Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як розрахувати поліс на Черехапа, страхування поїздки за кордон

  1. Страховка для виїзду за кордон на Cherehapa
  2. Чому потрібно купувати через Cherehapa
  3. Як працює Cherehapa?
  4. Порівняння цін і покупка поліса по кроках
  5. Початкові результати пошуку
  6. фільтруємо результати
  7. параметри страховки
  8. Як вибирати страхову
  9. оплата поліса
  10. Як скасувати поліс

Здійснилося! Скільки разів доводилося вручну пробивати вартості туристичних страховок, заходячи на сайти страхових компаній ... Тепер є цілий сервіс для цього - Cherehapa ! Їх база містить 16 партнерів, і серед них якраз ті, всім і потрібні, типу Згоди, Ощадбанку, Тінькофф, Абсолют, ВТБ, Zetta, Ингосстрах, і тд.

Зміст статті

Страховка для виїзду за кордон на Cherehapa

Що таке Cherehapa

Оформляючи поліс онлайн за допомогою сервісу Черехапа , Ви платите тільки за страховку, сам сервіс комісію за послуги не бере. Тобто страховка буде коштувати стільки ж або навіть дешевше. Справа в тому, що Черехапа великий партнер, і може вибивати собі спеціальні умови. Але і це не все. Черехапа надає підтримку всім своїм клієнтам, як інформаційну, так і при страховому випадку. Повірте, це може зіграти не останню роль.

Cherehapa - це інтернет-сервіс, призначений для вибору і покупки туристичних страховок онлайн. За допомогою цього сервісу ви можете порівняти пропозиції різних страхових компаній, підібрати найвигідніший для вас варіант страхування і тут же оформити покупку поліса. Головна зручність полягає в тому, що ходити нікуди не треба і в вашому розпорядженні достатньо часу для підбору потрібних параметрів страховки. Черехапа - це агрегатор, в сфері туристичних страховок він аналогічний сервісів з пошуку авіаквитків і готелів.

Онлайн-сервіс Черехапа був створений в 2012 році, за роки роботи значно розширив число страхових компаній-партнерів, і, можливо, їх буде ще більше. Купівля поліса за допомогою сервісу займає всього кілька хвилин. При необхідності можна звернутися в службу підтримки сервісу і дізнатися про особливості страхування в певних регіонах і взагалі поставити будь-які питання.

Чому потрібно купувати через Cherehapa

Справа в тому, що Черехапа серйозний партнер, а не просто посередник. Черехапа можна натиснути на страхову компанію в спірному випадку. Тому клієнти Черехапи знаходяться в привілейованому становищі, але, зрозуміло, в рамках договору страхування. Повірте, я знаю, про що говорю. Коли мій син опинився в реанімації в Таїланді і ми потрапили на всю страхову суму, Черехапа допомогла, ведучи переговори зі страховою. І я знаю, що наш випадок не єдиний. Скажу по секрету, деякі страховки можна брати тільки через Черехапу, щоб уникнути проблем. У будь-якому випадку ви нічого не втрачаєте, ціни однакові, і краще мати безкоштовну додаткову гарантію, ніж взагалі ніякої.

Дуже важливо, що Черехапа надає тих підтримку. Наприклад, можна через інтернет внести зміни в поліс або анулювати його, коли як багато страхових захочуть особистий візит в офіс. Черехапа завжди в курсі всіх змін і всіх умов за страховками, вам порекомендують в онлайн-чаті, що варто брати в вашому конкретному випадку, а що ні. Ви спробуйте зателефонуйте в страхову, щоб дізнатися щось не зовсім стандартне, там в call-центрі вам таку дурницю наговорять, перевіряв багато разів вже. Черехапа навіть відключає у себе іноді з видачі страхові компанії, якщо у них погані справи і їх поліс краще зараз не купувати. Так що від посередництва ви нічого не втрачаєте, а тільки купуєте.

Як працює Cherehapa?

Все дуже просто: ви заповнюєте форму на головній сторінці Cherehapa , Вибираючи одну країну, кілька країн або цілий регіон, а також кількість днів поїздки, кількість застрахованих і т.д. Далі сервіс вам пропонує на вибір декілька відповідних варіантів, причому сам вказує, які страхові компанії-партнери вам підходять. Ви просто вибираєте потрібну компанію, заповнюєте особисті дані страхуються і платника, оплачуєте і - поліс готовий! Ось можете спробувати чогось порівняти.

