Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з аеропорту Мюнхена в Майрхофен, машина, автобус, поїзд

  1. зміст посту Дістатися з аеропорту Мюнхена до гірськолижного курорту Майрхофен, можна кількома способами....
  2. Трансфер в аеропорту
  3. Автобусний трансфер з аеропорту Мюнхена
  4. На поїзді з аеропорту Мюнхена
  5. З аеропорту Мюнхена на поїзді в Майрхофен (покрокова інструкція)
  6. З аеропорту Мюнхена на електричці в місто
  7. Пересадка на Східному залізничному вокзалі Мюнхена
  8. Пересадка на локальний поїзд долини Циллерталь

зміст посту

Дістатися з аеропорту Мюнхена до гірськолижного курорту Майрхофен, можна кількома способами. Самий бюджетний і незручний - це потяг. Найкомфортніше - оренда автомобіля, або індивідуальний трансфер.

У цьому пості розповім про особливості, плюси і мінуси різних способів проїзду з Мюнхена в австрійську долину Циллерталь.

Чому гірськолижники обирають аеропорт Мюнхена? Відповідь дуже проста - тому що перельоти в нього коштують дешевше, ніж в сусідній Інсбрук, рейсів більше, а транспортна доступність чудова.

Оренда автомобіля

Оренда автомобіля в аеропорту - це найбільш комфортний, і кращий транспорт для лижника. Не варто забувати, що машина вам буде корисна і при переміщенні з гірськолижного курорту.

Спеціальні гірськолижні автобуси припиняють роботу о 17:00, мінімальна поїздка в таксі коштує від 8 Євро, але якщо ви на машині, то це для вас не має ніякого значення.

Середня ціна за тижневий прокат автомобіля гольф класу дорівнюватиме ціні трансферу, а в деяких випадках навіть дешевше. Дізнатися ціни на прокат , Можна за посиланням. Орієнтовна ціна на тиждень 200 Євро.

  • Розклад: взяти машину можна цілодобово;
  • Маршрут: будь-який за вашим бажанням;
  • Час в дорозі: від 2-х годин, все залежить від стилю вашого водіння, відстань до Майрхофена всього 180 кілометрів;
  • Очікування: оформлення документів і огляд машини в прокатної конторі + заправка + зупинка на каву;
  • Комфорт: залежить від класу автомобіля;
  • Ціна поїздки: від 200 Євро (на тиждень) + бензин;
  • Для кого рекомендовано: для тих хто звик до комфорту.

Трансфер в аеропорту

Трансфер прямо в аеропорту Мюнхена - це другий за популярністю сервіс у гірськолижників. Зручно (вас зустрінуть з табличкою, допоможуть з багажем, довезуть прямо до дверей готелю), швидко (по автобанах деякі водії ганяють як Шумахери), не дорого (якщо у вас велика компанія).

Тут є одна особливість, яка робить трансфер економічно вигідним. Слід знати, для того що б добре заощадити вам потрібно мати невелику компанію друзів, які розділять з вами ціну поїздки. Ціну можна дізнатися за посиланням.

  • Розклад: цілодобово;
  • Маршрут: до порога готелю в Майрхофені;
  • Час в дорозі: від 2-х годин;
  • Очікування: очікувати буде водій вас, а не навпаки;
  • Комфорт: залежить від вибору класу автомобіля (економ, стандарт, VIP);
  • Ціна поїздки: від 275 Євро за мінівен на 4 пасажирів, тобто приблизно 70 Євро з людини;
  • Для кого рекомендовано: для тих хто не водить автомобіль, але звик до комфорту, або для новачків.

Автобусний трансфер з аеропорту Мюнхена

Автобусний трансфер - це дуже бюджетний варіант для не вимогливих туристів. Так само підійде як запасний варіант. Основна фішка автобусних трансферів - це низька ціна (від 19 Євро), швидкість (до Інсбрука ви доїдете за 3 години), зручність (автобус відправляється прямо з терміналу аеропорту).

