Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Нілгірі

Сен 24 2016

Ще одна область з якої також тісно пов'язана історія індійського чаю - це Нілгірі. Назва Нілгірі означає Голубі Гори. Чайні плантації розташовані серед евкаліптових дерев і кипарисів, що згинаються річок і водоспадів, на висоті від 30 до 2000 м над рівнем моря. Природа в Блакитних Горах відрізняється щедрістю. Чайні плантації простяглися тут по всіх схилах і долинах, в кожному закутку, здатному принести урожай.
Ще одна область з якої також тісно пов'язана історія індійського чаю - це Нілгірі
Серед величезної кількості чайної продукції Індії досить яскраво виділяється сорт чаю, який отримав назву Нілгірі. Саме про нього зараз і піде мова.

Нілгірі ( «блакитні гори») - гірський масив в штатах Тамілнад і Керала на півдні Індії. Він є частиною гірського ланцюга Західні Гати, які розташовані на краю плоскогір'я Декан. Найвищою точкою Нілгірі є гора Доддабетта, висота якої становить 2637 м над рівнем моря. Головним населеним пунктом регіону є розташований на висоті 2200 м місто Удагамандалам, в якому проживають близько 95 тисяч осіб. Читати далі…

Мар 23 2014

Чай Нілгірі (Nilgiri) зазвичай описують як темний ароматний, запашний чай з приємним смаком, який тут вирощували на хребтах Західних Гат в Південній Індії Чай Нілгірі (Nilgiri) зазвичай описують як темний ароматний, запашний чай з приємним смаком, який тут вирощували на хребтах Західних Гат в Південній Індії. Він росте на пагорбах Нілгірі штату Таміл Наду. Проте, в Південній Індії існує багато областей, які вирощують чай, вклчая Муннар і Центральний Траванкор і далі на південь штат Керала.

Чайні плантації округу Нілгірі (як і інші округи, які вирощують чай в Індії) мають свої переробні фабрики. Малі підприємства, які вирощують чай, продають зелені листи на незалежні фабрики. (Варто зазначити, що в останні роки деякі плантації стали купувати чайні листи і у малих підприємств). Після переробки (яка перетворюється зелений лист в «готовий чай») чай, в основному, продають на запланованих аукціонах в Кунур, Коїмбаторе і Кочі. Більше 50% Нілгірі експортується і використовується в сумішах чаю для чайних пакетиків.

На дорогою, сортований вручну листовий чай як Orange Pekoe (OP) існує великий попит на міжнародних аукціонах, після яких він стає недоступним для більшості місцевих жителів. У листопаді 2006 року провідну нагороду і побив світовий ціновий рекорд в $ 600 за кілограм. Це був перший в світі чайний аукціон, який проводився в Лас-Вегасі. Відсортований машиною, менш дорогий полулістовой, але якісний чай відомий як Broken Orange Pekoe (BOP). Однак, в більшості в провінції Нілгрі проводиться гранульований чай, який володіє найбільш високим купажем (кількість чашок чаю на порцію). Читати далі…

Лют 15 2014

Нілгірі (Сині гори) - третій за величиною індійський центр з вирощування та виробництва чаю. Висота передгір'їв на схилах гори Нілгірі до 2000м над рівнем моря і рясні мусонні дощі мають сприятливий вплив на розвиток чайного куща, дозволяють збирати чайний лист круглий рік. Чайні плантації ростуть серед кипарисів і евкаліптів по всіх схилах, де тільки можна отримати урожай.
Нілгірі (Сині гори) - третій за величиною індійський центр з вирощування та виробництва чаю
Кращі сорти чаю Нілгірі збирають восени у вересні-грудні і навесні в квітні-травні. Вони складають 60% всього зібраного в цьому регіоні врожаю чаю. Плантації чаю розтягнулися на площі 25 тисяч гектарів, загальний збір урожаю становить близько 62 тис.тонн на рік. Читати далі…

Січ 15 2014

Індія - це дивовижна країна. Багато мандрівники, яким пощастило побачити її своїми очима, називають Індію чарівної країною. І їх цілком можна зрозуміти. Тут красива природа, багата фауна, доброзичливий народ, а також м'який клімат. У кожного, хто бував в Індії, є своя причина любити цю країну, а також захоплюватися нею.
Індія - це дивовижна країна
Але Індія відома в кожній країні не тільки як відмінне місце відпочинку, а й як один з найбільших експортерів чаю в світі. У будь-якому великому місті ви можете зайти в спеціалізований чайний магазин і побачити там продукцію, яка потрапила на його прилавки прямо з цієї сонячної країни.

