Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гаряча десятка: кращі напрямки пляжного відпочинку на літо 2018 року

  1. Туреччина: країна контрастів
  2. Росія: відпочинок на батьківщині
  3. Греція: тут є все
  4. Кіпр: острова везіння
  5. Туніс: для сімей з дітьми
  6. Марокко: екзотична Африка
  7. Хороша країна Болгарія
  8. Абхазія: бюджетний варіант
  9. Пригоди по-італійськи

Комфортабельний пляж - ідеальне місце для відпустки. Тепла, чиста вода, м'який пісок, ласкаве сонце, бронзовий загар і кілька тижнів безтурботних канікул чекають російських туристів. Які країни світу є кращими пляжними напрямками літа-2018? У Топ-10 входять держави з усіх куточків земної кулі.

Туреччина: країна контрастів

Одне з улюблених зарубіжних напрямків для російських туристів. Пляжний відпочинок в Туреччині , Омивається чотирма морями, країна підходить ідеально. Купальний сезон в регіонах Мармурового і північній частині Егейського морів триває з червня по вересень. На Середземному і південній частині Егейського морів найкомфортніше з квітня по жовтень. Для Чорноморського узбережжя характерно тепле літо і дощова зима, а найкращий час для відпустки - період з травня по вересень.

Турецькі пляжі різноманітні. Є піщані, галькові і мелкогалечниє, зі скелястими берегами, великими бетонними плитами, з насипаним піском. Природні піщані знаходяться на курортах Аланья, Белек і Сіде, район Ізміра, селищах Лара і Кудну. Молодь особливо приваблюють Кемер і Мармарис. Любителі спокійного відпочинку і сім'ї з маленькими дітьми їдуть в Анталью, Бодрум, Даламан і Дідім. Але в цілому, тихі сімейні канікули можливі практично на будь-якому курорті Туреччини.

Росія: відпочинок на батьківщині

За хорошим відпочинком не обов'язково їхати за кордон. В Росії є свої регіони з морем, пляжами і розвагами на будь-який смак. Найчастіше відпускники відправляються в Геленджик, Сочі або Крим. Курортний сезон в Геленджику триває з кінця квітня по жовтень (пік припадає на червень і липень). Сочі і Крим активно наповнюються туристами в літні місяці, чимало відпочиваючих прагне туди на "оксамитовий сезон" у вересні.

Більшість Геленджикская і сочинських пляжних зон покрито галькою. На Кримському півострові можна знайти і галькові, і скелясті пляжі, а також безліч піщаних. Геленджик, Сочі і Крим - популярні напрямки для сімейних пар, батьків з дітьми і пенсіонерів. Рідше їх вибирають галасливі молодіжні компанії.

Греція: тут є все

В Грецької Республіки відпочиваючі масово приїжджають з травня по жовтень. Залежно від місцевості пляжний сезон може стартувати вже в квітні. Гостей зустрічають раніше за всіх і проводжають останніми південні острови країни (Карпатос, Корфу, Крит, Патмос, Родос і інші). У липні і серпні в Греції не рекомендується їхати тим, хто погано переносить спеку.

Всі пляжі європейської держави муніципальні - тобто, безкоштовні. Переважна більшість з них - піщані. Для поїздок з дітьми найкраще підходять курорти на Корфу, Косі і Пелопонесі. Любителям спокійного відпочинку варто вибрати Лассіті, Псаліді або Халкідікі. Молодь вирушає на Крит, Міконос і Родос. Збираючись на відпочинок в Греції , Не забудьте позаранее подбати про візу.

Кіпр: острова везіння

На канікули в острівну середземноморську республіку приїжджають з усього світу. Тут жарке літо (повітря прогрівається до +35 ° С) і дощова, м'яка зима. Пляжно-купальний сезон охоплює період з травня по жовтень. Найкращий місяць для туру на Кіпр - червень. Деякі туристи вибираються на відпочинок у вересні, коли приїжджих відпускників значно менше.

Всі кіпрські пляжі (навіть ті, що тягнуться у готелів) - державні. Гроші на них можуть взяти тільки за оренду інвентарю. Пляжні зони різноманітні - піщані і галькові, багатолюдні і дикі. Більшість курортів - універсальні. Вони підійдуть для сімейного, романтичного або активного дозвілля.

На сході і півдні королівство омиває Середземне море, на заході і півночі - Атлантичний океан. До іспанської території відносяться Балеарські і Канарські острови. Тепла погода тримається практично по всій країні з квітня по ранній листопад. Ідеальні місяці для візиту - травень, червень і вересень. На південні пляжі також можна приїжджати в квітні і жовтні. А ось в липні і серпні в Іспанії нерідко температура повітря піднімається до +45 ºС.

