Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

7 правильних карт для прогулянок по Києву

  1. 1. Карта туалетів
  2. 2. Карта Wi-Fi: все відкриті хотспоти міста
  3. 3. Visitkiev: карта туристичних маршрутів
  4. 4. Tap4parking: карта парковок
  5. 5. EasyWay: карта міського транспорту з інформацією в реальному часі
  6. 6. Яндекс.Транспорт: міський громадський транспорт в реальному часі на карті Києва
  7. Партнерські посилання:

Крім того, що Київ - найкрасивіше місто з історичним центром і місцями непоганий сучасною архітектурою, це ще і величезний ділове місто, столиця з шаленим кількістю транспорту, людей і величезними відстанями Крім того, що Київ - найкрасивіше місто з історичним центром і місцями непоганий сучасною архітектурою, це ще і величезний ділове місто, столиця з шаленим кількістю транспорту, людей і величезними відстанями. Потенційно ваша прогулянка по Києву повинна бути прекрасною, архітектурна спадщина міста має, але її може затьмарити кілька дрібниць, якщо в Києві ви погано орієнтуєтеся. Тому ось вам кілька рятівних карт, які ви можете використовувати в якості доповнення до основної картки - Google Maps, Яндекс.Карти, HERE, старовинної паперової або що там ще ви використовуєте для прокладання маршрутів прогулянок.

1. Карта туалетів

Хоча київські кафе в цілому лояльно ставляться до людей, яких до них заганяє потреба, корисність цієї карти переоцінити складно. Раніше у сервісу крім web-версії були мобільні додатки, але зараз вони чомусь зникли з магазинів.

сайт: wc-kiev.org сайт:   wc-kiev

2. Карта Wi-Fi: все відкриті хотспоти міста

Поки що в Україні в цілому і в Києві зокрема є величезна проблема з швидким мобільним інтернетом. 3G є тільки у ТриМоб - маленького і похмурого державного оператора, доступ до швидкісного мобільного інтернету надають CDMA-оператори. Всеукраїнська велика трійка мобільних операторів на момент написання цього матеріалу ліцензії тільки отримала і мережу розгорнути не встигла. Зате в спадок після чемпіонату з футболу Євро-2012 в Києві залишилася велика кількість відкритих Wi-Fi-мереж. Незапароленний Wi-Fi - також часте явище в міських кафе. Знайти всі точки можна на цій карті.

сайт: wi-fi.ua сайт:   wi-fi

3. Visitkiev: карта туристичних маршрутів

Центр української столиці повний пам'яток, але в ньому не вистачає покажчиків. Зате ініціативні люди зібрали в інтернеті кілька маршрутів по пам'ятних місцях міста, завдали їх на карту і зробили доступними для громадськості. Все найголовніше для декількох днів в столиці тут є. Шкода, що немає мобільного додатка або добре адаптованого для мобільних пристроїв інтерфейсу. Зате підтримується три мови: російську, українську, англійську.

сайт: visitkiev.ua сайт:   visitkiev

4. Tap4parking: карта парковок

Якщо ви приїхали до Києва на автомобілі, то скористайтеся картою парковок. За їх актуальністю стежить пильний народ. На сайті проекту парковки можна впорядкувати за платним і безкоштовним, типу (вулиця, майданчик, паркінг або гараж) залишити свій коментар. Карта парковок доступна українською, російською, англійською та польською мовами. Добрі люди зробили для неї Android-додаток.

сайт: tap4parking.com сайт:   tap4parking

5. EasyWay: карта міського транспорту з інформацією в реальному часі

Якщо ви переміщується по місту своїм ходом, то незайвим буде встановити на смартфон додаток (є під Android і під iOS) або завантажити web-версію карт Києва з маршрутами міського транспорту. В принципі, відповідні маршрути проїзду можна знайти і на картах Google або Яндекс, але інтерфейс EasyWay більше заточений під вибір оптимального транспорту. У ньому ж можна відстежити переміщення по місту автобусів, тролейбусів і трамваїв з GPS-маячками. Правда карти Google також підтягнули цю послугу. Інтерфейс EasyWay є російською, українською та англійською мовами.

сайт: eaway.in.ua

Завантажити з Google Play або з AppStore . Завантажити з   Google Play   або з   AppStore

6. Яндекс.Транспорт: міський громадський транспорт в реальному часі на карті Києва

Яндекс.Транспорт не вміє прокладати маршрути, але в зручному форматі показує, де знаходиться потрібний вам автобус, тролейбус або трамвай в даний момент. Так що якщо ви самі знаєте номер і маршрут, краще використовувати цю програму, ніж досить безглуздий EasyWay. Хоча в ньому немає інформації про рух маршруток. Але в Києві реально мало маршрутних таксі з GPS-маячком, так що невелика втрата. Зате в ньому є інформація про пробки (з Яндекс.Пробок), а часом це навіть більш цінне. Оскільки дізнатися маршрут можна у Google або у випадкового перехожого.

Партнерські посилання:
  • Шукайте нестандартні екскурсії на Tripster ;
  • Замовляйте житло на Booking ;
  • Шукайте авіаквитки на сайті МАУ або OneTwoTrip ;
  • Замовляйте готові тури на Misto.travel ;
  • Вибирайте вигідну туристичну страховку на Cherehapa ;
  • Беріть байки в оренду на простих умовах на BikesBooking .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости