Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Приватний гостьовий будинок - Прайм. Відпочинок на Азовському морі. Станиця Голубіцкая. Сімейний відпочинок. Азовське море. Дитячий курорт.

Станиця Голубіцкая - розташовується в 8-ми кілометрах від міста Темрюк, на перешийку відокремлює Ахтанізовська лиман від Темрюкського затоки і простягнулася зі сходу на захід уздовж Азовського узбережжя на 4.5 кілометра. Через різкий перепад висот, станиця ділиться на верхню і нижню. Нижня частина ближче до моря, з верхньої частини погляду відкриваються красиві пейзажі на грязьове озеро і море. Неначе верх станиці спеціально створювався для закоханих і романтичних натур! Так само верхня частина спокійніше ночами, так як уся галаслива пляжна інфраструктура, знаходиться вздовж узбережжя моря в нижній частині станиці.
Станиця Голубіцкая - розташовується в 8-ми кілометрах від міста Темрюк, на перешийку відокремлює Ахтанізовська лиман від Темрюкського затоки і простягнулася зі сходу на захід уздовж Азовського узбережжя на 4

Сама Голубіцкая знаходиться в оточенні моря, лиманів і виноградників. Так вийшло, що вона розташована в місці, яке є не тільки самим сонячним місцем Таманського півострова, але і всього Краснодарського Краю (включаючи все Чорноморське узбережжя). У Голубіцкой буває до 285 сонячних днів в році, що чудесним чином позначається на винограді, який дуже цінується серед виноробів і саме з нього, роблять багато марки елітного вина.


Голубіцкая по праву є найпопулярнішим і динамічно розвиваються курортним місцем на Таманському півострові! Крім теплого і ласкавого моря, шикарного піщано-черепашкового пляжу, курортна станиця пропонує найширший вибір всього спектра курортних і пляжних послуг, а так само розваг.


Розваги

На пляжі Вас чекає традиційне катання на банані і пігулці. Можна політати на парашуті і подивитися на станицю "зверхньо". Численні кафе і ресторанчики розкидані уздовж всієї берегової лінії ніколи не залишать гостей голодними. Для любителів східної кухні є "Суші-бар".


Дискотека "Комиші" і нічний клуб "Малібу" запрошують до себе любителів потанцювати ніч безперервно. Музика клубного мейнстріму, несподівані і провокаційні конкурси, go-go підтримка, і відомі діджеї - зроблять вечір веселим і насиченим.


Аквапарк "Амазонки" (який є єдиним аквапарком на всьому Таманському півострові) подарує Вам багато приємних хвилин і відчуттів при катанні з гірок, а пінні вечірки проводяться там, піднімуть настрій Вашим дітям!


З 2011 року в Голубіцкой працює новий великий Дельфінарій "Немо" вміщає до 800 чоловік глядачів, з красивою і цікавою програмою! Так само дельфінарій пропонує дельфінотерапію. До дельфінарію примикає парк атракціонів і колесо огляду.


В районі центрального пляжу є крокодиляча ферма, де можна подивитися на алігаторів, змій та інші види тварин.


Неподалік знаходиться ферма метеликів, де вирощують метеликів практично всіх видів, від простих до самих екзотичних. Працівники ферми детально розкажуть і покажуть процес їх вирощування. Метеликів показують в спеціальній кімнаті, що б відвідувачі могли їх краще розглянути і отримати більш яскраві враження.


В районі аквапарку можна відвідати тир "Стрілець". Там можна постріляти з лука, арбалета, духовий метальної трубки і пневматичної гвинтівки.


Якщо Ви любите верхову їзду, то на об'їзній дорозі знаходиться кінноспортивна школа "Вершник". Коні там спокійні і на них можна кататися з будь-яким рівнем підготовки.


Любителі парапланеризму знайдуть своїх однодумців за базою "Факел", у маяка. Там є пяточок, де збираються любителі політати на парапланах. Подивитися на польоти буде цікаво.


Ще в Голубіцкой є вітрильна школа та віндсерфовий клуб "Норд-Ост". Причому серед виндсерферов, Голубіцкая дуже відомий і популярний wave-спот. Катаються при північному вітрі, який по відношенню до берегової лінії дме під невеликим кутом і створює хвилі, що йдуть практично паралельно березі. Ну а якщо пощастить з вітром і його сила буде 10-12 м / с, то хвилі дозволять у всю насолодитися вейврайдинга.


