Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Весілля в Празі

  1. зміст
  2. визначаємо дату
  3. Дбаємо про квитки і проживанні заздалегідь
  4. Вибираємо місце проведення весільної церемонії
  5. палац Клементінум
  6. стара Ратуша
  7. Вальдштейнський сади
  8. муніципальний палац
  9. Лібенському замок
  10. замок Троя
  11. Чи можна довіряти весільним агентствам в Празі?
  12. Особливості вибору весільного агентства
  13. Вінчання в Празі
  14. Вінчання в православному церкви в Празі
  15. Як проходить процедура вінчання в Празі (православна церква?)
  16. Вінчання в католицькому храмі в Празі
  17. Вартість вінчання в Празі
  18. Де в Празі відсвяткувати весілля?
  19. Скільки коштує весілля в Празі
  20. Весільні екскурсії

Розкішні і пишні весілля, як і раніше залишаються в моді, проте, сучасна молодь все частіше вибирає більш скромні варіанти, далеко від рідних країв. Одним з найпрестижніших міст для проведення весільної церемонії є Прага, де можна, немов у вир з головою, зануритися в романтичну атмосферу і відсвяткувати знаменний день в житті молодої сім'ї.

Якщо ви читаєте цю статтю, значить, ви вже зацікавлені в питанні організації весілля в Празі. У цій статті Ви не тільки дізнаєтеся, як підготуватися до знаменного дня, але і почерпнете для себе ряд корисної інформації, яка безсумнівно стане вам у пригоді. Отже, якщо ви вирішили зіграти весілля в столиці Чехії, то давайте приступимо до послідовної підготовки.

зміст

  1. Визначаємо дату весілля
  2. Резервування авіаквитків і готелю
  3. Вибір місця проведення весілля
  4. Довіряти чи весільним агентствам в Празі?
  5. Вибору весільного агентства
  6. Вінчання в Празі
  7. Де відсвяткувати весілля (Ресторани)
  8. Скільки коштує весілля в Празі
  9. Весільні екскурсії

визначаємо дату

Безсумнівно, визначити дату весілля повинні ви самі. Краще орієнтуватися на теплу пору року, хоча за власними спостереженнями в минулому році, погода в Празі в жовтні була досить комфортна, світило сонечко, і, що не дивно, золота осінь була в самому розпалі. Ми б порадили вам, вибирати дату весілля в проміжку з травня по листопад, тому як весна, літо і навіть осінь в Празі - прекрасні. Якщо ж ви хочете зіграти весілля в зимовий період, будьте готові до не дуже комфортним погодних умов і до якоїсь сірості обстановки. Рішення в будь-якому випадку приймаєте ви, тому визначившись з часом року, місяцем і числом, необхідно подбати про самому подорожі, проживання, виборі загсу і інших організаційних питаннях, але про це по порядку.

Дбаємо про квитки і проживанні заздалегідь

Ознайомитеся з рекомендаціями, як купити недорогі квитки в Прагу . Головне, вам потрібно завчасно купити квитки туди - назад і забронювати готель, відповідний за ціною і розташуванню, щоб, по-перше, не переплачувати, а, по-друге, не панікувати в останні дні через відсутність квитків. На рахунок, житла ми написали докладну статтю " Як вибрати готель в Празі ".


Вибираємо місце проведення весільної церемонії

Якщо визначитися з весільними костюмами можна і вдома, то вибрати Загс вам доведеться віддалено. Тут ми вам наведемо контактну інформацію, де можна провести весільну церемонію. До речі, хочу відразу попередити, що нижче буде представлені не тільки координати палаців одружень, але і старовинних споруд, адже весілля в замку в Празі - не тільки романтичне захід, але і дуже запам'ятовується.

Дозволимо собі невеликий постскриптум.

