Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фінський алкоголь - горілка, лікери та інші міцні сорти

  1. фінська горілка
  2. Vodka of Finland, Finlandia
  3. Фінська горілка Saimaa
  4. Фінська горілка Koskenkorva
  5. лікери
  6. лікери Lapponia
  7. Lapponia Lakka - морошка
  8. Lapponia Mustikka - чорниця
  9. Lapponia Puolukka - брусниця
  10. Lapponia Polar Cranberry - журавлина
  11. Lapponia Tyrni - обліпиха
  12. Алкогольні магазини Alko в Фінляндії
  13. ціни
  14. Тости по-фінськи
  15. продаж алкоголю

Знайти смак до душі в високому градусі не так-то легко. Яку фінську горілку або фінський лікер вибрати? З традиційним житнім хлібом і сауною, фінський алкоголь став символом країни. Щодня сотні Росіян перетинають кордон для того, щоб потрапити в магазин Duty Free, що пропонує великий вибір спиртного. «Електронна Фінляндія» розповість вам, що до чого і з задоволенням допоможе підібрати напій до смаку.

фінська горілка

Для багатьох словосполучення «фінська горілка» - ознака якості та чистоти спиртного. Найчастіше, під час застіль чується один і той же питання: «Ти купив путівку до Фінляндії?»

«Звичайно, купив!», - відповідає співрозмовник, вказуючи на холодну пляшку.

Vodka of Finland, Finlandia

Vodka of Finland, Finlandia

Горілка Finlandia - еталон скандинавського спиртного. За запевненням виробника напій став результатом з'єднання трьох компонентів: джерельної води, шестирядного ячменю і північного сонця, яке зображено у вигляді червоного гуртка.

Це природне явище фіни спостерігають влітку: протягом приблизно двох місяців полярне сонце не сідає за горизонт, даючи можливість виростити згаданий ячмінь.

Лінійка продуктів Finlandia включає в себе не тільки класичну фінську горілку, а й ряд інших:

  • Finlandia Classic - класична горілка;
  • Finlandia Blackcurrant - чорна смородина;
  • Finlandia Cranberry - журавлина;
  • Finlandia Lime - лайм;
  • Finlandia Tangerine - мандарин;
  • Finlandia Grapefruit - грейпфрут;
  • Finlandia Mango - манго;
  • Finlandia Raspberry - малина;
  • Finlandia Redberry - журавлина.

На замітку! Всі напої прозорі і безбарвні, за винятком червоної журавлинною настойки, не переплутайте її з журавлинною Finlandia Cranberry. Вони абсолютно різні.

Фінська горілка Saimaa

Свою назву горілка Saimaa запозичила у однойменного найчистішого озера на південному сході країни, де й розташоване підприємство з виробництва напою.

Для виробництва горілки використовується органічне зернова сировина і льодовикова вода. Інформація з різних джерел дає право вважати, що під зерновим сировиною мається на увазі пшениця.

На російських прилавках Saimaa з'явилася лише в 2011 році після проведення компанією ребрендингу, до цього вона продавалася виключно в Фінляндії.

Як і попередній напій, ця горілка представлена ​​в декількох варіантах:

  • Saimaa Classic - класична горілка;
  • Saimaa Nordic Berries - лісові ягоди;
  • Saimaa Black Currant - чорна смородина.

Фінська горілка Koskenkorva

Фінська горілка Koskenkorva

Назва горілки Koskenkorva походить від назви населеного пункту Фінляндії, де в середині XX століття починали її виробляти з ячменю і джерельної води.

Це цікаво! Виробники відзначають, що на одну півлітрову пляшку міцного спиртного необхідно 18 200 добірних зерен ячменю.

За перші десять років існування горілка Koskenkorva завоювала одне з перших місць на ринку міцних напоїв Фінляндії. «Фіни, яких нерідко вважають стриманими людьми, полюбили цей напій як приємний спосіб розслабитися в моменти відпочинку», - йдеться на сайті, присвяченому продукції.

Відзначимо, лінійка Koskenkorva також дуже різноманітна: у ній є звичайна горілка міцністю 40% і кілька ароматизованих горілок фортецею 37,5%. Нижче представлений повний асортимент:

  • Koskenkorva Vodka - класична горілка;
  • Koskenkorva Vodka Blueberry - чорниця;
  • Koskenkorva Vodka Green apple - зелене яблуко;
  • Koskenkorva Vodka Lingonberry - брусниця;
  • Koskenkorva Vodka Nordic berries - лісові ягоди;
  • Koskenkorva Vodka Vanilla - ваніль.

лікери

Варто сказати, що крім горілки підприємство займається виробництвом лікерів Koskenkorva: Minttu (м'ятний), Cranberry (журавлинний), Lakritsi (лакрица і ірис), Peach (персиковий), Salmiakki (з салміаком), Strawberry (суничний).

Зупинимося на Minttu, міцному лікері з яскраво вираженим смаком. У Росії його називають «горілка-лікер», напевно, за рахунок його прозорості. Існує два різновиди: Minttu Peppermint міцністю 40 і 50 градусів, а також Minttu Black Mint міцністю 35 градусів.

лікери Lapponia

лікери Lapponia

Лікери Lapponia виготовляються зі свіжих ягід, які збирають вручну і наполягають на нейтральному спирту в цілісному вигляді. Таким чином, напій стає солодким, адже, якщо розчавити ягоди, кісточки дадуть гіркуватий присмак.