Подивитися ціни на страховки →

Зараз партнерами сервісу Черехапа є: Згода, Абсолют, Сбербанк, Альфа, Арсенал ', Ренесанс, Ингосстрах, ВТБ, Російський стандарт, Zetta, Liberty, Тінькофф, Allianz, Ресо, Енергогарант, ТСК.

Варто відзначити, що роздруківка страхового поліса, оформленого через сервіс Черехапа, підходить для подачі документів в посольство для отримання Шенгенської або інший візи. І взагалі поліс нічим не відрізняється від того, що випише вам страхова компанія. Я купував страховку, і через Черехапу, і безпосередньо у страховій - різниці немає, поліс такий же. І проблем з ним в подальшому не було, він був в базі страхової, як і належить.

Найскладніше при виборі страховки - це не технічна сторона (сервіс зроблений зручно, інтерфейс простий і зрозумілий), а зважений вибір страхової компанії особисто для вас. Це не таке просте рішення, адже ми як раз і купуємо страховку, щоб отримати кваліфіковану та швидку допомогу в ситуації, коли від оперативності страховика може залежати здоров'я і навіть життя. На нашому блозі вже є докладну статтю про те, як вибирати страхову компанію , Обов'язково прочитайте.

Порівняння цін і покупка поліса по кроках

Вибір країни і кол-ва людей

Для початку на головній сторінці сервісу можна вибрати країну, кілька країн на вибір або регіон, де буде діяти страховка. Ми для прикладу виберемо Таїланд.

Потім треба вибрати страховий період, кількість мандрівників (до 10 осіб) та їх вік. Нехай це буде страховка на 14 днів для однієї людини:

Нехай це буде страховка на 14 днів для однієї людини:

Початкові результати пошуку

Після натискання кнопки Знайти страховку, ми переходимо на сторінку з результатами, де можна відразу порівняти ціни (вони залежать від курсу валюти, тому можуть відрізнятися в різні дні).

фільтруємо результати

В першу чергу зліва потрібно проставити галочки в наступних пунктах, якщо вони вам потрібні:

Річний поліс - якщо вам потрібен поліс на рік (зазвичай такі купують відразу на кілька поїздок);
Я вже подорожую - важливо на цьому наголосити, так як не всі страхові компанії допускають покупку поліса, якщо ви вже знаходитеся закордоном ( докладніше про це );
Я не громадянин Росії - теж важливий пункт, про який не слід забувати.

Далі можна звернути увагу на рекомендацію сервісу за обраним вами регіону або країні, вона знаходиться праворуч зверху. Ось подивіться, як виглядає рада для Таїланду:

Для Таїланду нам радять додати опцію Пересування на мотоциклі / мопеді і Страхування від нещасного випадку. Припустимо, ми дійсно, як і багато приїжджають в цю країну, збираємося брати в оренду мотоцикл, так що рекомендація цілком слушна і можна її прийняти, натиснувши на кнопку.

Подивіться, ціни відразу змінилися, так як додалася опція Пересування на мотоциклі / мопеді у вкладці Заняття спортом і активний відпочинок і в Додаткових опція х додалося Страхування від нещасних випадків, що зробило страховку дорожчий.

Але потрібно пам'ятати, щоб страховка працювала, потрібно мати права категорії А, інакше просто немає сенсу. А нещасних випадок я б взагалі не страхував. Так як багато хто не розуміє, що це і навіщо - читаємо мій пост про цю опції .

Нижче праворуч ви можете вибрати валюту і суму страхування. Для Шенгену потрібно завжди вибирати суму не менше 30000 євро (детальний пост про нюанси страховок для Шенгену ).

Наприклад, замість 50000 $ виберемо 100000 $ і подивимося, як зміниться ціна.

Наприклад, замість 50000 $ виберемо 100000 $ і подивимося, як зміниться ціна

Тут же під страховими сумами, якщо натиснути детально, то випадуть додаткові фільтри. І тут можна вчинити різними способами. Наприклад, відразу відзначити галочками ті опції, що вам потрібні, тим самим задіявши черговий фільтр. Тоді вартість якихось страховок збільшиться (у тих, де ця опція не входить в базовий пакет), а якісь взагалі можуть зникнути або стати зазначеними червоним знаком оклику.