Організувати весілля самостійно - дуже клопітно, особливо закордоном, тому без допомоги спеціальних агентств вам не обойтісь.Как правило, весільні агенції пропонують пакет послуг, які вдають із себе виконання ряду рутинних справ (оформлення паперів, планування дня, допомога по організації дня та ін. ), а так само надання корисних послуг (оренда автомобіля, доставка квітів, оформлення і оренда ресторанів та ін.), що, безсумнівно, полегшує життя молодятам за певну ціну. В іншому, якщо ви відправляєтеся в Прагу, то у вас при собі повинна бути сума, яку ви готові витратити, питання полягає в тому, наскільки ви готові "розщедритися". Отже, нижче я наведу вам витяги з послуг, що надаються, вкажу координати, приблизні ціни та іншу корисну інформацію.


палац Клементінум

Розташований в центрі Праги, недалеко від Староміської площі. Урочиста церемонія проходить в Дзеркальній Каплиці всередині палацу. Багатий інтер'єр і унікальні дзеркала всередині Каплиці створюють неповторну, ідеальну атмосферу для створення шлюбних уз.
Розташований в центрі Праги, недалеко від Староміської площі
Звертаючись в будь весільну агенство, ви знайдете перелік Палаців поєднань, Романтичний пакет послуг по кожному, а так само ціни і всю інформацію. Для ознайомлення, один раз наведу вам приблизний список подібних послуг, а так само ціни весілля в Празі, контактну інформацію. В інших описах, приводити аналогічні списки не буду, щоб не дублювати текст.

Як правило, у вартість пакету подібних послуг входить

  • надання індивідуального консультанта, який спланує вам весь день;
  • надання консультанта, який допоможе з оформленням всіх необхідних документів;
  • зустріч після прибуття і надання в готель і з готелю в день від'їзду;
  • 4-ох годинна оренда автомобіля Mersedes Benz E-класу (може змінюватися марка автомобіля) в день церемонії;
  • доставка весільного букета і бутоньєрки в готель;
  • оплата державних зборів в день реєстрації шлюбу;
  • надання перекладача в офіційній частині вдень церемонії;
  • надання музичного супроводу і основних весільних атрибутів в день церемонії;
  • надання шампанського для тосту молодят (1 пляшка);
  • видача свідоцтва про шлюб, з перекладом на російську (можна скористатися послугою експрес-пошти для екстреної відправки документів на Батьківщину);
  • надання свідків (за потребою);
  • обслуговування гостей (бронювання готелів, трансфери, бронювання ресторанів і т. д.);
  • інформаційна підтримка молодят (де зробити зачіску, макіяж, де знайти фотографа, оператора, як прикрасити весільний кортеж і т.д)

Приблизна ціна (увага - вона може змінюватися): 40000 CZK
Види церемоній у палаці: Цивільні, Символічні, Церемонії зміцнення подружніх уз, Вінчання
Місткість: до 200 чоловік
Час роботи: Пн-Нд: 10: 00-18: 00 (необхідно зв'язатися заздалегідь і забронювати дату і час)
Входи: Křižovnická 190, Karlova 1, Mariánské náměstí 5

Телефон: +420 222 220 879
Адреса: Mariánské náměstí 5

Коментар: Якщо ви хочете отримати на пам'ять хороші фотографії - сміливо вирушайте туди.

Увага! Будьте готові до того, що окремими витратами будуть: оренда / купівля весільних костюмів і квітів; розтрати в салоні краси (зачіска, макіяж), фото та відео зйомка; оплата банкету; оплата проживання гостей.

Ми підготували докладну статтю про Клементинумі , Рекомендуємо до прочитання.

стара Ратуша

Будівля Старої Ратуші (Староміська ратуша) було побудовано в 1338 році в якості обителі міської ради уряду. Сьогодні Стара Ратуша - один з головних символів Праги, відомий у всьому світі. Вдале розташування Ратуші поряд з Астрономічними годинами і головною площею міста приваблює щорічно молоді пари для з'єднання відносин шлюбними узами.

Звернувшись у весільну агенство, і скориставшись поруч послуг, що надаються, вартість буде набагато нижче, ніж в Каплиці Клементинума.

