Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Спікер Константинов влаштує екстремалам стрибки зі скелі

Останні новини

В останні дні серпня в замку «Ластівчине гніздо» на мисі Ай-Тодор пройде п'ятий етап елітної світової серії Red Bull Cliff Diving 2014 року, де кращі спортсмени візьмуть участь у змаганнях з екстремальних стрибків у воду.

Про це повідомив голова Постійної комісії Верховної Ради автономії з санаторно-курортного комплексу, туризму та підприємництва Олексій ЧЕРНЯК, передає прес-центр кримського парламенту.

Як стало відомо, змагання будуть проводитися за допомогою спікера Верховної Ради Криму Володимира Константинова.

За словами ЧЕРНЯКА, Ялта стані ареною п'ятого етапу конкурсу, завершивши ланцюжок змагань, що проводяться на Кубі, Північній і Південній Америці, в Ірландії, Норвегії та Іспанії.

Раніше Крим ставав майданчиком для Red Bull Cliff Diving в 2011 році. Тоді в Ялту приїхала рекордна кількість туристів не тільки з ближнього зарубіжжя, але і з Австралії, Мексики, США, Бразилії.

«Захід, яка подарувала глядачам незабутні відчуття і дозволило багатотисячним прихильникам спостерігати за складними трюками кращих в світі стрибунів з кручі, мало позитивний ефект як для кримського півострова, так і для України в цілому», - зазначив ЧЕРНЯК.

Він також зазначив, що найближчим часом буде створена робоча група, куди увійдуть представники парламенту автономії, уряду республіки, федерації Кліфф-дайвінгу, компанії Red Bull і громадськості, яка буде займатися організаційними питаннями підготовки і проведення змагання.

Примітно, що захід пройде за позабюджетні кошти - все буде організовано тільки за рахунок спонсорських коштів.

«Також в планах проведення низки благодійних акцій зі збору добровільних пожертвувань, які будуть спрямовані на реконструкцію, ремонт і обслуговування замку« Ластівчине гніздо », - додав ЧЕРНЯК.

Red Bull Cliff Diving 2014 пройде в Ялті з 29 по 30 серпня.


За матеріалами інформаційного агентства АН-Крим

Новости