Але ми зробимо трохи інакше. Виберемо кілька потрібних нам страхових зліва, клікнувши на них, наприклад, Ингосстрах, Згода, Liberty і Альфа страхування (всього 4 можна). Зелені плюсики навпроти тієї чи іншої опції означають, що поліс обраної зліва страхової вже підтримує цю опцію в базі. Зелений кружок з плюсом і написом «N опцій» поруч з назвою страхової компанії, ліворуч, якраз показує, скільки опцій підтримує дана страхова.

параметри страховки

Для кожної страхової можна подивитися деякі подробиці. Це три пункти: асистанс, франшиза і правила страхування. Це дуже важливі пункти. Франшиза означає, що частина витрат оплачуєте ви. Правда, франшиза використовується нечасто, іноді її немає, якщо купувати поліс через партнерів по типу Черехапи .

Але найважливіше, це асистанс, але про нього нижче.

Але найважливіше, це асистанс, але про нього нижче

Як вибирати страхову

Остаточний вибір страхової компанії - найвідповідальніший крок. Обов'язково подивіться мій рейтинг страхових, там завжди свіжа інфа, складена на основі відгуків.

Мій рейтинг страхових →

Основну роль відіграє ассістенс, а не скільки сама страхова компанія. Саме ассістенс буде приймати від вас телефонний дзвінок і направляти в госпіталь на місці. Від швидкості його роботи залежить, як швидко вирішиться ваше запитання, а також в який конкретний госпіталь ви потрапите, в сучасний або який-небудь занюхав. Як вибрати ассістенс - складне питання. Найкраще читати відгуки по конкретній країні і бажано в зв'язці зі страховою компанією, все-таки схвалювати витрату певної суми на ту чи іншу обстеження, буде саме страхова. Але будьте готові, що за кожним ассістенсу і страхової буде негатив. На жаль, це нормальна ситуація і її треба прийняти за даність, так вже влаштований цей бізнес.

У сервісі є фільтр по асістенсам. Але так як страхових не прямий вже й багато, то він не завжди і потрібен, я вже по пам'яті пам'ятаю, хто з ким співпрацює. Головне не купуйте Global Voyager Assistance (GVA), по ним найбільше нарікань.

Головне не купуйте Global Voyager Assistance (GVA), по ним найбільше нарікань

оплата поліса

Після того, як ви натискаєте Купити в графі з одним з назв страхової компанії, сайт направляє вас на сторінку, де перераховані всі параметри вашого поліса, перевірте їх.

Після цього заповнюємо особисті дані застрахованих осіб і страхувальника. Якщо праворуч від прізвища застрахованого поставити крапку під словом Покупець, то ПІБ для страхувальника, нижче, заповниться автоматично.

Якщо праворуч від прізвища застрахованого поставити крапку під словом Покупець, то ПІБ для страхувальника, нижче, заповниться автоматично

Оплатити поліс ви можете своєю банківською картою, заповнивши дані карти.

Так що все робиться онлайн, не треба нікуди їхати. Дуже дивно, що деякі страхові досі НЕ продають поліси через інтернет. Мда. Минуле століття прям.

Відразу після оплати страхового поліса буде висланий вам на зазначену раніше електронну пошту. Крім цього, якщо ви зареєструєтесь, поліс буде зберігатися в особистому кабінеті на сайті Черехапа. Для зручності на зазначений вами телефон прийде СМС-повідомлення.

Ось і все, поліс у вас є, залишається тільки побажати, щоб доля не змушувала їм скористатися.

Як скасувати поліс

Якщо ви захочете, страховий поліс є можливість скасувати. Зробити це треба до його вступу в дію. Щоб анулювати страховий поліс, треба відправити заявку на електронну пошту сервісу або написати їм в онлайн-чат. Після чого гроші повернуться на вашу банківську карту протягом декількох днів. Я вже скасовував так поліс, все пройшло без проблем.

Врахуйте, в інших сервісах або при покупці безпосередньо в страхових компаніях, можуть повернути не всі гроші, а наприклад, тільки 70%. При цьому ще може бути доведеться їхати в офіс. Це до питання, де краще купувати.

PS Зверніть увагу, що вибрані опції індивідуальні та обрані мною для прикладу. Як правило, дитині я завжди роблю поліс з покриттям 100000 $, а собі найчастіше 50 тис $ або теж 100 тис $. При цьому в останній раз по Таїланду я їздив тільки на машині, тому не було необхідності в пакеті «Активний відпочинок», що враховує байк. Також мені не дуже потрібна страховка від нещасних випадків.

Як працює Cherehapa?

Новости