Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

РОЗВИВАЮЧІ ІГРИ ДЛЯ ДІТЕЙ 2 років | Дитячі іграшки - Корабель Друзів

Один із способів навчити дворічного дитини маніпуляціям з улюбленими предметами - пограти з ним в   розвиваючі ігри для дітей

Один із способів навчити дворічного дитини маніпуляціям з улюбленими предметами - пограти з ним в розвиваючі ігри для дітей . Діти в такому віці вкрай активні. Вони навчилися ходити, говорити і у них з'являється інтерес до багатьох речей. Завдяки чому, можна активно займатися розвитком свого малюка, коли він так сприйнятливий.

Цей вік примикає до молодшого дошкільного дитинства, в якому активно розвиваються всі здібності дитини. Тут особливо активно варто впливати на мова, сприйняття і мислення. Ще у дитини активно розвиваються рухові навички та емоції.

Чим зайнятися малюкові?

Оскільки в якості головної діяльності у дитини в цьому віці є дії з предметами, то і вправи повинні бути засновані на цьому. Не важливо, яку частину психіки Ви при цьому хочете вдосконалити, головне, щоб включалася моторика. Саме це зацікавить дитини. І він почне сам проявляти інтерес до гри.

На думку професіоналів, дитина вчиться на досвіді дорослих. Діти часто копіюють своїх батьків, як Ви могли це помічати. І це складова частина розвитку. Тому, коли дитині 2 роки, розвиваючі заняття можуть бути не спеціалізованими, а просто дорученнями по дому. Це впливає і на самооцінку. Дитина розуміє, що і він частина родини і без нього вона буде іншою. Важливо не відкидати бажання допомогти, взяти участь. Нехай це не ідеальний помічник, зате він відчуває свою цінність. А ігри спеціалізовані будуть лише підкріплювати невпевненість - думки про те, що він не готовий виконувати справжні обов'язки.

Однак, не відкидайте гри. Вони теж будуть частиною програми. Але також дозвольте малюкові відчути себе частиною суспільства. Адже скоро почнеться період, коли його будуть цікавити гри в групі, з ровесниками. Тоді йому необхідні будуть вміння практичні, з реальними предметами.

Дитині 2 роки - розвиваючі ігри можуть бути різноманітні.

Ігри на сприйняття формують здатність впізнавати предмети, відрізняти кольору, форми, розміри. Тут корисні будуть ігри, де потрібно вкладати в отвори предмети з різною формою і величиною. Також вправи на групування предметів за формою, кольором або розміром. Все це формує здатність до більш складної діяльності - малювання або розфарбовування.

Тут важливо показати дитині навколишній світ. Наприклад, овочі і фрукти можна розділити по кольору (тільки самі базові кольори). Знайомте дитини з запахами, вказуючи їх назви. Вимовляєте звуки, характерні для тварин. Відкривайте нові текстури і матеріали. Наприклад, стіл скляний, стілець дерев'яний. Нехай дитина пробує на дотик, але не змушуйте його називати вголос. Його пам'ять запам'ятовує при багаторазових маніпуляціях.

Мислення формується через образ і подальша дія. Тому просите дитини принести Вам що-небудь, вказуючи, що річ потрібна в одному кількості. Попросіть в магазині серед фруктів вибрати те, що Вам необхідно. Вказуйте, що він може взяти одну іграшку, Ви прочитаєте йому одну казку, яку він хоче. Нехай дитина ознайомиться з поняттям «один». Потім ускладнюйте, наприклад, просите розкласти вилки поруч з тарілками. Поруч з одного тарілкою - одна вилка.

Ви може працювати як з іграшками, так з реальними предметами. Наприклад, граючи в ляльки, робіть ряд послідовних дій, подібних реальному житті. Наприклад, прокинулася, одяглася, розчесалася, поїла. Зі справжніми предметами нехай дитина виконує теж, що і Ви. Наприклад, місить тісто, підмітає підлогу, складає іграшки в ящик.

Мова або як розвивати дитину 2 років. Почніть з казок, які подобаються малюкові. Читайте їх і відповідайте на його питання, якщо вони з'являються. Прочитавши, розпитайте його про що розповідається в історії, хто герої історії і чим все закінчилося. При цьому не прагнете виправити, якщо щось дитина сприйняв неправильно. Згадуйте героїв в житті, наприклад, якщо побачите собачку, акцентуйте, що у дитини і в казці є дружок-песик.

Читайте вірші і просите дитину повторювати. Задавайте дитині питання про всім, що він бачить. Головне про властивості предметів: цей будинок великий або маленький, машини зелена або червона.

Отже, як розвивати дитину: 2 роки період найбільш сприятливий для сприйняття навколишнього світу. Дайте дитині можливість побачити, відчути, озвучити всі, що він бачить. І головне, підтримуйте його, хваліть за будь-крихітне досягнення. Це прищепить йому любов до пізнання. І дозвольте дитині відчувати себе частиною сім'ї і світу, бути в середовищі дорослих і робити те саме, що і Ви.

Чим зайнятися малюкові?

Новости