Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

спагеті

«Верьовки» дуже калорійні. Недарма їх рекомендують вживати працівникам важкої фізичної праці, спортсменам і тим, хто змушений працювати на свіжому повітрі в різних погодних умовах. Однак важливо пам'ятати, що для тих же спортсменів додавання в блюдо жиру, масла або маргарину сильно знижує його дієтичні властивості.

Як і будь-які інші борошняні вироби, вони викликають відчуття ситості і наповненості шлунка. За це їх люблять ті, кому важко боротися з відчуття голоду: однієї порції досить, щоб комфортно почувати себе кілька годин.

Калорійність спагетті в відварному вигляді - 190 ккал, в сухому - 340 ккал на 100 грамів. І саме це ставить на них табу для бажаючих схуднути. Для них що спагетті, що хліб - Однакова надбавка до кілограмам на поясі. Вітамінів в спагетті зберігається дуже мало, як і мінералів. Говорити про якийсь корисний вплив таких крихітних кількостей на організм людини годі й говорити.

Незважаючи на це, різноманітність соусів, сирів і приправ, з якими готуються ці вироби, дозволяє нівелювати убогість вітамінного складу та зробити їх приголомшливо смачним блюдом.

Вважається, що в стравах зі спагеті може бути використане абсолютно все, від овочів до м'яса, від риби до кондитерських виробів. Однак саме м'ясні та рибні добавки вважаються найбільш популярними.

Наприклад, в самій Італії в тих регіонах, які відрізані від моря, спагетті найчастіше подаються із беконом (карбонара), яловичиною, свининою, фаршем (Болоньєзе) грибами і овочами. У приморських районах, навпаки, головною начинкою є морепродукти. Але незалежно від району універсальними добавками завжди вважаються томати та продукти з них - паста, кетчуп, соуси і морс.

Саме в приготуванні начинок до спагетті змагаються один з одним імениті італійські кухарі, створюючи справжні шедеври смаку і способу. Та такі комплексні страви, з доданими овочами або м'ясними та рибними продуктами, є дійсно корисними.

Новости