Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як залишатися на зв'язку в поїздках за кордон.

  1. Шукаємо безкоштовний WiFi за кордоном.
  2. Використовуємо можливості домашніх операторів стільникового зв'язку.
  3. Купівля карти закордонного мобільного оператора.
  4. Тепер налагоджуємо зв'язок з батьківщиною.
  5. Рація (= радіостанція, two-way radio).

Завдяки стільниковим телефонам у нас вже увійшло в звичку завжди залишатися на зв'язку. І при поїздках за кордон не хочеться відмовлятися від звичних зручностей. На жаль, через роумінгу продовжувати користуватися послугами домашнього стільникового оператора виявляється абсолютно невигідно (а часто і відверто накладно). Нижче ми спробуємо описати відомі нам способи уникнути непотрібних витрат.

1. Інтернет за кордоном. Смартфон / планшет / ноутбук дозволить повністю уникнути витрат на зв'язок за кордоном.

При наявності смартфона можна обмежитися підтримкою зв'язку з навколишнім світом користуючись тільки безкоштовним WiFi.

Шукаємо безкоштовний WiFi за кордоном.

Отримати доступ до інтернет через WiFi можна забронювавши номер в готелі (деякі дорогі готелі до сих пір стягують за цю послугу додаткову плату :(), зробивши замовлення в кафе, купивши квиток на поїзд чи автобус і т.д. Таким чином, дані варіанти не є абсолютно безкоштовними.

Абсолютно безкоштовний WiFi можна знайти, як правило, тільки в публічних місцях (наприклад, парках і скверах), туристичних інформаційних центрах, а також в бібліотеках.

Головним недоліком даних точок доступу є, як правило, ненадійність з'єднання, а також його низька швидкість. Крім того, в туристичному інформаційному центрі Ви не зможете перебувати тривалий час, а в бібліотеці не прийнято розмовляти (але зате там можна практично нескінченно переглядати пошту, писати листи, спілкуватися в соціальних мережах і ін.).

Треба ще враховувати і деякі місцеві особливості. Наприклад, в Німеччині практично немає (сподіваюся, що це тільки поки немає) безкоштовних точок WiFi доступу. Це пов'язано з тим, що за німецькими законами власник точки доступу несе повну відповідальність за дії користувача, які останній здійснює через цю саму точку доступу.

Отже, основні висновки зі сказаного вище:

  • для тривалих розмов з подругою беремо смартфон, вирушаємо в парк і запускаємо skype (будемо сподіватися, що з'єднання буде досить хорошим, але ось відеодзвінок, швидше за все, зробити не вдасться);
  • для тривалого перебування в соцмережах, читання і написання електронних листів та ін. (при наявності стійкого, хоча і повільного з'єднання, можна адже знайти для себе безліч занять, чи не так?) беремо краще планшет / ноутбук і відправляємо в місцеву публічну бібліотеку.

Варто ще до поїздки знайти (наприклад, через Карти Google) всі цікаві нам точки доступу в кафе, ресторанах, бібліотеках, парках, туристичних інформаційних центрах і зберегти їх координати.

2. Дешеві дзвінки за кордоном. Якщо безкоштовного інтернету нам недостатньо, і ми хочемо використовувати наш телефон / смартфон для дзвінком на стаціонарні / мобільні телефони, то у нас є три основні варіанти.

Використовуємо можливості домашніх операторів стільникового зв'язку.

2.1. Вивчивши тарифні плани для поїздок за кордон домашнього мобільного оператора, підключити найбільш вигідний тарифний план: тарифи на роумінг МТС, BeeLine, Мегафон і Tele2 .

Можна, звичайно ж, поїхати як є, але варто мати на увазі, що в роумінгу не тільки всі вихідні, а й всі вхідні дзвінки стануть платними, безкоштовними залишаються (зазвичай залишаються) лише вхідні SMS.

Як правило, потрібно буде оплатити підключення опції, буде щодня стягуватися абонентська плата, але зате вхідні дзвінки (або хоча б їх перші хвилини) стануть безкоштовними, а ціни на вихідні дзвінки повернуться в межі розумного.


