Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Північна Каліфорнія - один з найкрасивіших регіонів США - Slavic Sacramento

У традиційному щорічному списку головних регіонів планети, складеному NewYorkTimes, не могло обійтися без американських міст. Третє місце в рейтингу після південноафриканського Кейптауна і новозеландського Крайстчерча зайняла Північна Каліфорнія - місце, куди чимало туристів поїдуть з куди більшим задоволенням, ніж в міста, що розташувалися в списку вище.

Третє місце в рейтингу після південноафриканського Кейптауна і новозеландського Крайстчерча зайняла Північна Каліфорнія - місце, куди чимало туристів поїдуть з куди більшим задоволенням, ніж в міста, що розташувалися в списку вище

Північна Каліфорнія - регіон досить незвичайний. Він славиться м'яким середземноморським кліматом (хоча розташований на узбережжі Тихого океану), самої родючою землею на планеті, висотними американськими містами, чудовою природою і давньою історією, від якої матеріальних цінностей майже не залишилося. Перші індіанці тут з'явилися приблизно десять тисяч років тому (звідки - невідомо досі, як і взагалі невідомо нічого по появі корінного населення Америки на материку).

При цьому вони продовжували прибувати, і в результаті до епохи Великих географічних відкриттів саме територія Північної Каліфорнії була однією з найбільш густонаселених. Першими після плавання Колумба сюди дісталися іспанці (про що свідчать назви каліфорнійських міст - Лос-Анджелес, Сан-Хосе, Сакраменто, Сан-Франциско та інші).

З перерахованих міст до північній частині штату відносяться всі, крім Лос-Анджелеса. Самим знаменитим з них є, безумовно, Сан-Франциско - місто досить незвичайний і мало піддається опису. Його з повним правом можна називати одним з найвідоміших міст США - поряд з Лос-Анджелесом, Нью-Йорком, Майамі, Вашингтоном, Чикаго і Лас-Вегасом.

І це при тому, що в фільмах місто фігурує дуже рідко. Тим часом це місто вважається одним з найбезпечніших і культурних в Штатах. Тут знаходиться найдавніша (після нью-йоркської Метрополітен-опери) опера США, вона була заснована майже сто років тому відомим диригентом Гаетано Мелорі.

По темі: Big Sur: небо в алмазах

Новости