Як і в усьому спиртному, в лікерах міститься фінська вода, яка є однією з найчистіших у світі. Саме вона прийде м'якість і насиченість.

Існують кілька видів Lapponia:

Lapponia Lakka - морошка

Морошка вважається в Скандинавії справжнім делікатесом. Її бурштинові ягоди збирають на болотах, в тундрі і в заболочених лісах.

Рада бармена: з напою можна готувати найрізноманітніші коктейлі. Спробуйте додати його в темний ром або лікер какао. До речі, він п'ється також легко, як і легендарний Baileys.

Lapponia Mustikka - чорниця

Ягоди чорниці здавна вважалися у народів Північної Європи одним з найулюбленіших ласощів, саме з них створено лікер.

Рада бармена: в повній мірі його смак можна відчути, змішавши з сухим ігристим вином в пропорції два до одного.

Lapponia Puolukka - брусниця

Брусницю збирають в хвойних лісах Лапандіі з кінця літа до середини осені. Один з фінських поетів XIX століття описував її смак, як "прекрасно освіжаючий і охолоджуючий".

Рада бармена: на відміну від наведеного асортименту напій краще пити в чистому вигляді, але також він буде хороший укупі з сухим вермутом і джином.

Lapponia Polar Cranberry - журавлина

Журавлину, що росте на лапландських болотах, збирають восени після перших заморозків. Саме тоді вона стає яскраво-червоною, набуваючи особливо насичений смак.

Рада бармена: цю настоянку можна вживати як в чистому вигляді, так і створювати за допомогою неї коктейлі. Наприклад, можете додати її в грейпфрутовий сік і мінеральну воду, також спробуйте три частини лікеру змішати з дев'ятьма частинами охолодженого білого вина.

Lapponia Tyrni - обліпиха

Обліпиха, яку збирають на невеликих острівцях в фінських шхерах, містить безліч вітамінів . Цікаво, що ще під час "сухого закону" її сік використовували для маскування смаку спиртного.

«Приємна штучка цей лікер Особливо його любить моя мама, хоча вона взагалі любителька солодкого. Красива пляшечка, приємний аромат. Я люблю додавати його в чай ​​або морозиво », -Поділися враженнями від напою частий гість Duty Free .

матеріал по темі

Алкогольні магазини Alko в Фінляндії

Ми вже не раз розповідали вам, де купити алкоголь в Фінляндії. Але тепер ми хочемо зупинитися докладніше на магазині, який визнається найпопулярнішим серед російських туристів.

ціни

Випивка в Фінляндії недешева, значно дорожче, ніж в Росії. Саме бюджетне пиво в барі коштує близько 4 євро за півлітра, чарка горілки трохи дорожче. За 10 євро в Alko можна купити півлітрову пляшку горілки (12 чарок), правда, міцністю 32 градуси, але це теж непогано.

Пляшка 0.75 л сухого французького червоного або білого вина оцінюється від 7 до 40 євро, ціни на шампанське також починаються з 7 євро і доходять до сотні і вище.

Можна істотно заощадити, купуючи алкоголь в магазинах Duty Free, які розташовуються на російсько-фінському кордоні. Вино, коньяк, горілка, пиво, лікери не обкладаються акцизами, тому спиртне там на 20-30% дешевше, ніж в винно-горілчаних магазинах.

Це цікаво! За офіційними даними, зараз фіни вживають 9,6 літра чистого алкоголю на душу населення в рік. Майже що півлітра в тиждень. Наведемо в порівняння середній європейський рівень - 10,7 літра і литовський - 13,2 літра.

Тости по-фінськи

В інтерв'ю «Российской газете» актор Віллі Хаапасало розповів: «Я родом з Фінляндії, а у нас там не прийнято говорити тости. Ніколи! По суті, навіть поняття такого не існує ... Ми в Фінляндії, якщо п'ємо, так п'ємо, якщо розмовляємо, так розмовляємо. Мене бабуся вчила з дитинства - якщо нічого сказати, то краще взагалі мовчати. До того ж в Фінляндії практично не цокаються. Як це не дивно, але ми цокаємося тільки за сумних обставин - на похоронах ».

І все-таки ми наведемо невеликий словник тостів, на випадок, якщо ви раптом захочете виголосити промову під час застілля:

  • kippis - вип'ємо;
  • menestyksen malja - тост за успіх;
  • sinun kunniaksesi - за ваше здоров'я;
  • rakkaudesta - за любов;
  • malja isoille pankkitileille - за великі рахунки в банках;
  • malja tulevaisuudelle - за наше майбутнє;
  • malja liiketoimille - за співпрацю.

продаж алкоголю

продаж алкоголю

У Фінляндії заборонено продавати спиртне нетверезим і особам молодше 18 років. Міцні напої можуть купити особи старше 20 років, 18-19 річним продадуть легкий алкоголь до 22 градусів. Якщо ви виглядаєте занадто молодо, продавці попросять паспорт або водійські права.

Анастасія Колмагорова

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями

Яку фінську горілку або фінський лікер вибрати?
Найчастіше, під час застіль чується один і той же питання: «Ти купив путівку до Фінляндії?

Новости