Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новий рік 2018 у Мінську та Білорусі

До Нового року ще два з половиною місяці - сила-силенна часу, щоб як слід продумати розважальну програму і, можливо, відкласти грошей на шикарний відпочинок за кордоном. Якщо екзотика і тури в Європу не для вас, є сенс спланувати новорічний вечір в Білорусі, поки є шанс зловити знижки на бронювання деяких вітчизняних турів і вибрати кращий столик в ресторані. Для тих, хто вирішив не їхати за кордон, а й мити гору посуду після домашнього застілля не бажає, є багато варіантів того, чим зайнятися на Новий рік 2018 у Мінську та інших знакових місцях Білорусі.

Відправитися в ресторан

Найпростіший і не самий бюджетний варіант, але кращого приводу для проби високої кухні і шукати не треба. Деякі ресторани вже зараз виставили ціни: наприклад, зустріти Новий рік в ресторані «Кухмістр» буде коштувати 240 рублів з людини, в «План Б» - від 100 рублів. Природно, всюди передбачена новорічна програма з Дідом Морозом і Снігуронькою, всілякі конкурси і танці. Ресторан «Olimpia» в готелі «Victoria Olimp» пропонує новорічну програму за 140 рублів, Robinson сlub - від 290 до 390 рублів. Ресторан-караоке Mia Dora кличе повеселитися в новорічну ніч за 150 рублів.

Ресторан-караоке Mia Dora кличе повеселитися в новорічну ніч за 150 рублів

Погуляти по Мінську з екскурсоводом

Екскурсії по Мінську тривалістю кілька годин пропонують в середньому за 23-25 ​​рублів. Вас будуть водити по центру: покажуть і розкажуть про Острів сліз, Троїцьке передмістя, площа Свободи, а також звозять до Національної бібліотеки. Екскурсії 31 грудня та 1 січня.


орендувати садибу

Ціни на оренду садиби навіть далеко від Мінська здаються захмарними, але, якщо їхати великою компанією, стають порівнянні з новорічною ніччю в ресторані або готелі, і навіть дешевше. Давайте розберемося за цінами. Садиба «Дари Велеса» в Мінській області пропонує оренду за 210 $ в добу в період з 31 грудня по 3 січня. У компанії з 10 осіб, виходить, кожен заплатить по 21 $ на добу. У вартість включено сніданок та обід, але новорічний банкет оплачується окремо - 25 $.

У вартість включено сніданок та обід, але новорічний банкет оплачується окремо - 25 $

Деякі садиби пропонують оренду не подобово, а за весь новорічний період. Наприклад, садиба «Сонячна долина» - 1000 $ на період з 30 грудня по 2 січня (1000 $ на 3 дні - по 333 $ на добу), відвідування лазні безкоштовне. Садиба вміщує в себе 10 осіб, тобто кожен відпочивальник у великій компанії заплатить по 33 $ на добу.

Ще одна пропозиція - теж з 31 грудня по 2 січня - трирівневий будинок «Маентак Улесье» на компанію до 22 чоловік за 500 $ в добу. Тобто від 23 $ на добу за людину. Обіцяють баню, більярд, аерохокей, караоке і просторий банкетний зал.

З'їздити на базу відпочинку

Деякі бази відпочинку вже опублікували новорічну програму і ціни: наприклад, найпростіший номер на базі відпочинку «Плещеніци» в 65 кілометрах від Мінська в новорічну ніч буде коштувати від 340 рублів на двох - з 3-х разовим харчуванням та новорічним банкетом.

Бажаючі заощадити можуть пошукати базу відпочинку подалі від Мінська - наприклад, «Мілоград» в Гомельській області пропонує двомісний номер на новорічну ніч від 110 рублів. У програмі заявлені святковий банкет і виступ артистів, але банкет оплачується окремо.

Попаритися в лазні чи поспівати в караоке

Зустріти Новий рік в лазні чи сауні вийде навіть дешевше, ніж в більшості ресторанів - орієнтовно від 80 рублів з людини - а в багатьох випадках веселіше і душевної. А от співати всю новорічну ніч в караоке буде коштувати вдвічі дорожче, ніж розслаблятися в сауні - приблизно від 150 рублів з людини. Залишилося вибрати, що більше підходить вам як за «душевності», так і з фінансів.

Залишилося вибрати, що більше підходить вам як за «душевності», так і з фінансів

Активно відпочити в Раубічах

Любителям активного відпочинку зустріти Новий рік на гірськолижному курорті, наприклад, за 560 рублів на двох за період з 31 грудня по 2 січня. У ціні сніданки і вечері, а також новорічний банкет. На жаль, все «активності» - лижі, каток і більярд - за додаткову плату.


Покататися на гірках в «Лебединому»

Любителям інших гірок - водних - пряма дорога в «Лебединий». Аквапарк ще не публікував новорічну програму, але, якщо судити за торішніми цінами, провести в аквапарку ніч на 1 січня обійдеться не менше ніж в 60 рублів з людини. Зазвичай організатори розважають гостей танцями і конкурсами, запрошують діджеїв і досвідчених ведучих. За їжу і напої платять окремо, хоча в деякі категорії квитків вони включені, але коштує таке задоволення в рази дорожче, ніж звичайний квиток.

За їжу і напої платять окремо, хоча в деякі категорії квитків вони включені, але коштує таке задоволення в рази дорожче, ніж звичайний квиток

Побувати в Біловезькій пущі і маєток Діда Мороза

Тим, хто народився і виріс в Білорусі, але до Біловезької пущі так і не добрався, дають шанс відправитися туди якраз в Новий рік.

