Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фінляндія: 7 найкращих гірськолижних курортів в країні де немає гір

Пост від: Jazz Tour на 17.10.2017 в Головна сторінка Коментарі до запису Фінляндія: 7 найкращих гірськолижних курортів в країні де немає гір відключені 1,454 перегляди

У Фінляндії налічується більше сотні лижних курортів, що чимало для країни, де немає гір. Зате в Суомі є безліч сопок, які покриті снігом приблизно 200 днів в році. Завдяки північного клімату і ефективним технологіям, сніговий покрив практично гарантований на весь сезон, який, до речі, починається в жовтні і триває аж до травня.

На фінських гірськолижних курортах знайдуться відповідні схили для гірськолижників будь-якого рівня. Пологі сімейні схили комфортні для початківців і відмінно підходять навіть для маленьких дітей. Більшість схилів досить прості, широкі і не дуже довгі. Однак ті, на яких проводяться міжнародні змагання, складні і для досвідчених спортсменів. Крім того, на курортах створено безліч сноупарків для сноубордистів і фрістайлеров в стилі «ньюскул».

ГІРСЬКОЛИЖНИЙ КУРОРТ Пюхя
Мальовнича сопка Пюхя знаходиться зовсім недалеко від аеропорту Рованіємі, а територія заповідника починається буквально за порогом і до найцікавіших місць можна легко дістатися пішки або на лижах. Схили і незаймані траси на курорті Пюхя відмінно підійдуть як для досвідчених майстрів, так і для тих, хто вперше збирається встати на гірські лижі. Для зручності відпочиваючих на курорті обладнано 9 підйомників і 14 схилів, і все це в оточенні прекрасної північної природи!

УНІКАЛЬНІСТЬ: НАЦІОНАЛЬНИЙ ПАРК Пюхя-Луосто
В основній частині Національного парку Пюхя-Луосто знаходиться найпівденніша в Фінляндії гряда сопок. Парк розташовується неподалік від туристичних центрів Пюхя і Луосто, поєднуючи їх лижними і пішими маршрутами. Національний парк Пюхя-Луосто - відмінне місце для одноденної поїздки або невеликого походу в будь-який час року. Знайомство з парком найзручніше почати з інформаційного центру Наава.

ГІРСЬКОЛИЖНИЙ КУРОРТ Сааріселькя
Сааріселькя знаходиться далеко за Полярним колом, але при цьому від Гельсінкі його відділяє лише короткий авіапереліт. Гостям тут пропонуються різні варіанти проживання і безліч послуг, а справжні заповідні простори починаються буквально за рогом. Туристи приїжджають в Сааріселькя насамперед для активного відпочинку в оточенні прекрасних сопок. Для любителів бігових лиж на курорті прокладено близько 200 кілометрів відмінною лижні, а гірськолижники зможуть освоїти всі 15 трас, розташованих на схилах двох сопок. Крім прекрасних умов для заняття біговими і гірськими лижами, гостей курорту чекає безліч можливостей для активного зимового відпочинку.

Крім прекрасних умов для заняття біговими і гірськими лижами, гостей курорту чекає безліч можливостей для активного зимового відпочинку

УНІКАЛЬНІСТЬ: Близькість до НАЦІОНАЛЬНОМУ ПАРКУ урго кекконен
Влітку гостей національного парку імені Урхо Кекконена чекають прекрасно розмічені треккинговиє маршрути для піших походів тривалістю від декількох годин до декількох тижнів. Сааріселькя виключно популярна серед любителів трекінгу завдяки добре прохідності ландшафту сопок, незайманою природою і наявності численних будиночків і укриттів, які можна орендувати на день або на ніч.

ГІРСЬКОЛИЖНИЙ КУРОРТ Вуокатті
Завдяки своєму унікальному географічному розташуванню в регіоні Кайнуу, Вуокатті круглий рік є одним з найбільш популярних місць відпочинку в Фінляндії. Перебуваючи на стику знаменитого Озерного регіону і Лапландії, в Вуокатті і околицях гостей чекає все найкраще з традиційних фінських занять і розваг. Взимку в регіоні Вуокатті мандрівники можуть спробувати всю "обов'язкову програму" зимового відпочинку у Фінляндії (катання на снігоходах, оленях і собачій упряжці).

УНІКАЛЬНІСТЬ: ЛИЖНИЙ ТУНЕЛЬ
Завдяки унікальному тунелю для катання на лижах і сноуборді, професійні спортсмени та любителі зимових видів спорту круглий рік знайдуть в Вуокатті відмінні умови для тренувань. Протягом багатьох років в Вуокатті організовують свої тренувальні табори національні збірні з різних видом спорту, а комплексу Вуокатті Спорт присвоєно статус центру олімпійської підготовки.

