Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи збираєтеся до Польщі самостійно - везіть 50 євро на день перебування, інакше на кордоні можуть розгорнути

«Вчора перетинав польський кордон. Поляки попросили показати 500 злотих (близько 118 євро) на 2 дня готівкою або випискою з карти. Сума ще недавно була менше. Вони пояснили свою вимогу лютневими змінами в правилах від цього року і доповнили, що «наявність карти без виписки з банку - одно відсутності грошей. Добре, що у попутників була ця сума, просто показав зі своїх рук і поїхав далі », - пише до редакції читач Holiday.by. У кого з туристів працівники прикордонної служби можуть попросити підтвердження платоспроможності? Якою має бути сума, щоб вас не розгорнули і про що потрібно пам'ятати самостійного мандрівникові? Відповіді - у Holiday.by. «Вчора перетинав польський кордон

Як розповіла Holiday.by працівник візового відділу турфірми «ЕкологіяТур» , Якщо турист подорожує самостійно, то щоб уникнути проблем на кордоні, потрібно возити з собою близько 50 євро (211 злотих) на людину в добу. Це можуть бути як готівкові гроші, так і банківська карта з обов'язковою випискою банку. Якщо у туриста немає потрібної суми грошей або є карта, але немає виписки з карт-рахунку, його можуть повернути. Тим, хто подорожує з турфірмою простіше. Замість грошей він показує прикордоннику ваучер зі спеціальною позначкою готелю. У такому документі чітко прописано, що готель оплачена.

За словами фахівця компанії «1000 турів» , Передбачити, кого будуть питати на кордоні, а кого - ні, не можна. Тут все залежить від везіння. Краще просто возити з собою потрібні документи. Крім грошей або карти з випискою банку прикордонники можуть попросити пред'явити медичну страховку. Якщо віза ділова, то у туриста має право попросити договір, на підставі якого вона була відкрита.

Перш, ніж відправлятися в Польщу, як самостійний турист, краще не забути про кілька речей:

1. Взяти з собою готівку з розрахунку 50 євро на день перебування на одну людину (або еквівалентну суму в іншій валюті).

2. Крім банківської карти «прихопити» виписку з банку про наявність коштів на кредитці. Розрахунок той же - 50 євро на день перебування.

3. Не забути медичну страховку.

4. Взяти оригінал (НЕ копію договору) на підставі якого була зроблена ділова віза (стосується лише власників ділових віз).

5. Не забути про роздруківці броні готелю з booking.com. Цей документ без підтвердження наявності грошей у туриста не працює, але зайвим не буде.

Тури в Польщу на Holiday.by

Цікаве по темі:

Пройти білорусько-польський кордон буде простіше - замість двох смуг з'явиться п'ять

Посольство Польщі оновило розділ з візами на сайті. З'явилися чіткі інструкції для білорусів

У кого з туристів працівники прикордонної служби можуть попросити підтвердження платоспроможності?
Якою має бути сума, щоб вас не розгорнули і про що потрібно пам'ятати самостійного мандрівникові?

Новости