Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

"Секретним вантажем" першого приватного космічного корабля була головка сиру

Головка сиру перебувала в спеціальному контейнері, прикручений до підлоги човника, фото AFP

На борту космічного корабля Dragon компанії SpaceX, який 8 грудня здійснив перший приватний політ на орбіту, перебувала голівка сиру. Про це повідомляється на сайті газети The Los Angeles Times.

Інформація про якийсь "секретний" вантаж на борту Dragon з'явилася невдовзі після вдалого запуску човника. На що послідувала прес-конференції директор SpaceX Ілон Маск (Elon Musk) відмовився розповісти, що ж було на борту корабля, але пообіцяв розкрити секрет в самий найближчий час.

Як пояснили в SpaceX, вибір сиру в якості вантажу першого приватного човника є відсиланням до відомого скетчу в сирному магазині комік-трупи "Монті-Пайтон". Головка сиру перебувала в спеціальному контейнері, прикручений до підлоги човника. На контейнері була жартівливий напис: "Цілком таємно".

ФОТО: Перший запуск космічної капсули приватної фірми

Нагадаємо, ракета-носій Falcon 9 з човником Dragon стартувала з космодрому на мисі Канаверал 8 грудня. Корабель вийшов на орбіту, двічі облетів Землю, повернувся в атмосферу, розкрив парашути і, згідно з планом польоту, приводнився в Тихому океані.

Запустивши Dragon, SpaceX стала першою приватною компанією, якій вдалося успішно випробувати космічний апарат, придатний для польотів з людьми на борту. 8 грудня Dragon побував на орбіті без пасажирів, проте в кораблі є місце для семи осіб та вантажу.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: Lenta.ru

Новости