Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Криму

  1. мис Айя
  2. Фороської парк



Вимовляєш слово Крим і відчуваєш, як з головою поринаєш в Чорне море, або у вас починає крутитися голова від неповторного аромату субтропічній рослинності Південного берега Криму.
Через мить ви на гірській вершині поруч з польоті птахами.

Що може бути солодшим, ніж відпочинок в Криму!? Тільки бажання знову приїхати на відпочинок до Криму.

Курорти Криму пропонують вам все відразу: ви то опиняєтеся; на березі моря або подорожуєте по горах, то блукаєте по субтропічного лісі або робите паломництво до історичних местам.Города-курорти Криму, здавалося б, такі схожі своїм ласкавим морем, довгими прогулянками по набережній, умінням радо зустрічати гостей.

У той же час, вони різні в своїй історії і неповторній красі. Так, наприклад, побувавши в Євпаторії, Ви зможете відвідати унікальну мечеть Хан-Джамі. Севастополь, місто слави російських моряків, налічите більше 2000 пам'яток археології, історії та культури. Літня Ялта порадує безліччю фестивалів барвистих і фіеріческіх видовищ.

Відпочинок в Криму, яке б місто Ви не вибрали, - це завжди гідний відпочинок. Тільки тут можна на повні груди вдихнути свіже повітря гір, покататися з вітерцем на катері, скоротати вечір за неквапливою бесідою в затишному кафе.

Вирушаючи до Криму, будь то Севастополь або Балаклава, Алушта або Ялта, Феодосія або Керч,
Сакіілі Євпаторія, у вас завжди буде можливість не тільки насолодитися красою і природою кримських міст, а й відвідати кращі пансіонати Криму.
Щорічно санаторії Криму, і пансіонати Криму зустрічають сотні тисяч гостей. І часто люди відвозять приємні спогади не тільки про кримському півострові, а й в світлого смутку повторюють:
"Пансіонат, Крим ..." Прекрасні види моря, комфортабельні номери, маса розваг - лише крапля в морі турботи, яку проявлять в ставленні до Вам кращі; пансіонати і санаторії, а також жителі Криму.

Відпочинок в Криму - чудова можливість поправити здоров'я. Рушайте на тиждень-другий в пансіонати Крим і Ви в цьому переконаєтеся. Санаторії Криму запропонують Вам таке лікування, яке буде не тільки корисним, а й приємним. Водні процедури, грязьові ванни, вода з мінеральних джерел воістину здатні творити чудеса!

Ми станемо вашим компасом в море пропозицій по відпочинку в Криму. Ваша звернення до нас дозволить запропонувати Вам найоптимальніший варіант відпочинку в Криму цілий рік.

По праву вважається містом-курортом. інфраструктура міста
містить По праву вважається містом-курортом
все, що тільки може знадобитися туристу: численні санаторії і пансіонати, магазини, кафе і ресторани, екскурсійні бюро. Центр Євпаторії після реконструкції став містом, що живуть яскравою цілодобової життям: всюди бари і дискотеки, а також гастролі відомих артистів.
Якщо ви віддаєте перевагу більш активний відпочинок, до ваших послуг інструктори з дайвінгу, що пропонують з головою зануритися в підводний світ Кримського півострова, а також моторний дельтаплан, на якому ви можете пролетіти над містом і затокою. Якщо вам більше до душі морський відпочинок, вас очікують походи на яхтах.
Крім великого оздоровчого комплексу - в Євпаторії близько семи десятків санаторіїв - місто славиться також лікувальними грязями
і ропою з озера Мойнаки.

відправити заявку на відпочинок в Криму

Античний місто, початок існування якого відносять до V ст. до н.е.
У наш час городище
знаходиться н місці Центрального дитячого клінічного санаторію. Всі бажаючі можуть сходити і подивитися на історичний пам'ятник культури на вул. Дувановської. Це був торговий центр, куди звозилися найрізноманітніші товари, місцеві жителі займалися рибальством, розводили худобу, займалися землеробством. У IV до н.е. Керкинитида переходить під владу Херсонеського гос-ва. У II ст. до н.е. місто завойовують скіфи. Перестав існувати місто приблизно в III в. до н.е.