Є у цього способу кілька великих мінусів, які можуть сильно зіпсувати настрій. Наприклад, якщо ви встряли в чергу на паспортному контролі, або затримали ваш багаж, або заблукали в аеропорту (він величезний), то автобус вас чекати не буде, він поїде без вас. Ну і в Інсбруку вам доведеться зробити пересадку на локальну електричку до Єнбах, а там сісти в електричку до Майрхофена.

У всіх інших випадках, використання автобусного трансферу - вигідно і виправдано. Автобуси їздять до багатьох міст і гірськолижні курорти. Ціни, розклад і маршрути , Шукайте за посиланням.

  • Розклад: залежить від напрямку;
  • Маршрут: до Інсбрука, далі пересадка на електричку;
  • Час в дорозі: приблизно 3 години до Інсбрука;
  • Очікування: строго за розкладом;
  • Комфорт: стандартний рейсовий автобус;
  • Ціна поїздки: від 19 Євро;
  • Для кого рекомендовано: для економних гірськолижників, у вигляді альтернативного способу.

На поїзді з аеропорту Мюнхена

Поїздку на німецькому поїзді, можна сміливо вважати одним з яскравих пригод під час вашої подорожі. Незважаючи на комфорт і якість європейських поїздів, у цього варіанту є кілька явних мінусів.

Ось найяскравіші з проблем:

  1. Купівля квитків на сайті німецьких залізниць - є дуже заплутана система локальних, регіональних, міжнародних поїздів, розібратися досить складно;
  2. Кілька пересадок - між Мюнхеном і Майрхофені буде як мінімум 2 пересадки, а ви ж з речами і лижами;
  3. Потрібно розбиратися в незнайомому сайті www.bahn.de - сайт німецькою, так що вчіть мову.

Найголовніша проблема полягає в строгому розкладі, якому все одно що ваш рейс затримався, або чергу на паспортний контроль була величезною, або ви шукали свій багаж, і т.д. Поїзд чекати не буде, він піде.

Пересадки, це ще одна проблема з якою стикаються лижники. Слід заздалегідь точно вивіряти маршрут, що б не нарватися на дуже короткі пересадки між поїздами. З речами і лижами бігати по платформах, це задоволення на любителя.


З речами і лижами бігати по платформах, це задоволення на любителя

Проте, доїхати з аеропорту Мюнхена в Майєрхофен на поїздах можливо. Що б вам було зрозуміліше де і як потрібно пересісти, ось невеликий малюнок-схема, який повинен роз'яснити всю залізничну логістику.

На схему вказаний стандартний шлях з аеропорту Мюнхена, на гірськолижний курорт Майрхофен. Як видно, тут мінімум дві пересадки.

  1. München Flughafen (аеропорт) - München Ost (жд станція Мюнхен Східний);
  2. München Ost - Jenbach (австрійська жд станція Єнбах);
  3. Jenbach - Mayrhofen im Zillertal (курорт Майрхофен).

Тепер про залізничний маршрут більш детально, з поясненнями і моїми коментарями.

З аеропорту Мюнхена на поїзді в Майрхофен (покрокова інструкція)

Перед прильотом слід завчасно придбати квиток на потяги, для цього набагато простіше використовувати ось цей сайт (Сайт русифікований і має службу підтримки!)

З аеропорту Мюнхена на електричці в місто


З аеропорту Мюнхена на електричці в місто

Прилетівши в основний аеропорт Мюнхена (в місті є два аеропорти), проходимо паспортний контроль, отримуємо багаж і шукаємо залізничну станцію Flughafen Munchen.

Більшість літаків з Росії, прибувають в термінал №1 (дивись фото). На інформаційних покажчиках станція позначена буквою S (зазначив на фото). У Німеччині всі покажчики дуже зрозумілі, а шляху переміщення пасажирів по аеропорту добре продумані.