Приблизна ціна: 25000 CZK   Види церемоній: Цивільні   Місткість: 15 сидячих місць і 120 стоячих місць   Дні проведення церемоній: вівторок, четвер, п'ятниця, субота   Годинники проведення церемоній: 8: 00-14: 00
Приблизна ціна: 25000 CZK
Види церемоній: Цивільні
Місткість: 15 сидячих місць і 120 стоячих місць
Дні проведення церемоній: вівторок, четвер, п'ятниця, субота
Годинники проведення церемоній: 8: 00-14: 00

Адреса: Staromestske namesti 1

Вальдштейнський сади

Палацовий сад з'явився в 1720 році. Розташований сад між Празьким Градом і районом Малостранська, звідки відкривається прекрасний вид на історичну частину Праги. Різні скульптури, споруди, наявність Палацу одруження зробило це унікальне місце популярним серед молодят.

Приблизна ціна (c урахуванням послуг весільного агентства): 35000 CZK   Види церемоній: Цивільні, Символічні, Церемонії зміцнення подружніх уз   Місткість: понад 200 осіб   Час проведення церемоній: сад відкритий з квітня по жовтень (необхідно заздалегідь зв'язатися і забронювати день і час)
Приблизна ціна (c урахуванням послуг весільного агентства): 35000 CZK
Види церемоній: Цивільні, Символічні, Церемонії зміцнення подружніх уз
Місткість: понад 200 осіб
Час проведення церемоній: сад відкритий з квітня по жовтень (необхідно заздалегідь зв'язатися і забронювати день і час)

Адреса: Valdštejnské náměstí 162/3

муніципальний палац

Муніципальний палац - гордість Праги. Стіни і стелі прикрашені роботи відомих художників і скульпторів країни, а тому провести весільну церемонію тут - справжня розкіш.

Приблизна ціна (c урахуванням послуг весільного агентства): 40000 CZK   Види церемоній: Цивільні, Символічні   Місткість: близько 50 осіб   Адреса: náměstí Republiky 1090/5, 110 00 Praha 1-Staré Město
Приблизна ціна (c урахуванням послуг весільного агентства): 40000 CZK
Види церемоній: Цивільні, Символічні
Місткість: близько 50 осіб
Адреса: náměstí Republiky 1090/5, 110 00 Praha 1-Staré Město

Лібенському замок

Лібенському замок (Libeňský zámek) знаходиться на околиці Праги, що робить його менш популярним серед молодят. Поруч з особняком, на місці якого колись знаходився замок, розташований зелений парк, де можна прогулятися, влаштувати фотосесію.

У будівлі проводяться весільні церемонії, влаштовуються виставки, влаштовуються концерти та музичні фестивалі присвячені весні.

У будівлі проводяться весільні церемонії, влаштовуються виставки, влаштовуються концерти та музичні фестивалі присвячені весні

Приблизна ціна (c урахуванням послуг весільного агентства): 30000 CZK
Види церемоній: Цивільні
Час проведення церемоній: необхідно заздалегідь зв'язатися для уточнення деталей

Адреса: Zenklova 35, 18000 Praha 8 - Libeň

замок Троя

Якщо хочете весілля в романтичній обстановці, то тоді замок Троя - найкраще місце.

Приблизна ціна (c урахуванням послуг весільного агентства): 45 000 CZK
Приблизна ціна (c урахуванням послуг весільного агентства): 45 000 CZK

Види церемоній: Цивільні, Символічні
Час проведення церемоній: Пятница

Адреса: U trojského zámku 4/1, 171 00 Praha 7, Чехія

Чи можна довіряти весільним агентствам в Празі?

Одним з найдивовижніших місць для проведення весілля є Прага - старовинний, величне місто, розташований в самому серці Європи. На самостійну організацію весільної церемонії в Празі може піти близько півроку. Найчастіше молодята не хочуть (або не можуть) чекати стільки часу - в цьому випадку їм на допомогу приходять празькі весільні агентства, які займаються організацією та проведенням весіль.

На жаль чи на щастя, ринок весільних агентств в Празі великий. Чи справді всім їм можна довірити організацію такого важливого торжества, як весілля?