забронювати номер в готелі Криму;


Гордістю міста є Сакський курортний парк. У приїжджають Гордістю міста є Сакський курортний парк
в Саки іноді створюється враження, що зелень тут була завжди.
Але це далеко не так. Своє зелене вбрання курорт знайшов лише в кінці минулого століття; до цього тут тягнулася випалена палючим літньою спекою степ. Лише навесні вона оживала, ненадовго покриваючись свіжою травою і квітами. Сьогодні мальовничий парк розкинувся на території, що дорівнює майже 50 гектарів; в ньому росте близько 80 порід дерев і чагарників. За різноманітністю деревної рослинності Сакський парк нагадує Ділянка ботанічного саду - в ньому представлена ​​флора багатьох країн світу. Тут можна зустріти вихідців з Європи, Азії (зокрема, з країн Середземномор'я, Китаю), Північної Америки: дуб і березу, клен польовий і американський, іспанська дрік і японську софора, тис і тополя білий, чорний і пірамідальний, вербу білу і пурпурову , в'яз і платан, каштан і гледичію, держидерево і; тую, сосни і ялівці. Першими мешканцями парку були посухостійкі види: акація, сріблястий лох, гледичия, тамариск. Прижилися і такі теплолюбні рослини, як кипариси, кедри гімалайський і атласький, гліцинія тайська, текома і ін. Дерева в парку ростуть як би поверхами. Високо в небо пішли вершини його столітніх дерев-велетнів: дуба, сосни, тополі, ясена, гледичии. Під їх склепіннями ростуть дерева нижче: софора, акація, клен, верба. Останній ярус займають різноманітні чагарники: букс (самшит), бирючина, туя, жимолость, спірея і ін. Поєднання лісової, лісостепової, середземноморської рослинності і створює мальовничий зелений ансамбль. Серед тінистих алей тут і там трапляються залиті сонцем галявини, скульптури, на ставках плавають великі лебеді.

забронювати номер в готелі Криму;

Курортне селище на березі Каламітської затоки. Курортне селище на березі Каламітської затоки
невелике селище
затишно розташувалося між Севастополем і Євпаторією, розкинувшись уздовж узбережжя в рівнинній місцевості. Чудовий пляж, вкритий піском і галькою, тягнеться на кілька кілометрів і відрізняється пологим дном, яке плавно поглиблюється. Саме це грає не останню роль у виборі Миколаївки сім'ями з дітьми.

Пансіонати і санаторії Миколаївки розташовуються безпосередньо на морському узбережжі. Селище є екологічно чистою зоною, тут немає портів і гір, тут панує тиша і м'який, щадний клімат. Повітря в Миколаївці буквально просочений ароматами трав, тут легко дихати, оскільки поруч немає жвавих шосе, а з моря постійно дме легкий бриз. Втім, якщо Ви любите буйну рослинність, а відпочинок в Криму у Вас асоціюється з мальовничими парками і посиденьками під тінистими деревами, Миколаївка навряд чи Вам підійде - тут класичний степовий ландшафт. Але цей мінус відпочинку в Миколаївці не зрівняється з безліччю плюсів. Крім вже вищеописаних відмінних пляжів і чистого повітря, Миколаївка пропонує туристам недороге житло, доступні ціни на проживання в пансіонатах, дешеві овочі та фрукти, а також можливість придбати різні екскурсії в будь-які куточки Криму, причому як автобусні, так і морські.

Готелів в Миколаївці немає, потреба туристів в організованому розселення цілком задовольняють бази відпочинку і пансіонати, а також досить розвинений приватний сектор. До речі, Миколаївка дуже популярна серед кримчан, зокрема, тут нерідко можна зустріти відпочиваючих із Сімферополя або Севастополя. Вони цінують курортну Миколаївки за розумну вартість відпочинку і хороший клімат.

Любителям нічних розваг в Миколаївці навряд чи доведеться нудьгувати. Тут працює вдосталь різних розважальних закладів, включаючи бари, ресторани, дискотеки, і навіть казино. Щорічно під час курортного сезону в Миколаївці гостює мобільний луна-парк.

Загалом, відпочинок в Миколаївці - це вибір, перш за все, людей, який вважають за краще тишу і віддаленість від урбанізованих центрів всього іншого. Тут потрібно просто жити і насолоджуватися чистим морем, зручними пляжами, дешевими дарами природи і чудодійним кримським кліматом. На цьому курорті немає гламуру і звичної для великих туристичних центрів жвавості, але для багатьох це як раз і є безсумнівним плюсом.

забронювати номер в готелі Криму;

Курорт Піщане розташований на березі Каламітської затоки Курорт Піщане розташований на березі Каламітської затоки   Чорного моря відомого своїм унікальним біологічним складом і високими екологічними пробами води
Чорного моря відомого своїм унікальним біологічним складом і високими екологічними пробами води. Розташовуючись в долині біля підніжжя схилу гірського пасма, курорт захищений від вітрів і степових суховіїв. Пансіонат знаходиться в унікальній кліматичній зоні, що поєднує м'який морський клімат узбережжя із сухим кліматом степового Криму. Це місце за кількістю сонячних днів у році не поступається таким прославленим кримським курортам, як Ялта і Алушта. Середня температура повітря влітку + 25C + 28С, морської води + 20C + 24С.

