Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Секретні села в Швейцарії

  1. Браунвальд
  2. Мюррен
  3. Риги
  4. Саас-Фе
  5. Венген
  6. Церматт

Швейцарські Альпи користуються популярністю з багатьох причин, але розглядали ви їх коли-небудь в форматі місця для інформаційного Детокс?

Високо в горах знаходяться старі села, життя в яких розвивається в своєму особливому темпі (на дорогах не зустріти машин) і більше нагадує життя громади.

Щоб потрапити сюди, вам потрібно буде покататися на декількох фунікулер і досить багато пройти пішки. Коли нарешті опинитеся там, забудьте про повсякденній суєті і насолоджуйтеся особливою атмосферою, далекою від стресу.

Якщо ви вже приготували валізу, ми зібрали добірку з 6 кращих місць, куди варто відправитися за найправильнішою взимку.

Браунвальд

Браунвальд - це справжній швейцарський секрет: він знаходиться в окрузі Гларус в східній частині Швейцарії, і проживає тут всього 400 жителів.

У зимовий час траси починаються буквально на порозі вашого будинку. Влітку всі маршрути перетворюються в стежки для хайкінга і трекінгу - можна дійти до Швіц або Урі, а тому повернутися на автобусі.

У селі є власна пекарня, кафе, продуктовий магазин, банокмат і кілька ресторанів (при готелях).

Одне з кращих місць, де можна зупинитися, це Ahorn , Втім поруч з ним є маса не менш гідних варіантів.

Дістатися найпростіше з Цюріха (він знаходиться всього в 2 годинах), а потім потрібно буде сісти на один з найдовших фунікулерів і під кутом майже в 45 градусів доїхати до місця призначення.

Поїздка буде однозначно чарівної - з самого початку і до кінця.

Поїздка буде однозначно чарівної - з самого початку і до кінця

Мюррен

Відразу над долиною Лаутербруннен, тієї самої, яка надихнула Толкієна, знаходиться село Мюррен, звідки відкриваються дивовижні види на 3 найвідоміших в світі гори: Ейгер, Монк і Юнгфрау. Звісно ж тут буде добре і влітку, але якщо ви приїдете взимку, ви зрозумієте, що надихнуло англійців винайти тут лижі.

У селі є супермаркет, пекарня, м'ясний магазин і кілька кафе і готелів. Кращим з кафе по праву вважається Stägerstübli з його столиками зовні, де за ранковою кавою можна дізнатися всі останні новини та плітки.

У Мюррен можна потрапити як на машині, так і на поїзді.

Риги

До цього гірського селища дістатися найпростіше: ходять регулярні потяги з міста Веггіс, який знаходиться неподалік від озера Люцерн. Як приїдете, йдіть від натовпів і вирушайте в гори, щоб насолодитися прекрасними видами центральної Швейцарії.

Якщо захочеться залишитися тут на ніч, то зупиніться в готелі Rigi Kaltbad , Який відомий своїми мінеральними ваннами і спа-процедурами.

Якщо захочеться залишитися тут на ніч, то зупиніться в готелі   Rigi Kaltbad   , Який відомий своїми мінеральними ваннами і спа-процедурами

Саас-Фе

Усередині величезної старої скелі, що нагадує чашу, знаходиться гірськолижний селище Саас-Фе. Він трохи втратив свій шарм через постійного потоку відвідувачів, але природа залишилася такою ж вражаючою: стежки тут ідеальні для трекінгу і з них відкриваються чудові види. Якщо ви не байдужі до спа, то обов'язково загляньте в Ferienart.

Також варто потрапити в найвищий ресторан у світі - threes! xty - Drehrestaurant & CofFee , Мало того, що там прекрасно готують і що, звідти відкриваються чудові панорами, так він ще й обертається.

xty - Drehrestaurant & CofFee   , Мало того, що там прекрасно готують і що, звідти відкриваються чудові панорами, так він ще й обертається

Венген

Венген відділений від Мюррей долиною Лаутербруннен, але це село, мабуть, пропонує одні з кращих маршрутів для довгого катання на лижах, які тільки можна уявити.

Венген розвинений трохи краще, ніж інші села, так як знаходиться на маршруті поїзда, що доставляють туристів з Лаутербруннен в Кляйн Шейдег.

Влітку сюди приїжджають тисячі людей (в день), щоб піднятися на вершини. Та й розваг тут набагато більше, ніж де б то не було. І якщо ви шукаєте такий Швейцарії, яку ви бачили раніше на картинках, то ви опинилися в правильному місці: тут і чудові маршрути для прогулянок, і мальовничі гори.

Звідси також можна дійти до Гріндельвальда.

Звідси також можна дійти до Гріндельвальда

Церматт

Церматт вже давно одне з найпопулярніших напрямків у Швейцарії, і це не дивно: тут і затишні вулички, і карколомні види на Маттерхорн, і відмінні траси для катання на лижах. У той же час селі вдалося зберегти свій шарм і чарівність, блиску якого додають модні магазини і ресторани.

Одне з кращих місць, де можна зупинитися - це Riffelalp Resort 2222m , Готелі, зробленому в кращих традиціях Альп, звідки відкривається прекрасний вид на долину.

Обов'язково пройдіть по маршруту Ріффельзее і в Горнерграт, туди можна піднятися на фунікулері, а тому спуститися пішки.

Джерело: travelandleisure.com

Новости