Далі, нам потрібно сісти на електричку S8 і дістатися до залізничної станції Bahnhof München Ost (східного вокзалу Мюнхена). Прохання не плутати цю станцію з головним залізничним вокзалом, це різні речі.

Станції по маршруту електрички S8:

  1. аеропорт;
  2. Besucherpark: 2 хвилини;
  3. Ismaning: 14 хвилин;
  4. Ostbahnhof: 33 хвилини;
  5. Marienplatz: 38 хвилин;
  6. Hauptbahnhof: 41 хвилина;
  7. Pasing: 50 хвилин.

Пересадка на Східному залізничному вокзалі Мюнхена


Пересадка на Східному залізничному вокзалі Мюнхена

Електричка від Flughafen (аеропорту) до Bahnhof München Ost йде приблизно 30 хвилин. На східному вокзалі слід пересісти на поїзд далекого прямування, який довезе нас до наступної пересадковою станції.

Вокзал Bahnhof München Ost вельми великий, тут більше 10 перонів, є станція метро та інші види транспорту, так що особливо не розслабляйтеся, а то пропустіть свій потяг.

І тут важливий момент. Електричка S8, як правило, прибуває на одну з перших платформ вокзалу (як приклад платформа №1), а міжнародний поїзд прибуде на дальню платформу (дуже часто це платформа №8).

Якщо на пересадку у вас є часу менше 10 хвилин (це повинно бути вказано в вашому квитку), то потрібно дуже швидко ворушитися, для економії часу і нервів.

Рекомендую утриматися від використання ліфтів, йдіть ногами по підземному переходу. Як показує практика, ліфти часто виявляються набагато повільність ваших ніг, особливо при факторі брак часу.

Нам потрібен потяг до Єнбах (Jenbach), на станції є інформаційні табло, вони по-німецьки лаконічні і інформативні, так що розберетеся. Приблизно час у дорозі до наступної пересадки трохи більше години.

Пересадка на локальний поїзд долини Циллерталь


Пересадка на локальний поїзд долини Циллерталь

Ось ви дісталися до крихітної австрійської станції Єнбах (Jenbach), на ній всього 4 платформи (дивись фото), причому одна з них виділена виключно під невеликий поїзд курсує по долині Циллерталь (Zillertal).

По суті, це звичайна електричка, на кшталт наших Аероекспрес. На борту потрібного нам поїзда красується напис Zillertalbahn, це вам в якості орієнтира.



Поїзд долини Циллерталь ходить два рази на годину. Від Єнбах до Майрхофен приблизно 32 кілометри, які електричка долає за 50 хвилин. Зверніть на це розклад, воно наочно показує скільки часу буде потрібно, що б доїхати до потрібної станції. Один раз в день ходить смішний «паровозик з Ромашкова», який виконує звичайні функції - перевезення пасажирів.



На станції Єнбах є автобусна станція, з якої відправляються автобуси №8330 в Майрхофен. Це як альтернатива електричці. На наведеній фотографії вказано розклад автобусів.



Якщо вам потрібен Майрхофен, то можете не турбуватися - це кінцева, якщо необхідні інші курорти, то слід бути уважним, так як деякі зупинки потяг робить виключно на вимогу пасажира.

  • Розклад: з 5:00 до 23:00;
  • Маршрут: Аеропорт - Східний ж / д вокзал - Йенбах - Майрхофен (з декількома пересадками);
  • Час в дорозі: приблизно 4 години до Майрхофена;
  • Очікування: строго за розкладом;
  • Комфорт: комфорт німецького поїзда;
  • Ціна поїздки: приблизно 50 Євро;
  • Для кого рекомендовано: для економних гірськолижників, для пар без дітей, для туристів без великого багажу, для тих хто добре орієнтується на місцевості, можна використовувати у вигляді альтернативного способу.

Вдалих поїздок і гарного відпочинку.

Чому гірськолижники обирають аеропорт Мюнхена?

Новости