тиждень - купіть звичайний кишеньковий зовнішній акумулятор. Мій на 12000 мА обійшовся в 2000 рублів. Вистачає на 4-5 повних зарядок смартфона. Зараз вони навіть дешевше коштують.

Мобільний телефон + сонячна батарея - і ви на зв'язку навіть там, де немає електрики

Більш хитра фішка - сонячна батарея, поєднана з акумулятором. На фото вище - саме вона на 15000 мА. Можна закріпити нагорі рюкзака, і за сонячний ходової день вона встигає зарядитися. Від такого акумулятора вся група може заряджати свої гаджети.

Порада: шукайте зв'язок в горах на вершинах і на перевалах - там, де в зоні прямої видимості є якісь населені пункти і можуть стояти вежі стільникового зв'язку.

Також зараз зв'язок в горах і мобільний Інтернет є в альптабору і дрібних селищах біля підніжжя гір (наприклад, в Тернаузе на Кавказі).

А які гаджети ви з собою берете в подібні походи або в подорожі? І які ще способи вийти в мережу знаєте?

А наостанок ось вам забавний гаджет від Sony - ніякого корисного призначення, зате відмінно піднімає настрій:

Як дістатися

Для зручного пошуку дешевих авіаквитків на потрібні дати користуйтеся сервісом Aviasales - не забудьте подивитися календар низьких цін на сусідні дати. Замовити трансфер з аеропорту до готелю можна на міжнародному сервісі Kiwitaxi . Орендувати автомобіль раджу через два сервісу: Rentalcars.com або AutoEurope.ru
Де зупинитися
Готелі я шукаю на Hotellook - порівнює пропозиції по всім системам бронювання, можна вибрати найвигідніший варіант. Якщо ви хочете заощадити, найдешевше заселятися в хостели. Для цього користуйтеся сервісом Hostelworld .
готові тури
Іноді можна зловити тур за ціною перельоту, а то і дешевше. Я шукаю гарячі тури на Level.travel і Travelata - дивіться на найближчі дати та різні напрямки.
Страхування
Підібрати найвигіднішу страховку можна на сайті Cherehapa з десятка різних страхових компаній - стане в нагоді для отримання візи.
Фотоальбом
Замовити шикарний фотоальбом про подорож найкраще на сайті NetPrint . Неймовірний вибір форматів, дизайнів і можливість створити свій неповторний стиль.

А ось як йдуть справи в подорож?
А якщо я - ще й все і відразу, і Інтернет мені потрібен хоча б раз в 2-3 дня?
І як працювати, якщо немає Wi-Fi?
Я так працюю, наприклад, якщо в готелі відключили Інтернет, якщо зупиняюся у якихось людей похилого віку далеких родичів, що живуть без мережі, або навіть в поїзді - що ще робити в дорозі?
ВСЬОГО?
Як же користуватися Інтернетом за кордоном?
Що робити?
Бігти в готель?
Як же заряджати гадежти?
А які гаджети ви з собою берете в подібні походи або в подорожі?

Новости