2.2 Другий варіант передбачає відразу після приїзду в країну і для дзвінків всередині цієї країни покупку SIM-карти місцевого мобільного оператора.

Купівля карти закордонного мобільного оператора.

Це може бути вкрай вигідно: наприклад, при поїздці в Німеччину ми можемо скористатися опцією Біт за кордоном від МТС за 450₽ (~ 7.52 €) в день ми отримаємо 100 Мб інтернет-трафіку на максимальній швидкості, далі швидкість буде обмежена до 128 Кбіт / с; а у німецької O2 з передоплаченим планом ми отримаємо 1 GB + 200 хв / SMS + роумінг в межах ЄС за 9.99 €, буде дійсна без доплати 30 днів, додатковий 1GB варто ще 9.99 € (150Мб - 2.99 €). Так як безкоштовна доставка по Німеччині, то SIM-карту можна замовити до приїзду в готель. Тобто ми можемо за один день інтернету віддати МТС стільки ж, як з за всю поїздку з SIM-картою O2. На жаль, сайт німецького підрозділу O2 тільки на німецькому.

Якщо Ви подорожуєте групою (а особливо з дитиною підліткового віку), вкрай актуальні ще й безкоштовні дзвінки всередині країни.

Зверніть увагу: в Європі (включаючи Росію) і в Північній Америці використовуються різні частоти GSM і UMTS (3G); тут можна подивитися частоти GSM і UMTS в різних країнах .

А якщо Ваш телефон і підтримує потрібну частоту, то, можливо, його потрібно для початку розблокувати (уможливити його застосування в мережі іншого мобільного оператора). Тільки спочатку з'ясуйте, чи варто це робити.

Свого часу привезений мною легальний американський GoPhone оператора AT & T був розлочили (після численних спроб знайти в інтернеті відповідний код) самим оператором (після пари днів обробки запиту) тільки для того, щоб дізнатися що мережі 3G в Америці і Європі використовують, як і в разі з GSM, різні частоти. Так що, щоб запобігти втрату часу, не полінуйтеся і поцікавтеся на якій частоті працює ваш телефон.

Придбати сім-карту зазвичай можна як в супермаркетах, так і в спеціалізованих салонах зв'язку (AT & T, T-Mobile, O2 і т. Д.). А можна ще до приїзду на сайті оператора замовити її доставку в готель. наприклад,

  • у німецького O2 є зараз передплачений (prepaid) тарифний план O2 Freikarte Smart 1 GB за 9,99 €, що включає безкоштовні 200 хвилин і / або SMS (потім по 9 центів) в усі телефонні мережі Німеччини (вкл. провідні) і 1 GB інтернет-трафіку, після активації хвилини і Мб зберігаються протягом 4 тижнів. Доставка по Німеччині безкоштовна.
  • у британського O2 є передплачені тарифи ( Pay As You Go sims ) За 10 £: 1GB + 100 хв + 100 SMS або 500MB + 250 хв + 1000 SMS, доставка по країні знову ж безкоштовна;
  • а AT & T в Америці пропонує GoPhone з безлімітними дзвінками і SMS по США за $ 25 в місяць (Раніше це було ще й разом з їх телефоном, зараз на сайті не бачу такої інформації, але може знову буде), але за 250 MB інтернету доведеться доплатити ще $ 5; план з 6 GB на високій швидкості коштує вже $ 45 в місяць (при цьому американські компанії перестали продавати плани з безліміним інтернетом, тому що, за їх власним твердженням, більшість користувачів -> 95% - не переходять позначку в 2 GB в місяць: ).

* Потрібно мати на увазі, що передплачені сім-карти будуть рано чи пізно заблоковані, якщо з них не дзвонити чи не доповідати на них гроші: у англійського O2 через 6 міс. при невикористанні платних послуг (дзвінок, смс) або відсутності грошових надходжень протягом 999 днів, у німецького O2 без поповнення балансу сім-карти протягом 6 міс. Якщо ви встигли з якихось причин сильно прив'язатися до сім-карті і хочете її зберегти, але гроші витрачати не хочеться, то, як показує мій особистий досвід, розблокувати сім-карту з передоплатою можна просто через службу підтримки і без всяких додаткових витрат. Справа в тому, що якщо не вашої сім-карті залишилися гроші, то оператор повинен вам їх повернути. У мене карта O2 активна вже пару років :)), правда періодично доводиться виходити на чат тих-підтримки.

