Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На Закарпатті показували незвичайних птахів і кроликів

Справжню пташину і кролячу ярмарок влаштували в Хусті Справжню пташину і кролячу ярмарок влаштували в Хусті   Подібна виставка проходить в місті над Тисою вже вдруге

Подібна виставка проходить в місті над Тисою вже вдруге. Організовує захід міський клуб голубівників, пише Depo.Закарпатье з посиланням на голос Карпат .

З кожним роком рівень виставки зростає, тому що позначаються традиції регіону в цій сфері. Цього року через природні катаклізми не можна було сповна уявити спортивних голубів, зате з'явилася нова родзинка - колекціонер з Ізи привіз на експозицію-ярмарок кроликів елітних порід. Найрідкісніший серед них - віденський білий. Кажуть, в Україні розведенням такої породи займається тільки вісім чоловік.

"У мене в господарстві ушанов вісім порід, близько сорока кроликів. Це і віденський білий, особливість якого - блакитні очі, французький баран, віденський блакитний, новозеландець червоний і інші. Улюбленців між Вухань не маю, пишаюся кожною породою. Особливого догляду вони не вимагають , головне, щоб було чисто і сухо. Улюблені ласощі - яблука та моркву ", - розповідає Василь Скундзя з села Іза.

Улюблені ласощі - яблука та моркву , - розповідає Василь Скундзя з села Іза

Найбільше птахів на виставці представив пан Сергій з с. Копашнево. Чоловік каже, що розводити пернатих досить дороге задоволення, але приносить неабияку естетичну насолоду. Більше 50 видів птахів, серед яких лебеді, кури, качки, куріпки, фазани, поштові та спортивні голуби. Особливою гордістю є турецька Такла, "узбеки", угорські вертуни, "тігріші", серед фазанів - золотисті, сріблясті, лимонні і алмазні. Деякі крилаті красені коштують близько півтори тисячі євро.

"Деякі породи заводжу з Німеччини. Часто їжджу на різні виставки, незабаром буду показувати пернатих в Будапешті. Нерідко фазанів для" танців "замовляють на весілля молодята, поштових голубів молодята випускають в небо", - ділиться Сергій Кушнір.

Всі присутні на виставці мали можливість шляхом таємного голосування вибрати найдостойніших пернатих і кращого кролика, а їх власники були нагороджені почесними кубками, грамотами та подяками.

Новости