Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Екскурсія - Ай-Петрі, морська прогулянка від Ластівчиного гнізда в Ялту

Чудова екскурсія, що дає можливість познайомитися з Кримськими пам'ятками в трьох іпостасях: з вікон туристичного автобуса, з палуби прогулянкового теплохода, з стрімко злітає до хмар вагончика канатної дороги - море відчуттів і цілий океан вражень!

МАРШРУТ ЕКСКУРСІЇ:

ПБК: канатна дорога на Ай-Петрі (підйом і спуск);  відпочинок на плато, Зубці і печера Трехглазка (за бажанням), спуск на ПБК;  Ластівчине Гніздо, морська екскурсія (за бажанням) в Ялту, оглядова екскурсія з набережної, пляж, Танцюючі Фонтани, фунікулер на пагорб Дарсан (за бажанням), Фороський Храм, Байдарські Ворота ПБК: канатна дорога на Ай-Петрі (підйом і спуск); відпочинок на плато, Зубці і печера Трехглазка (за бажанням), спуск на ПБК; Ластівчине Гніздо, морська екскурсія (за бажанням) в Ялту, оглядова екскурсія з набережної, пляж, Танцюючі Фонтани, фунікулер на пагорб Дарсан (за бажанням), Фороський Храм, Байдарські Ворота.

ОПИС:

Тривалість екскурсії: 9-10 годин.

Проробивши захоплюючий шлях на екскурсійному автобусі по Кримського Південнобережжя з Севастополя в Місхор, Ви підніметеся по знаменитій Канатній дорозі на гору Ай-Петрі «королеву» кримських гір. Захоплюючий підйом, що триває 15 хвилин, подарує Вам відчуття справжнього польоту. Не передати ніякими словами ті почуття, які Ви відчуєте, спостерігаючи за що відкриваються з вікон вагончика пейзажами: смарагдово-зелені крони щоглових сосен стрімко змінюються фантастичними нагромадженнями величезних кам'яних Глибище, потім - прямовисній гладкою рифової стіною. Так-так, адже вершина Ай-Петрі не що інше, як величезний скам'янілий кораловий риф.

На самому плато, у споруди Верхньої станції Канатній дороги, знаходиться оглядовий майданчик, звідки можна годинами милуватися відкривається перед Вами панорамою Південного Берега - від Ведмідь-гори до гори Кішка. Однак тішення погляду прекрасними пейзажами - аж ніяк не єдине заняття, яке чекає Вас на плато. Можна забратися на що нагадують корону, давно вже стали символом Південнобережжя мальовничі Зубці. Ах, які чудові фото Ви тут зробите!

Можна прогулятися до печери Трехглазка і спуститися по глибокій шахті до підземного озера. У печеру ведуть три отвори, звідси і її назва. Тут завжди лежить лід. Над ним знаходиться один з трьох «очей» печери, саме він заливає багатометровий сніговий конус ніжним блакитним світлом, тому у кожного, хто потрапляє на дно шахти Трехглазки, з'являється романтичний настрій.

Спустившись по Канатній дорозі після веселого перебування на Ай-Петрі знову на ПБК, вирушимо на екскурсійному автобусі до замку Ластівчине Гніздо. «По суші, по морю, по повітрю» - один з тих маршрутів, де Ви зможете не тільки помилуватися цим архітектурним шедевром з оглядового майданчика, але і зійдіть безпосередньо до замку. Не секрет, що «Ластівка» - жадана пам'ятка для більшості туристів, які вирушають подивитися популярні екскурсійні об'єкти Криму. Не тільки новачки, але і багато бувалі туристи хочуть неодмінно походити по вузькій галерейного майданчику замку, сфотографуватися на самому мисі Ластівки, кинути звідти вниз монетку (є така прикмета: кинеш з Ластівчиного Гнізда у море монету - значить, обов'язково повернешся до Криму!).

Погулявши по улюбленому об'єкту, проходимо на що знаходиться тут же причал прогулянкових катерів, сідаємо в один з них і вирушаємо на захоплюючу морську екскурсію в Ялту. Як же хороший Південний Берег з боку моря! Вашому оку відкриються старовинні палаци і маєтки, в які неможливо потрапити з суші, численні розкішні парки, що нависають над береговою смугою повітряні оглядові альтанки, мальовничі скелі-картинки ... Химерний південнобережний рельєф зачарує Ваш погляд. Ви побачите такі поетичні пейзажі і такі чудові оточені намистом субтропічних парків і садів архітектурні фасади! А морський бриз, напоєне терпким запахом солоної чорноморської хвилі і ароматами берегових квітів і екзотичних рослин! І, звичайно ж, чарівні панорами неосяжних морських просторів! Треба, треба дивитися Крим з моря!

Мальовнича берегова смуга настільки захопить Вас, що Ви й не помітите, як раптом перед Вами постане Ялта - некоронована столиця Криму. В Ялті у Вас передбачена невелика оглядова екскурсія з Набережної. Спускаючись красивим гірським амфітеатром до моря, південнобережна красуня Ялта відкриє Вашим очам панораму трьох своїх пагорбів. На один з них - пагорб Дарсан - можна, якщо з'явиться бажання, піднятися по закінченні екскурсії по малій канатній дорозі «Ялта-гірка». У кабінці оригінального фунікулера Ви неспішно пропливете (на цьому фунікулері піднімалися вгору герої фільму С. Соловйова «Асса») над старовинними вуличками на вершину пагорба і помилуєтеся звідти відкривається панорамою міста. Вся Ялта постане перед Вами як на долоні. Під час екскурсії Ви побачите величезний старий платан - платан Айседори Дункан, Танцюючі Фонтани, витончену Віллу Софія, Алею Зірок і, звичайно ж, чудовий Храм Олександра Невського.

Незабутнє враження у Вас залишить ялтинська Набережна. Завзяті мандрівники запевняють, що Набережна Ялти - найкрасивіша в Європі. Яскрава, ошатна, в будь-яку погоду вона здатна подарувати Вам святковий настрій. Тут же Ви помилуєтеся численними прогулянковими теплоходами, розкішними яхтами, білосніжними круїзними лайнерами ... А ще можна відпочити на пляжі - розташуватися або тут же, біля Набережної, на скромному міському пляжі, або відправитися до готелю Ореанда - тут знаходиться комфортабельний Приморський пляж.

Одним словом, два години перебування в Ялті пролетять, немов одна хвилина, і ось уже пора вирушати назад до Севастополя. І знову, спостерігаючи в автобусні вікна чудові Південнобережні пейзажі - тепер уже вечірні - Ви сповна насолодитеся красою кримських гір і моря.

вартість:

Примітка !!! Вхідні квитки на об'єкти оплачуються додатково. Ціни дивіться тут: llt-sebastopol.com/article/stoimost-obektov

Новости