Відразу обмовлюся, що 50 або 100 МБ мобільного інтернету зараз вистачає, як правило, тільки на відкриття пари сторінок. Зробити що-небудь варте навряд чи вдасться. Так що повторюся, якщо є потреба в інтернет-з'єднанні, вирушайте в бібліотеку (в парк, кафе, туристичний інформаційний центр ...).

Так, і краще і в першому і в другому випадку відключити автоматичне оновлення телефону і програм (поштової скриньки та ін.). Інакше всі ваші безкоштовні мегабайти будуть з'їдені дуже швидко, і (можливо, якщо це передбачено тарифним планом) почнеться витрачання додаткових коштів.

Тепер налагоджуємо зв'язок з батьківщиною.

3. Дешеві дзвінки з-за кордону додому. Як показує практика, робити міжнародні дзвінки найкраще або через скайп, або через карти для міжнародних дзвінків, що зараз можна зробити без цієї самої карти просто маючи номер доступу.

Але для використання скайпу необхідний мобільний інтернет і в достатньому обсязі і з пристойною швидкістю з'єднання, а з цим у нас в поїздці обов'язково виникнуть проблеми (якщо ми не перейнятися покупкою SIM-карти зарубіжного стільникового оператора ). В добавок весь час проскакують повідомлення про те, що телефонні компанії блокують Skype-дзвінки на провідні / мобільні номери з невідомої причини. А ціни на дзвінки через Skype можна порівняти за ціною або навіть трохи нижче, ніж дзвінки через номери доступу :(.

Дзвонимо через номери доступу, тим більше що з фінансової точки зору ми нічого (або майже нічого, дивлячись звідки і куди дзвонити) не втрачаємо.

Так, є ще так звані "туристичні карти", наприклад туристична карта SIM Travel , Але у них мало того що незручно, так ще й досить дорого (0,49 умовних одиниць в хвилину за дзвінок з США на міський номер Москви або Санкт Петербурга, чи не занадто?).

Трохи дешевше виходить, якщо користуватися SIM-картою закордонного оператора: дзвінки з німецької O2 з Німеччини в Росію будуть коштувати 0,29 € (~ 17,42₽) за хвилину. Забагато.

Відразу скажу, що для використання номерів доступу необхідна наявність стаціонарного або мобільного телефону з сім-картою місцевого стільникового оператора (щоб не платити ще й за з'єднання з цим самим номером доступу).

  • Стаціонарний телефон, швидше за все, вже присутній в нашому готельному номері, але от чи можна робити з нього безкоштовні дзвінки на стаціонарні номери всередині країни - це питання, відповідь на який можна отримати зазвичай тільки у консьєржа.
  • А ось господар Гастхоф (міні-готелю, пансіону) напевно дозволить нам скористатися своїм телефоном для такого роду дзвінків, тільки ось телефону саме в нашій кімнаті може не бути.
  • Все набагато простіше, якщо ми встигли обзавестися безлімітного (або хоча б з достатньою кількістю хвилин розмови для дзвінків на стаціонарні телефони) SIM-картою закордонного мобільного оператора.

Напевно в інтернеті можна знайти більш вигідні пропозиції по дзвінках через номери доступу, але наведені нижче варіанти вже перевірені і вже точно працюють.

* Для дзвінків з Росії даних провайдерів використовувати не варто (підійде хіба що останній, Peterzahlt), знайдіть краще російського. Наприклад, для дзвінків з Москви, Санкт-Петербурга, Єкатеринбурга, Краснодара і Ростова-на-Дону (це список регіонів з сайту оператора) можу порадити ApolloPhone : Дзвінок з Москви в США 1.75₽ (~ 3 центи / $) і 2.09₽ в Німеччину (це на стаціонарні телефони), а через мобільний додаток ApolloPhone - 0.45 і 0.96₽ відповідно. Вони також стверджують, що це саме мобільний додаток буде працювати за кордоном. Напевно буде. Тільки питання за скільки.

