Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кажанів розбудили в Московському зоопарку

Поділитися в соціальних мережах: Поділитися в соціальних мережах:   Фото: depositphotos / KirsanovVal   Кажанів вийняли з холодильників Московського зоопарку після зимівлі

Фото: depositphotos / KirsanovVal

Кажанів вийняли з холодильників Московського зоопарку після зимівлі. Тварин розбудили, щоб випустити їх на волю, заявили в прес-службі установи.

"На цьому тижні співробітники Московського зоопарку розбудили останніх з 50 кажанів, що зимували в спеціальному приміщенні Центру зимової перетримки рукокрилих Москви. З кінця квітня тварин почали поступово виводити зі сплячки і готувати до повернення на волю", - цитує представників зоопарку Агентство "Москва" .

У прес-службі пояснили, що спочатку розбуджених тварин переводять в приміщення, де вони можуть розім'ятися після довгої зими і відновити навички польоту. Звірків відгодовують після зимової втрати ваги.

Після пробудження тварини проводять в Центрі перетримки ще до семи днів, поки фахівці спостерігають за їх станом. Потім пізно ввечері або в нічний час тварин випускають на волю.

Зоопарк покинули вже близько 40 кажанів. Останні 10 особин випустять на цьому тижні, коли встановиться тепла погода і не буде опадів.

Центр зимової перетримки кажанів створили тому, що цим тваринам складно знайти приміщення для зимівлі. Вони часто наражають себе на небезпеку, залітаючи в житлові будинки. Допомогти мишам пережити зиму вирішили зоологи Московського зоопарку. Фахівці центру сподіваються, що все миші, побувавши в перетримці повернуться до повноцінного життя в природі.

Поділитися в соціальних мережах:

Новости