На курорті є як піщані, так і мелкогалечниє пляжі. Глибина і положистість морського дна також різняться в залежності від пляжу. На пляжах пропонується маса водних розваг і атракціонів (водні мотоцикли, катамарани, банани, водні гірки, батути, караоке і т.д.). Всі пляжі відкриті для вільного відвідування в будь-який час доби. По інший бік мису Лукулл тягнеться смуга Диких пляжів, дістатися до яких можна спустившись з гори.

У Піщаному розвинена інфраструктура відпочинку і розваг, ринок з великим вибором фруктів, овочів, вин та інших місцевих смакоти. У будь-який час відкриті бари, ресторани, дискотеки, більярдні, спортмайданчики, обмінні пункти, пошта, міжнародні телефонні переговорні пункти. У прибережних санаторіях діють салони краси та масажні кабінети.

Унікальне розташування курорту налаштовує на те, щоб використовувати це місце, як базу для відвідування всіх культових місць Криму. Відстань до всіх культурних і розважальних центрів становить менше 1.5 годин їзди на автомобілі. Всього в 19 км від пансіонату знаходиться найвідоміші культурні об'єкти - Бахчисарайський палац і гора Чуфут-Кале - поселення стародавніх жителів Криму, навколо Бахчисарая розташовані прекрасні природні заповідники.

З Піщаним пов'язані цікаві сторінки давньої і нової історії Криму. На лівому березі річки Альми, на крутому стрімкому мису, піднятому над рівнем моря на 30 м, знаходяться залишки Усть-Альмінської скіфського городища представляють великий інтерес для науки. Весь комплекс знахідок дозволив віднести цю споруду до II-III ст н.е .. В ті далекі часи «хліб був головним джерелом збагачення скіфів, і тому виникла необхідність створити в Криму економічну базу, яка виробляє хліб», що «у зв'язку з постійними нападами сарматів на скіфський світ в перші століття н.е. в Криму виникли нові городища і селища, що проіснували аж до готських і гуннских походах »і це городище одне з них - розповість багато цікавого. Так розповідала про походження Усть-Альмінської городища археолог Т.Н. Висоцька, багато років проводила розкопки в с. Піщане. І сьогодні, піднявшись на висоту мису Керменчик, можна побачити залишки стародавнього городища

забронювати номер в готелі Криму;

Селище на західному узбережжі Криму Селище на західному узбережжі Криму.
Поруч мальовничий мис Лукул. пляжі тут
піщані як втім і на всьому західному узбережжі. Перерахую селища західного узбережжя в порядку віддалення від Севастополя:
Учкуївка, Любимівка (обидві практично поруч з поромом),
Кача (значно далі перших двох),
Андріївка (ще далі, але поруч з Качей),
Піщане, Берегове, Миколаївка (відносяться адміністративно до Бахчисарайського району Криму, а не до Севастополя, Миколаївка найближчим морське узбережжя для жителів Сімферополя і вони сюди приїжджають купатися).
Андріївка знаходиться досить далеко від Севастополя. На маршрутці потрібно їхати близько 30 хвилин до площі Захарова, де знаходиться причал Північної сторони. Від пл. Захарова ходять катери до центру Севастополя (близько 10 хвилин в дорозі через кожні 30 хвилин).
Житло в Андріївці це в основному приватний сектор, хоча є і багатоповерхові будинки. Тобто можна зняти і впорядковану квартиру. З гарячою водою як і в усьому місті. Якщо хочете, щоб вона точно була шукайте житло з колонкою або бойлером. В середньому житло тут дешевше ніж в Качі, в Качі дешевше ніж в Учкуєвке і Любимівці. Однак різниця не настільки суттєва, більшу роль все ж відіграє впорядкованість житла.

Селище Орловка розташований на західному узбережжі Криму близько Севастополя. У Севастополі бухта ділить місто на Південну (основну) і Північну сторону. Орловка знаходиться приблизно в 17 кілометрах від північного боку бухти.

Починаючи з північного боку починаються піщані пляжі, який відповідно і в Орлівці. Пляж довгий, широкий і місця вистачає для всіх. Природно безкоштовний. Пляж знаходиться в долині річки Кача, під'їзд по шосе, від зупинки маршрутки не більше 5 хвилин ходьби

Селище Учкуєвка - невелике північне район Севастополя. Цю місцевість, як і прилеглі території півострова, в різний час населяли племена готів, скіфів, італійців-генуезців, еллінів. Однак свою сучасну назву селище отримало від тюрків, які назвали свою сільце Уч - Куя. Традиційний переклад цієї назви «три колодязя»: з тюркського «уч» - три, «куючи» - колодязь. Однак фахівці сумніваються в достовірності перекладу слова «куючи». Більш правдоподібним і відповідним за змістом є «куй» - яр або берег. Тому село, що розташувалося на березі моря, швидше за все, мало саме назва Уч - Куй.
Після приєднання Криму до Росії, село уч- Куя і довколишні поселення переходять у володіння чудового російського адмірала Федора Ушакова, який намагається облагородити ці землі, насаджуючи їх прекрасними виноградниками і розбиваючи парки.

