Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алупка, Воронцовський палац - Ластівчине гніздо

Воронцовський палац - мабуть, найвідоміший і відвідуваний з палацово-паркових комплексів Криму. Палац будувався з 1830 по 1848 рр., Як літня резиденція видного державного діяча Росії, генерал-губернатора Новоросійського краю графа Воронцова.

В архітектурному плані - не має аналогів. Палац недарма називають шедевром знаменитого англійського історика, художника і архітектора Едварда Блора. Найбільш важливою архітектурною особливістю палацу стало його розташування відповідно руху гір, завдяки чому палац дуже органічно «вписався» в навколишній ландшафт і знайшов свій оригінальний художньо-виразний образ. Будувався він у дусі англійського зодчества, причому в будівництві присутні елементи різних епох, починаючи з ранніх форм і закінчуючи XVI в.

Парадні інтер'єри палацу практично повністю зберегли свій первісний вигляд і обробку, в залах представлені оригінали живопису, меблів, предметів декоративно-прикладного мистецтва 16-19 ст. Кожна з кімнат не схожа на попередню, має тільки їй властивий колорит, що відбився в незвичайних назвах: Китайський кабінет, Стеців кімната, Зимовий сад, Блакитна вітальня.

В програму екскурсії входить відвідування парадних залів палацу, зимового саду, «левової» тераси, а також прогулянка по красивому парку, територія якого часто використовується при зйомках фільмів, таких як «Небесні ластівки», «Божевільний день, або Одруження Фігаро», «Звичайне чудо ».

Зазвичай в кінці екскурсії передбачена зупинка на мисі Ай-Тодор у Ластівчиного гнізда. Ті, хто не спускається до замку (крутий спуск, важко в жарку пору), може перекусити в кафе, помилуватися видом з оглядового майданчика, а потім повернутися в приватний готель в Алушті .

Тривалість 6 - 7 годин.

Новости