Чи справді всім їм можна довірити організацію такого важливого торжества, як весілля

Особливості вибору весільного агентства

Довіряти організацію свого весілля одному з празьких весільних агентств можна. Головне - переконатися в їх сумлінності, а також в цілісності переліку послуг, що надаються. Наприклад, празький весільне агентство «Wedding Day» пропонує молодятам проведення церемонії не тільки в межах Праги - у вас буде можливість вибрати будь-який замок для весілля на території Чехії.

Не матиме жалю про співпрацю з тим чи іншим весільним агентством, уточнюйте список послуг, що надаються, включених у вартість. Ціни за послуги варіюються від 800 євро і практично до безкінечності, в залежності від ваших побажань. Якщо боїтеся помилитися в агентстві, то перш, ніж зв'язуватися з його представниками, вивчіть відгуки про нього і його портфоліо (з декількох джерел - тільки так ви зможете сформувати об'єктивну думку про вподобаному весільному агентстві).

Всі весільні агентства пропонують молодятам будь-які, доступні для них, способи зв'язку: ви можете приїхати особисто, а можете обговорювати всі деталі майбутнього весілля у віддаленому режимі - по телефону, електронній пошті або відеозв'язку.

Перед укладенням договору з агентством, обов'язково уточнюйте, чи входить у вартість його послуг оренда житла для молодят. Також не забудьте з'ясувати і вартість перельоту всіх запрошених гостей, банкетного столу, адже більшість весільних агентств не займаються організацією святкування - їхні послуги обмежуються лише проведенням весільної церемонії.

Обговоріть з представником обраного весільного агентства можливість контролю виконаної роботи, щоб позбавити себе від зайвих переживань, а також гарантовано отримати бажаний результат. Весільні агентства не можуть відмовити вам у наданні фото- і відео- звітів про виконану роботу.

Ну і, наостанок, переконайтеся, що весільне агентство, з яким ви віддали перевагу співпрацювати, видає офіційне свідоцтво про шлюб, дійсне у всьому світі. На цьому необхідно зробити акцент тому, що більшість агентств організовують лише формальні церемонії, без офіційного укладення шлюбу, по завершенні яких молодята отримують недійсні свідоцтва, службовці звичайним сувеніром на згадку про знаменну подію.

Вінчання в Празі

Для створення сім'ї вінчатися зовсім не обов'язково. Але для істинно віруючих і бажаючих закріпити штамп в паспорті свідченням беззастережної довіри і вірності вінчання є дуже важливою складовою сімейного життя.

Провести церемонію можна практично в будь-якому храмі. Проте, ніщо не заважає поєднати церковне таїнство із захоплюючою туристичної поїздкою. Чехія - одна з країн, де проводять вінчання по православним звичаєм, а її столиця, старовинний і гарне місто Прага, - ідеально відповідне місце для цього обряду.
Провести церемонію можна практично в будь-якому храмі

Вінчання в православному церкви в Празі

Найчастіше в Празі вінчаються за православним обрядом в соборі Кирила і Мефодія , Розташованому за адресою: Resslova 9, 120 00 Praha 2. Цей собор, який раніше був католицьким (про що свідчать елементи бароко в його архітектурі), зараз є одним з найважливіших центрів чеського православ'я.

Також православні вінчання проводять в соборі Петра і Павла . Церква побудована в 1897 році і зараз належить до Російської Православної Церкви. Адреса храму: V Pevnosti 5b, Vysehrad, 128 00 Praha 2.

Умови, при яких може бути проведено вінчання:

  1. Вінчаються вже повинні складатися в цивільному шлюбі, про що необхідно надати документ;
  2. Ні наречений, ні наречена не повинні раніше складатися в будь-якому іншому церковному шлюбі (наявність попередніх цивільних шлюбів не має значення для обряду);
  3. Обидва вінчаються повинні бути православними (у виняткових випадках дозволено, щоб один з подружжя не була православним, але обов'язково християнином, за умови, що діти будуть виховуватися в православній вірі).

Обряд проходить, в основному, по п'ятницях і неділях - це обумовлено забороною в православ'ї вінчатися в певні дні.