За радянських часів по всьому Криму будуються санаторії і будинки відпочинку. З огляду на відмінні природні фактори Учкуевки: прекрасні піщано-галькові пляжі, чисте повітря, насичене іонами солей Чорного моря, приймається рішення зробити селище курортним місцем. Сьогодні в Учкуєвке відреставровані радянські пансіонати і бази відпочинку доповнюються багатими котеджами і віллами, міні - готелями, автокемпінг, які готові прийняти гостей Криму цілий рік.

Сучасна Учкуєвка - динамічно розвивається курортне селище, головною перевагою якого є комфортний і спокійний відпочинок.

забронювати номер в готелі Криму;

Севастополь не тільки красиве місто узбережжя, а й місто-герой,
військово-морський порт РФ.
У Севастополі розташований відомий комплекс - акваріум. У ньому зібрані різні види екзотичних риб і морських делікатесів. У басейні плавають гігантські восьминоги і скати, а у відкритому вольєрі дають уявлення дельфіни і морські котики! Херсонес - найдавніше поселення візантійців. Зараз на цьому місці руїни міста, що був колись важливим торговим і культурним центром. Тут ще збереглися останки стародавнього театру, церкви, площі. Саме звідси бере витоки православ'я на Русі, так як тут розташована та сама знаменита каплиця, в якій Володимир прийняв хрещення.

забронювати номер в готелі Криму;


Балаклавський Геоpгіевскій монастиpь - старі хpістіанскій
монастиpь на Балаклавський Геоpгіевскій монастиpь - старі хpістіанскій   монастиpь на   теppитоpии Кpима
теppитоpии Кpима. Заснований пpиблизительно в 891 році н.е. на місці порятунку
гpеков, потеpпевшіх коpаблекpушеніе. У монастиpя насисешенная історія,
доступно викладена В. Г. Шавшин в книзі Балаклавський Геоpгіевскій
монастиpь
Hавеpняка багато хто пам'ятає з дитинства знамениту казку, напpямую пов'язану з ім'ям Георгій Побідоносця:
... Hа батьківщину Св. Георгій, у Ліванських гір, знаходилося озеpо, в котоpом
оселилося чудовисько, пожіpавшее молодих юнаків та дівчат. Пpішел день, коли
і правителем гоpода повинен був віддати дракона свою єдину дочку. коли
вона чекала у озеpа свою загибель, до неї під'їхав на коні великомученик
Георгій з списом в pуке. Дівчина упpашівала його НЕ остваться з нею, щоб не
загинути. Але Георгій, побачивши змія ... устpемілся на нього. Він пpонзіл Гоpтань
змія списом, і настав його кінець. Потім велів дівчині зв'язати змія своїм
поясом і, як пса, вести в місто.
А під монастиpем pасположен пляж, до котоpому веде монастиpская драбинка-тpенажеpдліной майже в 800 сходинок - в перший раз такий спуск здається злегка важкуватим, але все ж потім розумієш що, цей пляж коштує того - Яшмовий Пляж е.

Балаклава - частина міста Севастополя в Україні, на Кримському півострові.; Там здійснюється рибна ловля і видобуток вапняку. У давні часи вона була важливим комерційним містом Греков. У Середні віки - Генуезької частиною, аж до захоплення її турками (тисячу чотиреста сімдесят п'ять), які дали місту його справжнє ім'я.

У Кримську Війну Балаклава стала знаменитою завдяки перемозі союзників (жовтень. 1854) над Російськими і частково за стрімку атаку Легкої Бригади, прославлену Теннисоном. 25 жовтня граф Кардиган повів Англійську легку кавалерійську бригаду загальною чисельністю 670 осіб в безнадійну атаку на добре укріплені позиції Російських. В результаті більш ніж дві третини атакуючих були вбиті або поранені.

забронювати номер в готелі Криму;


Була столицею колишнього   Балаклавського району в Кримському   регіоні до 1957, потім вона була об'єднана в Севастополь Була столицею колишнього
Балаклавського району в Кримському
регіоні до 1957, потім вона була об'єднана в Севастополь.; В даний час в місті збереглися; руїни Генуезької фортеці (14 - 15 століття) Чембало.
Її величні останки підносяться На східному мису (Фортечний горі), який панує над входом в Балаклавську бухту. Вона була заснована генуезцями в першій половині XIV століття. Кримський хан, уклавши з ними в 1380 році мирний договір, визнав їх право володіння фортецею, яка з того часу і стала іменуватися Чембало.

