Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Особливості підготовки до походу в гори

  1. Що взяти в похід: універсальний перелік спорядження
  2. Взуття та одяг для подорожі в гори

Піший похід в гори - це дуже популярний вид туризму практично у всіх країнах. Чисте гірське повітря, кришталеві річки, неповторні пейзажі постійно привертають мандрівників. Такий активний відпочинок відмінно підходить для великих студентських компаній, корпоративних вилазок і сімей з дітьми.

Такий активний відпочинок відмінно підходить для великих студентських компаній, корпоративних вилазок і сімей з дітьми

Збір спорядження для походу - особливо важлива частина підготовки. В горах доводиться бути максимально укомплектованим і зібраним, інакше відпочинок може перетвориться на справжнє випробування. Саме «снаряга» робить подорож в гори комфортним і безпечним.

Що взяти в похід: універсальний перелік спорядження

організації типу http://goodway.club/ зазвичай не тільки планують маршрут і організовують поїздку, але і забезпечують необхідний запас спорядження. Однак варто знати, які універсальні речі повинні обов'язково бути під рукою:

  • Невелика аптечка. У ній - пластир, еластичний бинт, особисті медикаменти, засоби зупинки кровотеч.
  • Легка ємність для води. Чи не менше 1,5 літра.
  • Туристичний посуд: особиста ложка, складаний ніж, миска і обов'язково гуртка.
  • Засоби особистої гігієни: мило, вологі серветки та інше.
  • Рушник невеликого розміру.
  • Трекінгові палиці.
  • Для багатоденних походів або складних маршрутів знадобиться ще і налобний ліхтарик.
  • Рюкзак. Обсяг залежить від складності маршруту та його тривалості. В основному це 50-80 літрів.
  • Спальник. Варто звернути увагу, щоб він відповідав пори року. Для холодної погоди є спеціальні зимові моделі, в яких неможливо спати влітку. Також знадобиться каремат.
  • Намет (на випадок багатоденної подорожі). Найкраще підходять двошарові намети невеликої ваги - не більше 1,2-1,3 кг на людину.

Найкраще підходять двошарові намети невеликої ваги - не більше 1,2-1,3 кг на людину

Взуття та одяг для подорожі в гори

Для теплої пори року знадобляться спеціальні комплекти одягу для ходьби. Важливо, щоб це були легкі і зручні речі. Спеціальні шорти, футболки, спеціальні штани. Для зими - термобілизна, теплі комплекти одягу, куртки. Комплекти для походів шиють з швидковисихаючої тканини. Вона також забезпечує правильну терморегуляцію тіла, що важливо в тривалих подорожах.

Також варто подбати про теплий одяг для стоянок. Це може бути кофта, худі або інші спортивні зручні речі. Разом з ними в рюкзаку повинен бути дощовик і непромокальний штормовий комплект речей.

І останній момент - взуття. Є спеціальні моделі для різних подорожей. Головне, щоб в рюкзаку завжди був змінний варіант. Сама ж взуття повинна мати зручні шнурівки, застібки, надійну підошву.

Новости