Чимало чайних гурманів дотримуються думки, що саме Індія радує шанувальників цього напою більше інших країн виробників, поставляючи на світовий ринок дивовижні за смаком і ароматом чайні сорти, а також чайні суміші.

Серед величезної кількості чайної продукції Індії досить яскраво виділяється сорт чаю, який отримав назву Нілгірі. Саме про нього зараз і піде мова. Читати далі…

Лип 8 2013

Нілгірі, в буквальному перекладі, означає Блакитні Гори Нілгірі, в буквальному перекладі, означає Блакитні Гори. Простягнулися через землю, переповнену диким життям і пишною рослинністю, вони - джерела для тисяч струмків і річок. Одна з найбільш вражаючих гір Південної Індії, Нілгірі знаходяться зовсім поруч з суворими і величними Західними ГАТАШ.

Вони починаються на північному заході штату Керала, ще одного чайного штату, але основна їх ланцюг лежить в штаті Таміланд, аж до Коїмбаторе і Коччи.

На тлі всієї цієї ідилії і росте чай Нілгірі. Чайні плантації розташовані серед евкаліптів, блакитних камедних дерев і кипарисів, що згинаються річок і зриваються водоспадів, на висоті від 30 до 2000 м над рівнем моря. Чайні кущі покривають близько 25000 гектар, і з них отримують близько 56 мільйонів кілограм чаю щорічно.
На тлі всієї цієї ідилії і росте чай Нілгірі
Нілгірі порівняно м'який чай, що росте на протязі всього року, на відміну від сезонних Ассама і Даржілінг. Він відомий своїм яскравим і світлим настоєм, приємним, легким смаком. По всій земній кулі знавці чаю люблять його справжній, витончений смак. Звідси приходять чаї, які відомі своєю якістю і високими смаковими характеристиками. Досягнення цієї переваги забезпечується комбінуванням грунту, клімату, води. Читати далі…

Лип 8 2013

Логотип World's Gold Standart може бути розміщений тільки на упаковках чаю, який пройшов сертифікацію в Раді Індії по чаю, тим самим підтверджуючи індійське походження чаю і вища якість.
«Indian Tea - World's Gold Standart» (Індійський Чай - Світовий Стандарт Золота).

Існує велика різноманітність чаїв, які можуть бути розфасовані в витончені упаковки. Для того, щоб зробити правильний вибір з цього достатку, постарайтеся відшукати правильний логотип і торгову марку «India Tea».

Для того, щоб зробити правильний вибір з цього достатку, постарайтеся відшукати правильний логотип і торгову марку «India Tea»

India tea

Стилізоване зображення збиральництва чаю з кошиком на перекинутої через лоб лямці є символом справжнього індійського чаю. Читати далі…

Лип 8 2013

Чайні плантації в трьох регіонах: Ассам, Нілгірі і Дарджилінг
Чайні плантації в трьох регіонах: Ассам, Нілгірі і Дарджилінг   Читати далі… Читати далі…

Чер 28 2013

Виробництво чаю в Індії почалося в середині 19 століття, коли англійська «Східно-Індійська компанія» привезла до Індії чайні кущі з Китаю і почала вирощувати чай в штаті Ассам на плантаціях Чабуа. Через десять років компанії вдалося отримати першокласний чай, що призвело до появи інших місцевий чаепроізводітелей. До 1900 року Індія вийшла в лідери як основний постачальник чаю на світовий ринок і в даний час є найбільшим його виробником.
Виробництво чаю в Індії почалося в середині 19 століття, коли англійська «Східно-Індійська компанія» привезла до Індії чайні кущі з Китаю і почала вирощувати чай в штаті Ассам на плантаціях Чабуа
У 1833 році англійці втратили монополію на торгівлю чаєм з Китаєм і чайний комітет направив секретаря Джорджа Гордона в Китай, щоб вивчити методи обробітку чаю і згодом почати його вирощування і виробництво в індійському штаті Ассам. Він повернувся з робітниками і китайським різновидом чаю. Читати далі…

Новости