ГІРСЬКОЛИЖНИЙ КУРОРТ ЛЕВИ
Леві - найбільший в Фінляндії центр гірськолижного спорту і активного відпочинку. Леві розташований в 170 кілометрах на північ від Полярного кола і міста Рованіємі. Курорт має в своєму розпорядженні самими різними схилами і підйомниками - від дитячих до чорних трас, а також сноупарк і вражаючою 230-кілометрової лижнею для бігових лиж. Сезон в Леві починається в кінці жовтня і триває до початку травня. В Леві гості можуть вибрати собі самі різні варіанти проживання - готелі, будиночки або апартаменти від 1 до 5 зірок. Чи хочете ви зупинитися в апартаментах в альпійському стилі в центрі селища, в дерев'яному будиночку на природі або в скляному голку серед сопок - ви неодмінно знайдете відповідний варіант!

Чи хочете ви зупинитися в апартаментах в альпійському стилі в центрі селища, в дерев'яному будиночку на природі або в скляному голку серед сопок - ви неодмінно знайдете відповідний варіант

УНІКАЛЬНІСТЬ: ЕТАП КУБКА СВІТУ З ГІРСЬКОЛИЖНОГО СПОРТУ
Леві - єдиний в Фінляндії курорт зі схилами, придатними для проведення змагань рівня кубка світу з гірськолижного спорту. Міжнародні змагання серії Кубка Світу проводяться в Леві щорічно в листопаді.

ГІРСЬКОЛИЖНИЙ КУРОРТ РУКА
Рука знаходиться в регіоні Куусамо в Східній Лапландії, а з іншими регіонами Фінляндії його пов'язує зручне транспортне сполучення. Рука - один з найбільш популярних лижних і туристичних курортів в Фінляндії, а також жвавий місто зі справжньою альпійської атмосферою. Гірськолижний сезон триває з жовтня по травень, і наявність хорошого сніжного покриву в ці місяці практично гарантовано. І гірськолижники, і сноубордисти зможуть вибрати собі трасу до смаку на одному з 34 схилів, до яких веде 21 підйомник. Навколо курорту прокладена широка мережа лижні для бігових лиж. Крім чудової спортивної інфраструктури, гостей чекає незаймана природа, величні сопки, найчистіші річки, дикі ліси і чудові краєвиди, а бажаючі урізноманітнити активний відпочинок можуть відвідати оленеводческого господарство або погрітися в цій фінській сауні.

УНІКАЛЬНІСТЬ: ПРОВЕДЕННЯ ЕТАПІВ КУБКА СВІТУ
Щороку в кінці листопада в Рука стартує чергова серія Кубка світу зі стрибків з трампліну, лижного спорту та лижного двоборства, що складається з 8 етапів. Крім того, в Рука створені відмінні умови для тренувань і проведення змагань світового класу з гірськолижного спорту, фрістайлу та сноуборду.

ГІРСЬКОЛИЖНИЙ КУРОРТ Тахко
Тахко - компактний і доброзичливий гірськолижний центр в Озерному регіоні Фінляндії. Його мальовничі схили, численні можливості для активного відпочинку і численні варіанти проживання щорічно приваблюють тисячі мандрівників, які приїжджають в Тахко на зимовий відпочинок. Це четвертий за величиною гірськолижний центр, що славиться чудово підготовленими схилами. Любителів гірськолижного спорту в Тахко чекають 15 підйомників та 24 схилу, найдовший з яких має протяжність 1200 метрів, а максимальний перепад висот становить до 200 метрів.

Любителів гірськолижного спорту в Тахко чекають 15 підйомників та 24 схилу, найдовший з яких має протяжність 1200 метрів, а максимальний перепад висот становить до 200 метрів

УНІКАЛЬНІСТЬ: Близькість до Куопіо
Гірськолижний курорт Тахко знаходиться менш ніж в годині їзди від Куопіо, одного з найбільших міст Фінляндії, що стоїть на березі озера Каллавеси і оточеного мальовничими озерними пейзажами.

ГІРСЬКОЛИЖНИЙ КУРОРТ ІСО-СЮЁТЕ
На курорті Исо-Сюёте лижників і сноубордистів самого різного рівня підготовки чекають 17 схилів і 10 підйомників. У дитячому комплексі SnowWorld, де вчитися кататися на гірських лижах і легко, і безпечно, для маленьких спортсменів обладнані чотири схилу і чотири підйомника. Довгі і широкі сині схили відмінно підходять для спокійного катання, а чорні і червоні чи не з'являться надто простими навіть досвідченим майстрам. Любителі адреналіну знайдуть тут відмінний сноупарк, а також можливості для катання поза трасами. У розташованому неподалік лижному центрі Пікк-Сюёте знаходяться 9 схилів, які відмінно підійдуть для тих, хто тільки починає освоювати лижі, але хоче отримати максимум задоволення від цього виду спорту.

УНІКАЛЬНІСТЬ: НАЙДОВШИЙ сноупарк
На курорті Исо-Сюёте розташований сноупарк з найдовшою в Фінляндії трасою.

Детальніше про відпочинок на гірськолижних курортах Фінляндії

Новости