Балаклава багато разів в історії переходила з рук в руки. Спочатку на її місці положення Древніми Греками була заснована колонія, яка називалася Сімболон. Для них вона була важливим торговим центром. У Середні віки місто контролювався Візантійської Імперією і пізніше, в 1365 році був захоплений генуезцями. Візантійці називали місто Ямбол і Генуезці - Чембало. Генуезці збудували велику торговельну імперію між Чорним і Середземним морями: купуючи рабів в Східній Європі і перевозячи їх до Єгипту через Крим. На цьому прибутковому ринку вони жорстко конкурували з Вінеціанцамі. Передбачається, що на борту Генуезької торгового судна повертається назад в Геную з Балаклави перший раз в Європу потрапила Чума.

А в 1475 році зростаюча Оттоманська Імперія зайняла місто і називала його Балик Ява. Поступово змінюючись, назва перетворилося на справжнє - Балаклава. У 1771, Російські сили наповнили Крим. Коли Крим був захоплений Російської Імперією в 1783 Кримські татари і турки залишили Балаклаву. Замість них в місті оселилися греки з Егейського Архіпелагу, що підпорядковуються російському уряду. Однак в поселеннях, що оточують Балаклаву, аж до висилки 1944 року, в основному залишалися Кримські татари. У 1787 році місто відвідала Катерина Велика.

В ході Другої Світової Війни Балаклава була найбільшою південною точкою Радянсько-Німецького фронту.

У 1991 р, Балаклава, як і весь Крим, стала частиною незалежної держави Україна. В даний час в місті налічується понад 50 пам'ятників, присвячених військовій доблесті захисників, включаючи Велику Патріотичну війну, під час Кримської війни і Російську Громадянську.

Один з пам'ятників - колишня база атомних підводних, що знаходилася в строю до 1991р, і вважалася практично неразрушимой, включаючи пряме попадання атомної бомби. До цього періоду Балаклава була однією з найбільш засекречених провінцій Радянської Росії. Навіть члени сім'ї не могли відвідати місто без поважної причини і резолюції влади. База функціонувала після краху Радянського Союзу аж до 1993 року, потім почав відбуватися процес списування при якому боєголовки і торпеди були видалені.

У 1996 році остання Російська субмарина покинула Основу, яка в справжня час стала однією з найбільш відвідуваних визначних пам'яток міста Балаклава.

Балаклава зберігає багато таємниць і загадок, перша з яких її вік. Місто відзначає 2500-річний ювілей, але деякі вчені вважають, що перше поселення виникло на берегах дивовижної бухти 30 століть назад.
Історики вважають, що Гомер в «Одіссеї», говорячи про «славної пристані» Лістрігонів, що стоїть на березі «узкогорлой бухти», де «хвиль ніколи ні великих, ні малих немає», описує саме ці місця.
Які тільки народи не селилися на берегах Балаклавської бухти! Найдавнішими мешканцями були таври. Греки, досвідчені мореплавці, не змогли пройти повз прекрасної гавані. Вузьку, звивисту бухту майже закриту з моря вони називали Сюмболон лімне - «бухтою Символів, Ознак». У XIV столітті тут утвердилися генуезці. Вони заснували торговельну факторію і звели на високій кручі над бухтою фортецю Чембало. Її мальовничі руїни збереглися до наших днів.
У 1475 році фортеця захопили турки, вони дали місту нове ім'я, Балаклава по-турецьки означає «риб'яче гніздо».
У роки Кримської війни 1854-1855 рр. в Балаклаві розташовувалися англійські війська. Одного разу під час небувало сильний шторм біля скелястих берегів затонули, не встигнувши сховатися в бухті, 34 судна, серед них був фрегат «Принц». Він привіз гроші для сплати платні, які англійські солдати і офіцери так і не отримали. І в наші дні водолази намагаються знайти на морському дні золоті монети, але безуспішно.
Англійці побудували в Балаклаві першу в Криму залізницю на паровій тязі, по ній до бойових позиціях доставляли все необхідне. Після закінчення війни дорогу демонтували. 13 (25) жовтня 1854 року в Балаклавській долині відбулася знаменита битва, в ході якого англійці втратили більшу частину легкої кавалерії.
На початку XX століття Балаклава придбала курортне значення. На берегах бухти з'явилися багаті дачі, красиві особняки, оточені парками, готелі, хостели та ресторани. Господарями вілл стали знатні російські аристократи Наришкін, Юсупова, Апраксин і інші. Простота тутешнього життя, віддаленість від дорогих і гучних курортів приваблювала відпочиваючих.
У Балаклаві любив бувати письменник А. І. Купрін. Його жваво цікавили люди рибалки, з яким він виходив в море на риболовлю, Враження про Балаклаву, про її мешканців Купрін відбив в нарисах «Лістригони». У 1907 році на тутешньому курорті лікувалася Леся Українка.
У роки Великої Вітчизняної війни Балаклаву називали Малим Севастополем. Вісім місяців тут тримали оборону воїни-прикордонники під командуванням Рубцова, знищивши до двох полків німецької піхоти і 11 танків.
У повоєнні роки Балаклава стала розвиватися як промисловий район. Тут добували найдешевші в країні флюси, що застосовуються в металургії і ливарному виробництві, вирощували виноград найбільшого в Криму радгоспу «Золота балка».
У тривожні роки «холодної війни» Балаклава стала закритим містом, бухту заповнили підводні човни, усередині величезної гори влаштували цілий завод з обслуговування субмарин. Тепер тут відкрито музей.
Сьогодні Балаклава стає популярним туристичним місцем. Тут можна зробити екскурсію по мальовничій бухті, піднятися до руїн генуезької фортеці, відправитися на морську прогулянку до мису Айя, гроту Діани і Свято-Георгіївському Монастир-Ею, спуститися з аквалангом в глибини моря і просто добре викупатися і позасмагати. Міський бетонний пляж обладнаний на набережній, але краще відправитися катером або човном в невеликі затишні бухти з зручними Срібним і Золотим пляжами. Якщо ви зголодніли і хочете покуштувати страв з тільки що спійманої риби, відвідайте ресторан «Балаклава» на пл. 1 Мая або кафе «Лістригони» на вул. Каліча.