Comfi (Сторінка англійською). Особливість (або, скажімо прямо, мінус) даного провайдера в тому, наведені в таблиці ціни зібрані з різних карт (там ти купуєш карту певного провайдера, але тобі її не посилають, а ти відразу отримуєш PIN та інші інструкції по застосуванню), т. е. якщо збираєшся дзвонити в різні країни, то є ймовірність, що доведеться купувати і різні карти, а не користуватися собіодним. Оплата кредитними / дебетовими картами Visa, MasterCard, Discover або через PayPal / WebMoney.

Розцінки на дзвінки з Німеччини, США і з Росії в деякі країни від американського Comfi 2017 рік за хвилину в центах / $ на домашній (стаціонарний) // мобільний (стільниковий) телефон:

Comfi

з Німеччини з США з Росії Дзвінки в Австралію 2.5 // 6.0 1.2 // 5.0 5.5 // 13.0 Дзвінки в Австрію 6.4 // 15.7 2.4 // 7.7 19.9 // 22.7 Дзвінки в Бразилію 2.2 // 3.3 1.3 // 2.3 9.2 // 11.7 Дзвінки до Великобританії 1.4 // 2.4 03 // 1.4 8.4 // 9.4 Дзвінки в Німеччину 1.9 // 4.0 0.9 // 3.0 8.9 // 11.0 Дзвінки в Ізраїль 2.3 // 3.5 1.0 // 2.5 9.3 // 10.5 Дзвінки в Індію 2.9 // 3.0 1.9 // 1.4 9.9 // 10.0 Дзвінки в Індонезію 4.2 // 4.4 1.9 // 2.6 11.2 // 11.4 Дзвінки в Іспанію 1.7 // 3.1 0.7 // 2.1 8.7 // 10.1 Дзвінки в Італію 1.7 // 1.7 0.7 / / 6.6 8.7 // 14.6 Дзвінки в Канаду 1.6 // 5.2 0.5 // 0.7 8.6 // 85.0 Дзвінки в Китай 2.1 // 2.0 1.0 // 1.0 9.1 // 9.0 Дзвінки в Нову Зеландію 2.3 // 5.2 1.3 // 4.2 9.3 / / 12.2 дзвінки в Норвегію 2.9 // 2.8 1.4 // 1.8 2.9 // 3.0 дзвінки і в Росію 2.3 // 4.5 1.8 // 3.5 9.8 // 11.5 Дзвінки в США 2.1 // 2.1 0.8 // 0.8 9.1 // 9.1 Дзвінки в Таїланд 2.5 // 4.0 1.5 // 0.5 9.5 // 11.0 Дзвінки в Тайвань 2.5 / / 11.5 1.0 // 5.5 9.5 // 18.5 Дзвінки до Туреччини 3,8 // 14.1 1.3 // 10.9 10.6 // 21.1 Дзвінки в Францію 2.0 // 7.8 0.4 // 3.4 9.0 // 14.8 Дзвінки в Швейцарію 2.7 // 22 1.1 // 9.5 9.7 // 29.0 Дзвінки в ПАР 2.7 // 3.5 1.7 // 2.5 9.7 // 10.5 Дзвінки в Південну Корею 2.3 // 2.8 1.0 // 1.8 9.3 // 9.8 Дзвінки в Японію 2.8 // 6.1 1.8 // 5.1 9.8 // 13.1

Але майте на увазі, що під дзвінками в Росію тут вказані ціни на дзвінки в Москву, в Пітер буде (швидше за все) дзвонити дешевше, а кудись ще - дорожче!