Святкове застілля організовують в ресторані «Біловезька пуща», а в перший день нового року гостей відвезуть на екскурсію в маєток Діда Мороза.Запланіровани також відвідування музеїв і оглядові екскурсії. Є заїзд 30 грудня, тривалість - 3 ночі. Якщо забронювати тур до 15 листопада, гостям надається знижка: ціна залежить від готелю і починається від 361 рублів за проживання в одномісному номері, за дорослого з дитиною в двомісному номері - від 622 рублів, за двох дорослих - від 722 рублів (ціни вказані зі знижкою ). Найдорожчі номери - в готельному комплексі «Жарковщіна»: якщо брати кімнату з двоярусною ліжком, вона обійдеться вам в 484 рубля за двох, стандартний двомісний номер - 532 рубля за двох. В ціну туру включені проживання, харчування, екскурсії з гідом, а також одне відвідування басейну в день.

Можна поїхати і на Різдво: виїзд 5 січня, ціни на деякі номери трохи нижче. Програми турів можна подивитися на офіційному сайті Біловезькій пущі http://npbp.by .

Подивитися найбільш знакові місця Білорусі

Новорічні екскурсії по Білорусі призначені скоріше для гостей країни, і в першу чергу через ціни: то, що в Новий рік коштує як екскурсія на пару днів в Східну Європу, можна відвідати в інший час в рази дешевше. Але якщо ви вирішили поглянути на Мінськ і його околиці немов уперше, теж можна прицінитися.

Є кілька варіантів екскурсії з відвідуванням основних туристичних точок - власне, столиці, а також Дудуток, Миру, Несвіжа і Біловезькій пущі. Наприклад, при виборі в перший день вас заселять в готель (пропонуються готелі три зірки) і поводять по центру Мінська, в другій повезуть в Дудутки, а ввечері повернуть в готель на новорічний банкет. 1 січня передбачено вільний час, а на наступний день пропонуються екскурсії в Світ і Несвіж. Варто 580 рублів з людини за все (дітям на 10 рублів дешевше), але в ціну не входить новорічний банкет. Є варіації екскурсії - наприклад, вас спочатку повезуть не в Дудутки, а потім в Світ і Несвіж - але в цілому програма у таких турів приблизно однакова.


Є на 5 днів - додаються ще Парк-музей «Сула» і Біловезька пуща. Ціна - 700 рублів (дітям - 685), є 670 рублів (дітям 655) за програму без відвідування Миру (тільки Несвіж).

Чотириденний тур «Вогні Новорічного Гродно» із заїздом в Біловезьку пущу за ціною майже 430 рублів з людини. У вартість входить харчування і екскурсії, але новорічна вечеря, як, власне, і в попередніх варіантах, не включений у вартість.

Поправити здоров'я в санаторії

Новорічні канікули - привід нарешті знайти час на те, щоб спокійно подбати про власне здоров'я і вивести сім'ю абикуди на природу. На цей випадок санаторії пропонують заселення двох типів - з оздоровчої путівкою або санаторно-курортної. Перша зазвичай має на увазі проживання та харчування, іноді - одну-дві процедури. Санаторно-курортна путівка включає більшу кількість процедур, тому для «поправки здоров'я» краще орієнтуватися на неї.

Взагалі, варіант з санаторіями розрахований на тих, у кого в запасі знайдеться тиждень-другий відпустки, тому що їхати з Мінська заради дводенного оздоровлення навряд чи має сенс.

Ціни на санаторний відпочинок досить різні, можна знайти на свій смак і гаманець. Наприклад, санаторій «Приозерний» пропонує оздоровчі путівки на двох на 13 днів від 1824 рублів. У ціні проживання і чотириразове харчування по типу «шведський стіл». Якщо додати ще процедури, щоб путівка стала санаторно-курортної, то ціна стартує від 2040 рублів. Лікування в санаторії «Юність» обійдеться в 2925 рублів за одного без урахування новорічного банкету.

Є більш бюджетні пропозиції - наприклад, за 13 днів в санаторії «Пралеска» - за 1008 рублів за двох з лікуванням, в санаторії «Золоті піски» - тисячу шістьдесят-дві рубля (вибір процедур, звичайно, не такий широкий, але все залежить від того, що вас цікавить).

Зняти котедж на березі Мінського моря

У котеджах «Робінсон клуб» гостям пропонуються каміни і барбекю-зони. Проживання в котеджi категорії люкс пропонують за 1500 рублів, і вміщує він 6 осіб. У вартість входить аквазона і сауна.


Погуляти на Зибіцкой і подивитися салют

Мабуть, самий бюджетний спосіб зустріти Новий рік не вдома - зібрати приємну компанію і піти гуляти в центр. Багато бари на Зибіцкой і не тільки пропонують всілякі приємні новорічні «фішки» на кшталт непоганих діджеїв або знижок для великих компаній, а програма масових гулянь стає відомою задовго до святкової ночі (і це єдине, що тут можна спланувати заздалегідь, але зовсім не обов'язково).

Багато бари на Зибіцкой і не тільки пропонують всілякі приємні новорічні «фішки» на кшталт непоганих діджеїв або знижок для великих компаній, а програма масових гулянь стає відомою задовго до святкової ночі (і це єдине, що тут можна спланувати заздалегідь, але зовсім не обов'язково)

Підписуйтесь на TIO.BY в Telegram і Yandex Zen

Новости