забронювати номер в готелі Криму;


мис Айя

Стрімчаста західний край Південного берега Криму, Стрімчаста західний край Південного берега Криму,   віддалена від основних доріг і второваних стежок туристів
віддалена від основних доріг і второваних стежок туристів.
На північний захід від мису Айя тягнеться територія державного ландшафтного заказника Мис Айя. Ось чому тут зберігається первозданність і незайманість дивовижної природи. Цивілізована людина ще не добрався до заповідної тиші цих дібров, не встиг розпиляти на сувеніри смолисті стовбури тисячолітніх ялівців, витоптати галявини з рідкісними орхідеями і Булатка. І кримська безсоромниця суничник дрібноплідний ще вражає нашу уяву пишною зеленню своїх крон. Ні-ні, та й побачиш переповзає гірську стежку леопардового полоза, занесеного до Червоної книги України. А в прибережних водах, занурившись в їх теплі обійми, ще можна виявити крабів, рапанів і мідій. Сапсан, орли, що ширяють у океані неба, оголосять раптом пронизливим свистом простір, нагадуючи, що життя кипить не тільки серед залитих сонцем обривів. Такий заповідник, державний ландшафтний заказник Мис Айя.

Мис Айя розташований недалеко від Балаклави (або Балаклава розташована недалеко від нього), а Балаклава поруч з Севастополем. Сама Балаклава, вже цікава длятого щоб просто побувати там - це містечко з дуже глибокою історією, в якій залишили свій слід як стародавні греки, римляни, генуезці (італійські колоністи), французи, англійці, росіяни, турки ... і Радянський Союз, спорудив там ціле підземне місто, в який зараз водять екскурсії (цілком окупає заклад вийшло, тільки бетону стільки шкода).

Крім історії біля Балаклави глибока і бухта, біля якої побудований містечко. До речі, по якимось хитрим параметрам цю бухту счітаютодной з найзручніших в світі (напевно це поєднання врізання бухти в берегову лінію, її глибина і різкість з якою берега йдуть в воду). У Балаклаві є не менше симпатична набержная ніж в Ялті, з якої влітку відпливають катера і човни, що пливуть до мису Айя. До Айі можна пройтися і пішки, що в прохолодну погоду теж по-своєму цікаво, але в спеку цього краще не робити, а доплисти до Золотого пляжу на рейсовому катері (катери, до речі, називаютсяіменем будь-якої з планет Сонячної системи, не помилитеся) . Але плисти потрібно саме до Золотого пляжу, а не до ближнього (їх там два), Пороста бо йти менше буде.
Катери плавають регулярно, приблизно один в сорок хвилин, вартість квитка близько п'яти гривень. Щоб зрозуміти як дійти до Айі пішки, потрібно всього лише піднятися до останків фортеці Чембало, на лівому березі бухти (якщо дивитися на море), звідти відразу стане зрозуміло куди потрібно йти - там всього лише одна і жирна стежка (пішки йти близько години-двох , на катері плисти окло двадцяти хвилин). Ще можна найняти приватника (шаланда, катер або щось таке), яких там достатньо багато. Найняти приватника обійдеться приблизно від 100 гривень за човен, але приватник може (як в Таїланді) довезти до скель над глибокою водою.