Tel3.com (Сторінка англійською). Мінус даного провайдера в тому, що після існування аккаунта більше півроку ціни за хвилину збільшуються приблизно в два рази (якщо аккаунта преміальний, тобто $ 1.95 в місяць абонентської плати) або більше (якщо не платити $ 1.95 в місяць): відповідно з США в Росію протягом 6 міс. 3 ¢, а потім 6.1 (Premium) і 7 ¢ відповідно. Оплата картами Visa, MasterCard, American Express, Discover або PayPal.

Розцінки на дзвінки з Німеччини, США та з України (з Росії дзвінок і був неможливий, а з України дзвонити тепер теж не можна, але раптом знову буде можна?) В деякі країни від американського Tel3.com 2017 рік за хвилину в центах / $ на домашній (стаціонарний) // мобільний (стільниковий) телефон:

Tel3.com

з Німеччини з США з України Дзвінки до Австралії 2.5 // 7.0 1.5 // 6.0 2.0 // 4.0 Дзвінки в Австрію 10.99 // 15.5 9.99 // 14.5 2.5 // 5.5 Дзвінки в Бразилію 3.0 // 9.5 1.0 // 8.5 2.0 // 3.0 Дзвінки до Великобританії 2.0 // 4.0 1.0 // 3.0 2.0 // 4.0 Дзвінки в Німеччину 2.0 // 3.5 1.0 // 2.5 2.5 // 6.3 Дзвінки в Ізраїль 2.3 // 3.7 1.3 // 2.7 2.3 // 3.7 Дзвінки в Індію 2.2 // 2.2 1.2 // 1.2 1.8 // 1.9 Дзвінки в Індонезію 3.5 // 13.0 2.5 // 12.0 3.0 // 5.5 Дзвінки в Іспанію 2.5 // 5.9 1.5 // 4.9 2.5 // 8.5 Дзвінки в Італію 3.0 // 10.0 2.0 / / 9.0 2.5 // 4.0 Дзвінки в Канаду 1.8 // 1.8 0.8 // 0.8 1.8 // 1.8 Дзвінки в Китай 2.0 // 2.0 1.0 // 1.0 1.8 // 1.8 Дзвінки в Нову Зеландію 1.8 // 4.8 0.8 // 3.8 1.8 / / 4.8 Дзвінки в Норвегію 2.9 // 3.0 1.9 // 2.0 2.9 // 3.0 Дзвінки в Росію 2.5 // 15.5 1.5 // 14.5 2.5 // 15.5 Дзвінки в США 2.3 // 2.3 1.3 // 1.3 2.0 // 2.0 Дзвінки в Таїланд 2.5 // 3.0 1.5 // 2.0 2.7 // 2.7 Дзвінки в Тайвань 2.5 // 10.5 1.5 // 9.5 2.5 // 7.7 Дзвінки до Туреччини 3,5 // 15.0 2.5 // 14.0 3.5 // 13.8 Дзвінки в Францію 1.9 // 6.45 0.9 // 5.45 1.9 // 4.2 Дзвінки в Швейцарію 2.9 // 46.0 1.9 // 45.0 2.9 // 2.4 Дзвінки в ПАР 4.0 // 7.0 3.0 // 6.0 2.8 // 2.8 Дзвінки в Південну Корею 2.0 // 3.5 1.0 // 2.5 2.0 // 3.5 Дзвінки в Японію 3.5 // 8.5 2.5 // 7.5 3.5 // 8.5

Посилання на мобільний додаток Tel3 в AppStore , а це додаток Tel3 на GooglePlay . Знову ж таки повторюся: в таблиці наведені тільки ціни на дзвінки в столиці держав, ціни на дзвінки в інші міста цієї держави можуть відрізнятися!

PeterZahlt.de (Сторінка на німецькому). Оплата картами Visa, MasterCard або PayPal.