Як проходить процедура вінчання в Празі (православна церква?)

Церемонія вінчання проходить півгодини. Починається таїнство з одягання на пальці нареченого і нареченої освячених кілець. Після того, як проводить обряд священик переконується у відсутності перешкод для укладення шлюбного союзу, він покладає на голови молодих вінці і три рази благословляє жениха і наречену. З цього моменту пара вважається складається в церковному шлюбі. Їм потрібно ще випити із загальної чаші церковне вино, обійти тричі навколо аналоя і піднести молитву про благополуччя сім'ї і своїх майбутніх дітей.

Вінчання в католицькому храмі в Празі

Якщо хоча б один з тих, що вінчаються належить до католицької віри, у вас є можливість обвінчатися в старовинному і величному соборі Святого Віта . Він розташований за адресою: Pražský hrad, Praha 1.

Також ви можете здійснити обряд вінчання в одному з найкрасивіших празьких костелів - костел Святого Томаша. Вона знаходиться за адресою: Josefská 8, Malá Strana, Praha

Умови, при яких може бути проведено вінчання в католицькому храмі:

  1. Вінчання в соборі можливо тільки молодятам, які не перебували раніше в шлюбі - ні в церковному, ні в цивільному.
  2. Для обряду необхідні свідоцтва про хрещення нареченого і нареченої, причому хоча б один з них повинен бути католиком.
  3. На відміну від православних звичаїв, другий наречений може не належати до християнської віри (бути іудеєм, мусульманином або буддистом), проте діти теж повинні виховуватися в тій вірі, в якій повінчані їхні батьки.
  4. Ще буде потрібно документальне підтвердження про те, що молодята пройшли спеціальний курс підготовки до шлюбу, який триває три місяці. Наречений і наречена можуть пройти цей курс за місцем проживання зі своїм священиком.

Вінчання по католицьким звичаєм може проходити в будь-який день. Сам обряд мало чим відрізняється від православного і триває теж 30 хвилин.

При вінчанні, як православному, так і католицькому, крім нареченого і нареченої, повинні бути присутніми ще й свідки. Якщо вони не приїхали з вами, свідків може надати той же туристичне агентство, яке відповідає за проведення церемонії вінчання.

Священик може проводити обряд на одному з трьох мов: російською, чеською та англійською.

Вартість вінчання в Празі

Вартість православного обряду - 1100 EUR, з видачею свідоцтва про укладення шлюбу - 1300 EUR.

Католицьке вінчання коштує 1500 EUR, зі свідоцтвом про шлюб - 1700 EUR.

У вартість входить переклад всіх необхідних документів на чеську мову, а потім переклад свідоцтва на російську мову, а також сплата держмита за укладення шлюбу на території Чехії.

Після вінчання у молодят буде прекрасна можливість ознайомитися з численними пам'ятками Праги. Таким чином, урочистий обряд плавно перейде у весільну подорож по одному з найкрасивіших міст Європи, що зробить його ще більш незабутнім.

Де в Празі відсвяткувати весілля?

У Празі без проблем можна знайти ресторан, де ви зможете посадити всіх своїх гостей і відзначити головний день свого життя. Рекомендую вам самим вивчити ресторани Праги, вони у нас надані в "пивній карті". Подивіться в топ найпопулярніших закладів, почитайте відгуки.

З плюсів застілля в Празьких ресторанів є: як правило великі порції, доступні ціни, швидке обслуговування, обстановка за вашим вибором закладу.

Якщо ви на даний момент розгублені, приведу ряд закладів, де можна провести весільний банкет У Празі, ваша справа буде лише прочитати опис, подивитися фотографії і визначитися:

Інші заклади ві можете подивитись в Повний мапі Праги - найбільшої карті в Рунеті.

Нагадаю також, що якщо ви звертаєтеся в весільну агенство, вам можуть надати за бажанням список ресторанів, які надають обслуговування весільних банкетів. Так само за вашим бажанням, агенти зможуть вирішити всі організаційні питання, вам потрібно буде лише вирішити фінансове питання.