А ось в липні і серпні в Іспанії нерідко температура повітря піднімається до +45 ºС

Іспанські пляжі діляться на білосніжні піщані, кам'янисті і скелясті. Тут навіть є унікальні пляжі з чорним піском (наприклад, в селі Вик). Всі пляжні зони знаходяться у власності держави і є загальним надбанням. Головні курорти для відпочинку з дітьми - Бланес, Олива, Пінеда-де-Мар і Санта-Сусанна. Молодь прагне на Бенікасім, Ллорет-Де-Мар, Ситжес і знаменитий Бенідорм.

Туніс: для сімей з дітьми

Кращий час для відпочинку в Туніської Республіки - в період з червня по вересень. У ці місяці стоїть максимально сприятлива погода. Пляжі африканської держави в більшості своїй піщані. Кам'яний вхід в воду лише на ліченому кількості ділянок. А скелясті береги можна знайти тільки на півночі країни.

Курорти Тунісу орієнтовані переважно на спокійний сімейний дозвілля. З дітьми рекомендується відвідати острів Джебра, Махді, Монастір і Набель. Молодь приверне активне нічне життя Сусса.

Марокко: екзотична Африка

африканське королівство Марокко привертає масу туристів з усього світу. Пляжний сезон тут триває з кінця травня до початку жовтня. Подорож з дітьми краще запланувати на липень, серпень або вересень, коли Атлантичний океан досить прогріється.

Більшість марокканських пляжів - піщані. Переважно вони є муніципальними, але при цьому тут абсолютно безпечно. Для відпочинку можна вибрати Агадір, Аль Хосейма, Легзіру, Марину Смирнов, березень, Уалідія або Мазарґан. Майже всі курорти орієнтовані на широке коло відвідувачів.

Хороша країна Болгарія

Болгарія як пляжне напрямок привертає все більше туристів. Курортний сезон починається в травні, повноцінний купальний - в червні. Найвищим попитом користуються путівки в липні і серпні, коли погода в європейській республіці стає просто казковою.

У країні величезна кількість упорядкованих золотистих піщаних пляжів, є нудистські зони відпочинку і дикі пляжі (як правило, галькові). Серед сімейних пар і батьків з дітьми популярні курорти Албена, Дюни, Еленіте і Сонячний День. Улюблені місця відпочиває молоді - Золоті Піски, Кранево і Сонячний Берег.

Абхазія: бюджетний варіант

Популярне місце пляжного відпочинку, для якого не потрібні істотні фінансові витрати - Абхазія. Відвідувати республіку росіяни можуть без віз, вартість проживання і харчування цілком бюджетна. На Чорноморське узбережжя регіону туристи приїжджають з травня по жовтень, високий сезон триває все літо.

Велика частина абхазьких пляжів складена з гальки. Кілька піщаних зон є в Гаграх, Сухумі, Піцунді і біля Нового Афона. Для канікул з дітьми особливо підходять Пицунда і Новий Афон. Молодь відпочиває переважно в Гаграх.

Пригоди по-італійськи

купальний сезон в гостинній Італії починається в кінці травня або в середині червня - все залежить від регіону і примх погоди. Пік відпочиваючих припадає на липень і серпень. У перших числах вересня наступає оксамитовий сезон.

Кращі пляжі Італії (як піщані, так і галькові) знаходяться не тільки на материку, але і на островах Сицилія і Сардинія. Чудові пляжні зони можна знайти і на території невеликих італійських острівців. Серед туристів дуже популярні лікувальні курорти з термальними джерелами (Терме Лукані, Фьюджи Терме і інші). Гості з дітьми їдуть за спокійним відпочинком в Альгеро Ліньяно і Остуні, на Венеціанську Рів'єру і Каттоліка. Молодь вирушає в Ріміні і Річчоне.

Всі країни з Топ-10 славляться своїм пляжним відпочинком. О шостій з них (Абхазія, Кіпр, Марокко, Росія, Туніс, Туреччина) влітку-2018 можна поїхати по гарячій путівці. Для подорожі в Болгарію, Грецію, Іспанію та Італію тур доведеться купувати заздалегідь. Зате ці чотири держави можна відвідати по одній шенгенській візі (навіть Болгарію, яка поки що не входить до Шенгену). А це означає, що відпустка вийде ще цікавіше і різноманітніше.

Які країни світу є кращими пляжними напрямками літа-2018?

Новости