Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

✓ Гарячі тури в Бодрума, Туреччина

  1. пляжі Бодрума
  2. Пляж бухти Бітез
  3. Пляж бухти Гюмбет
  4. Пляж бухти Акьярлар
  5. Пляж бухти Гюндоган
  6. Найвідоміші пам'ятки Бодрума
  7. Замок Святого Петра
  8. амфітеатр Бодрума
  9. Мавзолей царя Мавсола
  10. аквапарк Дедеман
  11. чорний острів
  12. Корисні поради тим, хто їде на відпочинок в Бодрум
  13. Погода в Бодрумі сьогодні
Пошук турів в Бодрум Готелі Бодрума

Ви ніколи не втомлюєтеся від танців і веселощів? На відпочинку вам не звикати спати по 2-3 години і знову занурюватися в нескінченну низку розваг? Ви знайомі з усіма ді-джеями вашого міста і завжди готові до яскравих вражень? Тоді вам однозначно потрібно купувати тур в Бодрум.

Це місто дискотек, барів і клубів, це найвідоміший і найпопулярніший тусовочний центр Туреччини. Саме сюди з'їжджається просунута європейська молодь у пошуках галасливого, незабутнього, цілодобового веселощів.

Чому купити путівки в Бодрум потрібно у Турскідкі.ру:

1. Ми - найбільша мережа турагентств в Росії!
2. Турскідкі.ру з 1992 року на ринку туристичних послуг Росії.
3. Ми даємо знижки на тури і з нами ви економите гроші.

А ще туристів тут чекають відмінні умови для занять активними водними видами спорту, звідси починається безліч круїзів на яхтах, тут збереглося чимало історичних пам'яток, природа навколо курорту вражає своєю різноманітністю - словом, тури в Бодрум в Туреччині просто не можуть не сподобається!

пляжі Бодрума

Пляж Ортакент, околиця бухти Бітез

Цей пляж лежить в 12 км від центру курорту і обов'язково сподобається любителям спокійного, усамітненого відпочинку. За чистоту води і берегової лінії він неодноразово нагороджувався «блакитним прапором». Тут зазвичай трохи прохолодніше, ніж на решті узбережжі у Бодрума.

Пляж бухти Бітез

Знаходиться в 7 км від центральної частини курорту Бодрум. Він являє собою смугу дрібного піску, обмежену сосновими і цитрусовими гаями, півколом охоплює бухту.

Тут є чимало готелів, ресторанів, барів, кафе, інфраструктура добре розвинена.

Пляж бухти Гюмбет

Він розташований в 3 км від центру Бодрума. Море тут досить спокійне, пляж являє собою широку смугу золотистого піску з пологим заходом в воду (до глибини йти доведеться близько 7 - 8 метрів, так що сюди добре купувати тури для відпочинку з малюками).

Пляж відмінно впорядкований, є умови для спорту і розваг.

Пляж бухти Акьярлар

Цей півторакілометровий пляж тягнеться уздовж берега бухти в 15 км від центру курорту Бодрум. Він покритий дрібним, чистим піском, захід у воду тут дуже плавний, вода біля берега відмінно прогрівається. У розпал туристичного сезону пляж буває переповнений.

Пляж бухти Гюндоган

Бухта розташована в 18 км на північний захід від Бодрума. Пляж тут дуже мальовничий, його оточують апельсинові дерева, що наповнюють повітря приголомшливим ароматом. Цей пляж обов'язково сподобається романтикам і любителям прекрасного - тут, як кажуть, можна спостерігати найкрасивіші сходи й заходи в регіоні!

Найвідоміші пам'ятки Бодрума

Зазвичай путівки в Бодрум з Москви та інших регіонів - це путівки «все включено» на 7-14 днів. Що робити, щоб встигнути подивитися все за короткий тур? Скористайтеся нашою добіркою пам'яток.

Замок Святого Петра

Ця фортеця почала будуватися в 1402 році. Сьогодні вона ділить курорт на дві частини - стару і нову. Замок відмінно зберігся до наших днів, сьогодні тут розташовується музей Підвідний археології, де можна побачити найстаріший з відомих в світі затонулий корабель «Улубурун» та інші цікаві експонати. Приїжджаючи по путівці в Бордум обов'язково варто відвідати це місце.

амфітеатр Бодрума

Він був виявлений на схилі гори Гектепе в ході масштабних археологічних досліджень початку ХХ століття. Амфітеатр, побудований в IV столітті до н.е. за всіма класичними канонами, відмінно зберігся, він був розрахований на 13 тисяч глядачів.

Мавзолей царя Мавсола

Колись велична будівля, побудоване в середині IV століття до н.е., що входило до числа знаменитих семи чудес світу і простояло неушкодженим до XIII, сьогодні являє собою лише романтичні руїни. Вони вважаються однією з найважливіших пам'яток Бодрума.