Розцінки на дзвінки з Німеччини, США та Росії в деякі країни від німецького PeterZahlt.de 2017 рік за хвилину в центах / € на домашній (стаціонарний) // мобільний (стільниковий) телефон:

PeterZahlt.de

з Німеччини з США з Росії Дзвінки в Австралію 2.6 // 7.1 3.6 // 8.1 4.4 // 8.9 Дзвінки в Австрію 1.6 // 2.9 2.6 // 3.9 3.4 // 4.7 Дзвінки в Бразилію 1.7 // 5.9 2.7 // 6.9 3.5 // 7.7 Дзвінки до Великобританії 1.1 // 3.5 2.1 // 4.5 2.9 // 5.3 Дзвінки в Німеччину 0.0 // 5.9 1.0 // 6.9 1.8 // 7.7 Дзвінки в Ізраїль 1.5 // 3.9 2.5 // 4.9 3.3 // 5.7 Дзвінки в Індію 2.2 // 3.3 3.2 // 4.3 4.0 // 5.1 Дзвінки в Індонезію 7.5 // 7.0 8.5 // 8.0 9.3 // 8.8 Дзвінки в Іспанію 1.6 // 3.9 2.6 // 4.9 3.4 // 5.7 Дзвінки в Італію 1.4 // 2.8 2.4 / / 3/8 3.2 // 4.6 Дзвінки в Канаду 1.6 // 1.6 2.6 // 2.6 3.4 // 3.4 Дзвінки в Китай 1.0 // 1.0 2.0 // 2.0 2.8 // 2.8 Дзвінки в Нову Зеландію 1.6 // 5.9 2.6 // 6.9 3.4 // 7.7 Дзвінки в Норвегію 1.6 // 5.9 2.6 // 6.9 3.4 // 7.7 Дзвінки в Рос ію 3.3 // 11.9 4.3 // 12.9 5.1 // 13.7 Дзвінки в США 1.6 // 1.6 2.6 // 2.6 3.4 // 3.4 Дзвінки в Таїланд 2.3 // 2.8 3.3 // 3.8 4.1 // 4.6 Дзвінки в Тайвань 2.3 // 15.6 3.3 // 16.6 4.1 // 17.4 Дзвінки в Туреччину 3.2 // 13.9 4.2 // 14.9 5.0 // 15.7 Дзвінки в Францію 1.5 // 4.7 2.5 // 5.7 3.3 // 6.5 Дзвінки в Швейцарію 1.7 // 15.5 2.7 // 16.5 3.5 // 17.3 Дзвінки в ПАР 3.5 // 18.0 4.5 // 19.0 5.3 // 19.8 Дзвінки в Південну Корею 1.6 // 3.1 2.6 // 4.1 3.4 // 4.9 Дзвінки в Японію 3.0 // 9.0 4.0 // 10.0 4.8 // 10.8

При подібному підході до справи все виглядає не так уже й погано, чи не так?

Зовсім забув, ще один чудовий предмет з рюкзака активного мандрівника -

Рація (= радіостанція, two-way radio).

Корисна не тільки на природі (в горах, в лісах та ін.), Але і в кам'яних джунглях. Бувають всякі різні, але звертайте увагу на те, щоб був закритий канал (інакше будете вести мовлення на всю округу і збирати мовлення з усієї округи), а також на радіус дії (повинен бути> 5км). Для гірськолижників і інших любителів активного відпочинку потрібно визначитися і зі ступенем захисту пристрою (водонепроникність, ударостійкість і ін.). Якщо ви йдете в гори, пливете вздовж узбережжя та ін. - дізнайтеся хвилю рятувальників і повідомте їм свою, це може врятувати вам життя!

Рації на aliexpress   (З сусідньої картинки посилання на водонепроникний Рації на aliexpress (З сусідньої картинки посилання на водонепроникний. Рації Baofeng).

Більш-менш нормальні (в сенсі, не іграшкові) від 1500₽, звертайте увагу на кількість рацій в комплекті (часто продаються по одній) і на наявність гарнітури (навушник + мікрофон). Вибір дуже великий.

Рації в МедіаМаркт (Motorola і Midland).

Щиро Ваш ArnoldSkiPro.

При наявності стійкого, хоча і повільного з'єднання, можна адже знайти для себе безліч занять, чи не так?
З Росії дзвінок і був неможливий, а з України дзвонити тепер теж не можна, але раптом знову буде можна?
При подібному підході до справи все виглядає не так уже й погано, чи не так?

Новости