клімат
клімат

Середня температура повітря влітку становить +26 + 30ºC. Вода в морі прогрівається до +26 + 28ºC. Окремо хочеться звернути увагу на клімат і його особливості. Як відомо, Таманський півострів омивається двома морями і Керченською протокою. До того ж на ньому дуже багато лікувальних грязьових вулканів з їх цілющими випарами. Сукупність усіх цих чинників і отсутсівіе будь-якого шкідливого виробництва - робить повітря не тільки кристально чистим, але і вкрай корисним. Люди приїжджають сюди лікувати всякого роду астми і хвороби пов'язані з дихальними шляхами.


море

Так само хочеться звернути Вашу увагу на морі і його хімічний склад. Люди необізнані кажуть, що Азовське море брудне (через трохи мутнуватої води), але насправді це не так. Справа в тому, що на дні Азовського моря (як і на всьому Таманському півострові) багато підводних вулканів з лікувальної блакитною глиною. Саме їх наявність і підводні виверження, дають мікроскопічний осад блакитної глини на дні. У спокійному стані Азовське море блакитно-зеленого кольору з переходом в синій, але коли море хвилюється (або купальники піднімають ногами з дна пісок) разом з ним, з дна піднімається суспензія - найдрібніші частинки блакитної глини, які на відміну від піску не осідає так швидко , роблячи воду трохи мутнуватої і не такий блакитної як на Чорному морі. Але цей невеликий мінус з лишком компенсується позитивною стороною. Справа в тому, що блакитна глина надзвичайно корисна для організму і купаючись у воді яка насичена їй, ви позитивно впливаєте на весь організм і омолоджує шкіру. Натуральні бруду - це найкраща косметика 21 століття.


пляж

По всій довжині станиці Голубіцкой простягнувся чудовий піщано-черепашковий пляж. Завдяки присутності в піску перемеленого черепашнику, пляж має два дуже позитивних ефекту. По-перше, він діє на шкіру, як косметичний скраб, отшелушивая загрубілі частинки шкіри, яка буквально через кілька днів стає м'якою і бархатистою, як у немовляти. І по-друге, як би сонце не нагрівало пісок, він ніколи не стає розпечене-гарячим і не обпікає. Пляж на всій своїй протяжності має ширину від 5 до 20 метрів і тільки центральний пляж, який називається "Морський бриз" шириною 75-80 метрів. Так само на ньому присутня велика кількість наметів з напоями, сувенірами, морозиві та іншої пляжної атрибутикою.



пам'ятки

У західній частині станиці, навпроти центрального пляжу розташовується місцева визначна пам'ятка: лікувальний грязьове озеро, з багатою бромом і йодом - чорною гряззю. Ще за часів Запорізької Січі, у козаків тут був госпіталь, в якому вони лікували різані й рубані поранення отримані в бою. Літописи того часу доносять до нас, що після лікування чорною глиною, страшні рани затягувалися майже без сліду. Так само чорна глина, дуже добре лікує суглоби. Але не забувайте, що одна процедура лікування не повинна певишать 15-ти хвилин. Глина дуже "заряджена" і зловживання нею, може завдати шкоди здоров'ю.


Глина дуже заряджена і зловживання нею, може завдати шкоди здоров'ю

У Голубіцкой є ще одна визначна пам'ятка, яка показується раз в декілька років, лякаючи непосвячених туристів. У морі, в 200-х метрах перед центральним пляжем, прокидається грязьовий вулкан. З'являється він раптово, з характерним шумом і гуркотом. Саме виверження вулкана триває хвилин 20-30. Після виверження, на місці вулкана утворюється острівець з цілющої грязі і вулкан знову засинає на кілька років. Сам вулкан абсолютно безпечний, бо з нього летить не розпечена лава, а лікувальна блакитна глина. Десь в надрах землі, там де ця глина «готується», накопичується в якомусь підземному «кишені» газ і періодично просто виходить на поверхню. Саме його вихід і виглядає як «виверження» вулкана. Тільки в мініатюрі. Багато хто навіть спеціально їдуть відпочивати в кінці серпня, сподіваючись застати це унікальне природне явище, яке з невідомих причин, завжди відбувається саме в цей час.


Звертаємо Вашу увагу, що в даному відео трохи присутня ненормативна лексика. Майте це на увазі, якщо захочете його подивитися в присутності дітей.



А це острівець блакитної глини, який залишився після виверження вулкана.



інфраструктура
- Поштове відділення "Пошти Росії"
- Амбулаторія
- Відділення Ощадбанку
- Банкомати Ощадбанку і Газпромбанку
- Ринки
- Магазини
- Автобуси, маршрутки, таксі
Інформація люб'язно надана нашими друзями і партнерами, проектом "Sea Portal - Морський Портал"

Новости