аквапарк Дедеман

Це найстаріший в Туреччині аквапарк - він працює з 1993 року. На його території розмістилися 24 водних гірок, безліч атракціонів, три великі басейни, річка, а вечорами тут проводяться дискотеки. Туристи, які купують тури в Бодрум для відпочинку з дітьми, обов'язково повинні відвідати цей аквапарк.

чорний острів

Він розташований в 6 км від міста Бодрум і дістатися сюди можна тільки по морю. Острів знаменитий своїми цілющими термальними джерелами, а також лікувальними грязями. До того ж, тут дуже красива, практично незаймана природа.

Корисні поради тим, хто їде на відпочинок в Бодрум

1. Обов'язково варто прогулятися в стару, східну частину міста, де збереглися старовинні будівлі, автентичні базарчики, крихітні кав'ярні. Тут, як ніде, відчувається атмосфера справжньої Туреччини.

2. Всім любителям танців і веселощів варто відвідати знамениту дискотеку «Галікарнас». Вона входить до п'ятірки найбільших дискотек Європи, тут проходять лазерні шоу, які називають одними з кращих в світі - тільки заради цього варто купити тур в Бодрум!

3. У самому Бодрумі майже всі пляжі належать готелям і являють собою невеликі забетоновані платформи або покриті галькою ділянки. Заради великих піщаних пляжів варто відправитися в одну з сусідніх з курортом бухт.

4. Купуючи екскурсії в місті, не «ведіться» на низьку ціну. Швидше за все, словниковий запас обіцяного російськомовного гіда буде мізерним, а екскурсія не буде відповідати заявленим параметрам.

5. Незважаючи на те, що в Бодрумі зазвичай не особливо жарко, не забувайте про підступність турецького сонця! Обов'язково надягайте головні убори і користуйтеся сонцезахисними кремами, які, до речі, краще везти з собою - ціни в Бодрумі на них досить високі.

6. Не знаєте, що можна купити в Бодрумі? Відправляйтеся на ринок. Запитуйте, як пройти до базару (це слово співзвучне турецькому «pazar», що означає місце для торгівлі під відкритим небом). Під англійським словом «маркет» тут мається на увазі супермаркет, великий магазин.

7. Кращі турецькі тканини в Бодрумі можна знайти на текстильному ринку, який працює по вівторках. Сюди звозять барвисті тканини з різноманітними візерунками, а також килими, домашній одяг та кухонне начиння за невисокими цінами.

8. Свіжу рибу завжди можна купити на невеликому ринку Гюверджінліка, розташованому просто на узбережжі. Тут же працює кілька хороших рибних ресторанчиків.

9. Бухти навколо Бодрума відмінно підійдуть для початківців дайверів. Також біля узбережжя можна побачити чимало історичних пам'яток, слідів древніх цивілізацій.

10. Вирушаючи на відпочинок в Бодрум з дітьми, обов'язково уточнюйте у туроператора, чи не знаходиться ваш готель в безпосередній близькості від будь-якої дискотеки. Нічне життя тут дуже бурхлива і не завмирає ні на мить.

Погода в Бодрумі сьогодні

Бордум, розташований на видатного в Егейське море півострові, може похвалитися більш м'яким, приємним кліматом, ніж середземноморські курорти Туреччини. Вологість повітря тут невисока, майже постійно дме приємний морський бриз і влітку майже ніколи не буває занадто спекотно. Це гарна новина для тих, хто планує відпочинок в Бодрумі в 2017 році.

Взимку в денний час середня температура повітря +12 ° C, в січні і лютому випадає найбільша кількість опадів, нерідко трапляються шторми. Влітку повітря прогрівається зазвичай до +27 - +28 ° C, в рідкісні дні температура перевищує +30 ° C, в цей період в Бодрумі майже завжди сонячно і ясно.

Температура води в Егейському морі взимку опускається до +16 ° C, але вже в кінці березня починає поступово прогріватися, досягаючи позначки в +17 ° C в квітні і +19 ° C у травні. З приходом літа її температура швидко підвищується до +21 ° C в червні і +23 ° C у липні, а максимальних показників в +25 ° C вона досягає в серпні - вересні.

У жовтні вода ще тепла, її температура становить +24 ° C, але в листопаді вона швидко остигає до +21 ° C, а в грудні вона рідко буває тепліше, ніж +18 ° C. Найкращий час для покупки путівки в Бодрум - це червень - жовтень.

На відпочинку вам не звикати спати по 2-3 години і знову занурюватися в нескінченну низку розваг?
Ви знайомі з усіма ді-джеями вашого міста і завжди готові до яскравих вражень?
Що робити, щоб встигнути подивитися все за короткий тур?

Новости