Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Туреччина в жовтні 2019. Де відпочивати? Погода, ціни, відгуки

  1. Ціни на тури в Туреччину в жовтні - 2019
  2. Погода в Туреччині в жовтні
  3. Де відпочити в Туреччині в жовтні 2019 року
  4. Відпочинок з дітьми в жовтні
  5. Чим зайнятися на відпочинку в жовтні

Все про відпочинок в Туреччині в жовтні в 2019 році! Ціни на тури "все включено" на популярних курортах. Де температура води і повітря вище? Чим зайнятися під час відпочинку з дітьми і які є пляжні розваги? Читайте в нашому матеріалі!

Збираючись на відпочинок в Туреччині в цьому місяці, важливо не помилитися з вибором місця для відпочинку. Пляжний сезон добігає кінця, погода стає примхливою і непередбачуваною. Отже, де відпочити в Туреччині в жовтні в 2019 році?

Ціни на тури в Туреччину в жовтні - 2019

Тиждень відпочинку удвох в Туреччині в жовтні обійдеться в 30 тисяч рублів. Це стартова ціна на тури в Туреччину в жовтні для 3 * готелів Анталії, Кемера і Аланії. Трохи дорожче путівки в Сіде - від 35 тисяч, в Белек - від 40 тисяч. Аналогічні тури тривалістю 11 ночей в Анталії, Аланії та Кемері обійдуться вже мінімум в 40 тисяч. Сіде пропонує путівки вартістю від 45 тисяч, Белек - від 50 тисяч.

Тиждень відпочинку в 5 * готелі в Кемері і Аланьї коштує не менше 40 тисяч, в Сіде - 45 тисяч, в Анталії і Белеку - 50-55 тисяч. Найдешевші тури в Туреччину в жовтні 2019 року тривалістю 11 днів можна знайти в 5 * готелі Аланії - від 55 тисяч. Трохи дорожче коштує відпочинок в Кемері і Сіде - від 55 до 60 тисяч. Найдорожчі путівки пропонують готелі Белека і Анталії, стартова ціна - від 70 тисяч.

Знайти тур на жовтень →

Отримайте знижку 2000 ₽ для турів в Туреччину від 100 000 ₽ на Травелате по промокодом UAFT2000make-trip. Інші купони на знижку >>

Подивіться, скільки коштують тури на різні курорти Туреччини в жовтні 2019 року. Ціни вказані за тур з Москви на двох осіб на 7 ночей:

(Фото © booking.com / Azura Deluxe Resort & Spa)

Погода в Туреччині в жовтні

Погода в Туреччині в жовтні ще подарує чимало сонячних днів, принаймні в першій половині місяця. Середня температура повітря в Анталії і Кемері удень +21 ... + 25 ° С, вночі +15 ... + 18 ° С. Температура води в морі +22 ... + 24 ° С, дощів мало. Інша ситуація на узбережжі Егейського моря - тут дощить частіше і похмурих днів більше, ніж на середземноморських курортах.

Вранці і ввечері в жовтні відверто прохолодно, вітровки на прогулянці будуть вельми до речі. Засмагати і купатися найкраще в пікові денні години, коли повітря максимально теплий. Після обіду бувають невеликі хвилювання на морі, але для справжніх штормів час ще не настав.

У другій половині місяця температура повітря знижується на кілька градусів, і все частіше сонце ховається за хмарами. В кінці місяця на зміну тепла приходять сильні вітри і дощі з грозами.

Подивіться, які ціни на готелі в Туреччині в жовтні 2019 року:

Чому в Туреччину краще літати восени?

(Фото © booking.com / Kervansaray Apartment)

Де відпочити в Туреччині в жовтні 2019 року

Для відпочинку в Туреччині в жовтні краще вибирати курорти Середземного моря - там і море тепліше, і опадів значно менше, ніж на узбережжі Чорного та Егейського морів. Сухо і сонячно на берегах Аланії і Анталії .

Якщо ви надумали їхати на відпочинок в Бодрум і Мармарис , То краще планувати поїздку в першій декаді жовтня, після 15 числа там дощитиме. Подорожуючим з дітьми краще доглянути готелі з теплими басейнами, так як купання в морі не буде комфортним.

Корисна підбірка:

Карта пляжного відпочинку в Туреччині в жовтні

Карта пляжного відпочинку в Туреччині в жовтні

(Фото © zolakoma / flickr.com / Ліцензія CC BY 2.0)

Відпочинок з дітьми в жовтні

Збираючись на відпочинок до Туреччини в жовтні з дітьми, варто звернути увагу на курорти Анталії. Тут найвищі температури повітря (+ 25 ° С вдень) і найтепліша вода в морі - близько + 24 ° С. На Егейському узбережжі вдень теж тепло, але вода вже прохолодна для купання і вище ймовірність дощів.

Чим гарний відпочинок у Туреччині в жовтні, так це можливістю зупинитися в гарному готелі з якісним обслуговуванням за півціни. Повний комплект всіх дитячих розваг ви знайдете в готелях Белека і Анталії. Скромніше інфраструктура в Аланьї, але навіть цей віддалений курорт впевнено займає свою позицію серед найбільш затребуваних місць для відпочинку в Туреччині в жовтні, і відгуки туристів тому свідчення.

Тепер про нюанси. Не забувайте, що жовтень - це вже не літо. Навіть якщо вдень сонце пече, то вранці і ввечері по-осінньому прохолодно. Обов'язково захопіть для дитини теплі речі. Пам'ятайте, що сезон закінчується, і в другій половині місяця анімації та інших розваг в готелі може і не бути. Якщо це важливо для вас - уточніть деталі перед поїздкою.

Готелі для відпочинку з дітьми →

Статті по темі:

(Фото © booking.com / Melas Resort Hotel)

Чим зайнятися на відпочинку в жовтні

У жовтні все ще стоїть тепла погода, тому затребувані всі водні види спорту і пляжний відпочинок. Ціни в турецьких центрах дайвінгу невисокі, і такі школи дуже популярні серед новачків.

З дітьми можна сходити в парк атракціонів. Якщо ви відпочиваєте в першій половині місяця, то ще встигнете відвідати аквапарки і дельфінарії. Великі аквапарки є в Анталії, Кемері, Аланьї, Белеку, Кушадасах, великі дельфінарії - в Белеку, Кемері і Анталії.

Відпочинок "все включено" в Туреччині →

У жовтні можна досить вдало прогулятися по магазинах. Швидке закінчення сезону робить торговців поступливими, а цінники на товарах - привабливими для туристів. Великі аутлет з цілорічними знижками є в Стамбулі і Анталії. Обережніше з покупками на ринках - там часто зустрічаються підробки, а улесливі промови східного торговця легко присплять вашу пильність.

Високо затребувані екскурсії і поїздки по околицях - можна відвідати руїни Фазеліса, Перга і Аспендоса, досліджувати природні пам'ятки - гірські схили і водоспади. Деякі туристи роблять короткий вояж в Стамбул , Благо м'яка погода відмінно сприяє таким подорожам.

Шукайте екскурсії на сервісах Sputnik8 і Tripster . Індивідуальні та групові, без натовпів туристів і російською мовою.

Корисна підбірка:

(Фото © booking.com / Sunprime C-Lounge)

Джерело вступного зображення: © ozanhatipoglu / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0

Де температура води і повітря вище?
Чим зайнятися під час відпочинку з дітьми і які є пляжні розваги?
Отже, де відпочити в Туреччині в жовтні в 2019 році?

Новости