Скільки коштує весілля в Празі

Празька весілля - романтика за помірну ціну

Перше, про що мріють всі пари, які зібралися під вінець, - оригінальна романтична церемонія. Друге, про що вони мріють, - щоб день їхнього одруження ні затьмарений невиправданою дорожнечею комплексу весільних послуг.

Це, звичайно, може прозвучати незвично, в деякій мірі навіть зухвало, але якщо хочете влаштувати унікальну і недороге весілля, вам потрібно зробити це в Празі.

Особливості празьких весіль

За останні п'ять років експерти з урочистим заходам відзначають неухильну тенденцію зростання числа проведення весільних церемоній для пар з Росії та України в столиці Чехії.

Чим же так хороша Прага, що молоді збігають туди на два своїх найголовніших у житті дня?

По-перше, весілля в Празі може дозволити собі людина з середнім рівнем достатку. Значну економію коштів при проведенні церемонії одруження (включно з послугами фотографа і банкетом) відзначали 82,3 відсотка наречених.

По-друге, Чехія, як країна замків, надає молодим можливість не просто розписатися або повінчатися, а після погуляти по дивним празьким вуличках, а зробити своє весілля незабутнім і дуже урочистою. А саме: здійснити церемонію одруження в справжньому старовинному палаці з усім його антуражем і пишністю.

З а мки - на вибір. Вартість - від 1500 євро в залежності близькості розташування замку до столиці.

По-третє, весільні послуги в Празі вам організують зі знанням справи і за відносно помірну плату.

Що входить в комплекс послуг

Пакети весільних послуг для вашого празького одруження можуть включати в себе до 15 пунктів. Звичайно ж, їх можна переглядати і варіювати, залишаючи для себе лише найважливіші і необхідні.

Надаємо вашій увазі найповніший перелік:

  • планування весільного дня;
  • надання консультанта «по паперовим справах», що допомагає оформляти всі необхідні документи;
  • зустріч в аеропорту (на вокзалі) в день приїзду та трансфер з готелю в день від'їзду;
  • оренда автомобіля безпосередньо в день одруження;
  • доставка весільного букета і бутоньєрки в номер готелю;
  • музичний супровід весільної церемонії;
  • надання шампанського;
  • оплата держбору за реєстрацію шлюбу;
  • надання перекладача в офіційній частині весільного торжества;
  • видача свідоцтва про шлюб з російськомовним перекладом;
  • обслуговування гостей.

Загальна ціна торжества

Весілля в Празі - це красиве і незвичайне, грамотно організоване торжество, атмосферою якого перейметеся не тільки ви і ваші гості, а й маса абсолютно сторонніх людей: молодих в Празі вітають всі, хто випадково став свідком їх щастя.

На своє свято в столиці Чехії можна запросити гостей, а можна влаштувати його виключно для двох.

Ціна такого весільного торжества в Празі обійдеться молодим приблизно в 3 500 євро.

Ціна такого весільного торжества в Празі обійдеться молодим приблизно в 3 500 євро

Весільні екскурсії

Висновок

Безсумнівно, Прага - найкраще місце для проведення урочистостей такого типу. Недарма щорічно сюди приїжджають пари з усього світу, щоб створити сімейний союз. Сподіваємося, ми вам надали всю необхідну інформацію, яка допоможе вам влаштувати весілля в Празі.

Сподіваємося, що молодята залишать свої відгуки, напишуть коментар до статті, а збираються одружитися в Празі - зададуть питання в коментарях. Будемо чекати ваших коментарів, шановні читачі!

На річницю весілля можна можна знову запланувати поїздку до Праги і відвідати 5 найпопулярніших місць для романтичних побачень . Так само у нас є стаття, для тих, хто планує весільну подорож в Празі .

З повагою,
Praga-Praha.ru

Чи справді всім їм можна довірити організацію такого важливого торжества, як весілля?
Православна церква?
Де в Празі відсвяткувати весілля?
Чим же так хороша Прага, що молоді збігають туди на два своїх найголовніших у житті дня?

Новости