Цікаві для скелелазіння місця знаходяться за Золотим пляжем, від нього і до ... Судака. Жити з цього боку Айі можна тільки в наметах, ніяких готелів і іншого там не може бути.
Таке гарне місце, яке до того ж користується чималою популярністю у диких туристів не може не бути прихоплено лісниками. Доба перебування (тобто коли ви зупинилися в заказнику на ніч) коштують приблизно 10 гривень. По дорозі з Золотого пляжу до рибних місцях ви натрапите на цілий табір лісників, в якому з вас радісно взимут подати. Ми принципово не платимо і всіляко уникаємо цього, що породжує пригоди в чистому вигляді. Наприклад, в минулий раз SancheS використовував свою професію і законно нас відмазав правдами і не тільки.

Ще можнопросто пиляти в гору і обійти лісничий кордон, але пиляти потрібно довго і стежки там тернисті. Зате коли випилювати наверх видно весь заказник ... краса. Вобщем, азарт від того, щоб ухилитися від оплати гріє кров. Щоб побачити цікаві DWS або болдерінгу найкраще йти по близькому стежці до моря (вона в лісі). Йти можна аж до того, поки несуть ноги, але дуже важливо те, що найцікавіші скелі розташовані в найбільшому віддаленні від місця висадки з рейсового катера (приблизно хвилин сорок ходьби), а зовсім цікаві взагалі ніяк не доступні з берега і до них потрібно плисти на човні.

Ще важливий момент: воду можна брати з джерела, яке розташоване далеко від берега, а його місце розташування потрібно вивідати у туристів або лісників. Дуже не раджу їхати на Айю менше ніж на два дні, це далеко не найпростіший за доступністю район Криму ... але один з найкрасивіших.

У декількох кілометрах на схід від масиву Арфен-Чер-Бурун знаходиться мис Айя, як ніби виростає з моря. Східна сторона мису являє собою дуже привабливу для альпіністів стіну. Тут є близько 10 маршрутів, хоча відвідуються майже всі з них вкрай рідко. Найпопулярніший маршрут - Ворота 5Б (правий варіант). Перепад стіни 440м. Довжина маршруту 550м. Незручність району - довгий шлях спуску. Найближча спускова стежка знаходиться між масивами Айя та Куш-Кая.

Протягом століть район Айя - Батілімана - Ласпі - Сарича залишався одним з найбільш відокремлених куточків Криму, проте в окремі історичні періоди він бував досить щільно заселений, а в інші часи зовсім безлюдний. Між благодатних ландшафтів Південнобережжя Батіліман і Ласпі славилися далеко не самими превлекательний для постійного проживання місцями. Давалася взнаки зайва ізольованість улоговини, явний недолік прісної води, складний рельєф, мізерні землі і проблеми зі шляхами сполучення. Привітна в теплу пору року бухта далеко не завжди служила надійним притулком під час осінньо-зимових штормів. Однак на її берегах і схилах навколишніх гір збереглися археологічні свідчення разновремённой історії.

забронювати номер в готелі Криму;

Пригоди чекають Вас в Ласпі Батілімане: від мису Айя до мису Сарич - пансіонати, будинки відпочинку, бази відпочинку, туристичні табори, наметові містечка, або в Крим дикуном ?, також любителям дайвінгу та риболовлі і все це на узбережжі Ласпінського затоки в Криму. Ціни, умови проживання, рекомендації від свідка .... Займи своє місце під Сонцем!

Проведіть відпустку на південному узбережжі Криму в урочищах Ласпі і Батіліман. Проведіть відпустку на південному узбережжі Криму в урочищах Ласпі і Батіліман
Последнии, незаймані цивілізацією, куточки природи з реліктовими ялівцевими лісами, які виділяють большоё кількість фітонцидів, що безсумнівно благотворно вплине на Ваше здоров'я, мальовничі схили з терасами-майданчиками, прекрасні піщано-галькові пляжі і тепле Чорне море з неляканих мешканцями морського дна.Такім залишиться у вас в пам'яті час проведений в Ласпі і Батілімане.
Відпочинок в Ласпі і Батілімане - недорогий відпочинок Криму від економ-класу до елітних умов, але в той же час кожен знайде масу цікавих времяпровождений і пригод, від гірських сходжень до стародавніх руїн церкви Іллі-Пророка до занурень до двохсотрічного грецькому віновозу біля берегів мису Айя. ...... як відпочити в Ласпі і Батілімане?

