Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Гаспрі

У Гаспрі туристи можуть помилуватися цікавими пам'ятниками мистецтва, архітектури і, звичайно ж, природи.

Напевно, найбільшою гордістю жителів Гаспри вважається «Ластівчине гніздо» - приголомшливий пам'ятник архітектури, побудований в 1912 році. Воно було спроектовано видатним архітектором А.В. Шервудом, і представляється собою рідкісний за своєю красою лицарський замок, який простроено на Аврориній скелі. Ця будівля, задумане в середньовічному стилі, стало справжнім символом Криму і вражає відпочиваючих своєю пишністю. У 1914 році, відразу після закінчення основних будівельних робіт, в «Ластівчиному гнізді» був відкритий ресторан з такою ж назвою. Цей шедевр архітектури пережив на своєму віку багато: спустошення і навіть часткове руйнування. Однак в 1964 році було прийнято постанову про реконструкцію цього прекрасного будівлі. У наші дні «Ластівчине гніздо» повернулося до свого початкового призначення - в ньому відкрито відмінний ресторан італійської кухні. Відпочиваючі в Гаспрі туристи завжди із захопленням відгукуються про нього.

Відпочиваючі в Гаспрі туристи завжди із захопленням відгукуються про нього

Ластівчине гніздо

Ластівчине гніздо

Харакський парк

Харакський парк

Палац графині Паніної

Свій слід в історії Гаспри залишали багато відомих людей. Наприклад, в честь Льва Толстого, який пробув тут майже два роки, один із санаторіїв названий «Ясна поляна». Саме тут колись жив знаменитий письменник, а ціла кімната в санаторії присвячена його життю і творчості. У цій кімнаті був колись написаний «Хаджі-Мурат» і безліч інших повістей і оповідань. Тут же Толстой брав своїх не менш відомих друзів - письменників Чехова, Купріна, Горького і знаменитого співака Шаляпіна.

З захопленням відгукуються про Гаспрі любителі флори: весь рік тут зеленіють сосни, кипариси і ялівці. Їх аромат в свою чергу зміцнює імунітет всіх приїжджих, навіть якщо вони відвідали курорт не для оздоровлення, а просто відпочити.

Курорт Гаспра - це відмінна можливість придбати заряд позитивних емоцій, масу приємних вражень і відчути непідробну радість від відпочинку в Криму.

Новости