відправити заявку на відпочинок в Криму

Фороська округу - царство унікальної флори, найцінніший заповідник рослинності середземноморського типу. Ні з чим не можна порівняти, особливо навесні, краса фороського берега з його численними гротами, скелястими відрогами маленьких бухт і заток, запаморочливим запахом нагрітих сонцем трав. Основу місцевої флори в основному складають види, ареал яких обмежується тільки країнами Середземномор'я. Крім того, тут широко культивуються багато вічнозелені дерева і чагарники з субтропічних зон східної Азії і Північної Америки. Наприклад, з листяних порід широко представлені магнолія великоквіткова, китайська віялова пальма, гліцинія, а з хвойних - кедр гімалайський, мамонтове дерево, кедр атласький. Одна з цікавих пам'яток фороського парку -унікальна плакуча форма кедра атласського сизого. Місцева аборигенна рослинність головним чином представлена ​​чагарниковими заростями грабинника, держи-дерева, скумпії, а також низькорослими лісами з дуба пухнастого, до якого нерідко домішуються ялівець деревовидний, терпентинне дерево, або фісташка.

забронювати номер в готелі Криму;


Фороської парк

Проводячи свій відпочинок в санаторії Форос, обов'язково
відвідайте парк Проводячи свій відпочинок в санаторії Форос, обов'язково   відвідайте парк   Райський куточок
Райський куточок. Парк - місце, де Ви можете побути на самоті,
відпочити від людей, від навколишньої метушні. Трохи в Криму знайдеться таких мальовничих місць, де на 300 відпочиваючих припадає 47 га паркової зони.

По виду і плануванні парк максимально наближений до дикої природи. Тут присутні рослини, характерні не тільки для Криму, але й екзотичні, привезені з інших країн і регіонів (пальми, магнолії, секвої, кедри, сосни, пінії, кипариси, ялиці). Велика кількість хвойних порід впливають на людей, які страждають на бронхо-легеневі захворювання, покращуючи їх самопочуття. Якщо Вам набридне пляж, Ви можете розташуватися в тіні дерев кедрової гаї. У літню спеку особливо посилюється виділення хвойних ароматів, що містять фітонциди, які вбивають різні хвороботворні бактерії.

Відпочиваючи в Форосі, обов'язково відвідайте пляжі. Вони розташовані на відстані 50 метрів від житлових корпусів. На упорядкованих мелкогалечних пляжах з лежаками, тіньовими зонами і душовими кабінами Вам запропонують на прокат катера на підводних крилах, човни, віндсерфінг, водні мотоцикли і спорядження для підводного плавання і полювання. За безпекою Вашого відпочинку ретельно стежать медична та рятувальна служби. У разі необхідності досвідчені інструктори-підводники навчать Вас всім тонкощам підводних подорожей і полювання. Відвідування пляжу безкоштовне. Форос одне із самих сонячних місць Південного берега Криму. У той же час денна спека пом'якшується бризами, що несуть прохолодний, насичений іонами морське повітря. Північні нічні вітри - фени, що дмуть з гір, приносять свіжість і лісовий аромат. Завдяки двом потужним течіям вода в морі постійно оновлюється, і залишається завжди найчистішою і прозорішою на всьому Південному березі Криму. Глибина моря на пляжах знаходиться в інтервалі від 3 до 6 метрів в кінці хвилеріза.

Санаторій Форос, знаменита кримська оздоровниця чекає Вас на відпочинок!

Форос, як і; будь-яке містечко Кримського южнобережья с; своїм м'яким цілющим кліматом, вабив до; себе людей всіх віків і; народів. Історики припускають, що сам топонім «Форос» походить від; грецького слова, але, ось якого суперечки тривають до; досі. Околиці Фороса, багаті пам'ятками:

  • Церква Вознесіння Христового,
  • Фороській парк, с; его «Райське куточку»,
  • Міс Сарич,
  • «Зоря»; - державна дача президента СРСР; М .; З .; Горбачова,
  • Гірський масив АйкПетринской яйли,
  • Меласс,
  • Мшатка,
  • Байдарська долина,
  • Чортові сходи,
  • Дача Тесселі,
  • Пляжі і; бухти Фороса.


Крім, цих цікавих місць, ви; зможете відвідати з екскурсіями, інші пам'ятки ПБК: Нікітський ботанічний сад, Лівадійський палац, Воронцовський парк і палац, Севастополь, Бахчисарай, Великий каньйон Криму. Форос; - це рай для туристів, які люблять неметушливий відпочинок, свіже повітря і; чисте море, нічну тишу і; комфортні пансіонати.

Санаторій Форос, знаменита кримська оздоровниця чекає Вас на відпочинок!

забронювати номер в готелі "Криму"

К відпочити в Ласпі і Батілімане?

Новости